推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 Gunners 於 2008-3-23 13:20 發表

羅殺剎教聘請星宿老仙咁耐, 究竟老仙幫邪神殺左幾多人呢??
殺左青天一個囉!!! 咁已經好叻架喇!! 龍虎門有幾可死人呀....
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 ada1128 於 2008-3-24 14:39 發表

徒弟只是用黎襯托,唔會好似主角咁
襯托既屎到咁,師父既唔方勁囉....
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 獵食者 於 2008-3-25 11:32 發表

青天係老烈火殺o既...
係喎!!
咁星宿老仙真係弱D喎.....

引用:
原帖由 kincs 於 2008-3-27 16:08 發表
下輯外傳確定係風雷傳
每星期又要比多$14 la.......
風雷傳係第三季,...應該係下下輯外傳!!
上次輯緊下輯外傳唔係黑龍唔係無敵, 講緊係第二季外傳仲賣緊關子..
無端端跳去第三季

引用:
原帖由 Mika 於 2008-3-27 15:41 發表
終於出風雷傳啦!!  好期待!!
風雷傳王風雷直接打大佬喎!!
唔通打無敵??

引用:
原帖由 Colortiger 於 2008-3-27 15:33 發表
上期無啦啦張楊遠塵絛屍放係入口度,今期就用幾版介紹條屍,好心佢都有病就睇醫生啦•

跟住就吹水吹足成期,講埋d野懶高深,勁賣關子,唔好俾我睇死你賣完又會交代番•

個封面又係坤9人,擺個黑龍出來但係成 ...
今期悶到爆....

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-3-28 14:26 發表

唔通話佢有8重天?
七重天外天或者七重天上天....

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-4-3 00:41 發表

確係搵笨實!
出外傳要我每星期俾多十四蚊唔係問題,但係唔該佢俾番d 值十元八塊o既內容我睇,家陣我覺得佢d 內容連三蚊都唔值,一味就死拖爛拖,拖到讀者個心都沉晒。
好心啦!龍虎門大個故事藍本o係度,就算佢跟番舊著進度咁樣去,都可以拖足千幾期,但係條友開頭行快o左,怕唔夠料拖,結果就家陣咁樣收慢佢,收到成四百幾期都講唔到d 乜野特別內容出黎,只係人就不斷咁出,淨係人物介紹都佔左四百幾期書入面四五十期啦!
我家陣仲係期期俾錢買,仲買晒兩本,但係佢再係咁落去,我不出十期就會cut書!
仲有補充,四大名捕又係一本拖書極品,打左二百幾期只係打死個左武王加佢d 靚咁大把!唐十五打百幾期,完顏決又打成百期,到底幾時至肯打死一兩個大佬?呢本垃圾我已經決定cut書,下期開始唔再買!
講到拖書極品,始終都係龍虎門系列實至名歸,只不過龍虎門有好多人物角色大家睇開有感情有期待...例如跟著出風雷傳,好多人對風雷好有期待,於是又買,但其實佢又唔係拖書??.....龍虎門,火雲邪神,王小龍傳,有邊本故事令你有驚喜?? 都係o個班人, 相信風雷傳都唔會太例外,但佢地會捉住讀者呢種心態繼續出外傳,短短十數期,當你由希望變失望,一本外傳已經差不多完,再出下一本外傳,你又可以再期望一番...

...畢竟只係一盤生意,咩野寫漫畫既熱誠早已經唔存在喇!!
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +20 精品文章 2008-4-3 14:08
  • 冰河 威望 +20 精品文章 2008-4-3 14:08

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-4-3 11:44 發表
出外傳不是問題,不停出外傳都不是問題,
賺錢亦不是問題,任何一間私營機構都賺錢,
但質素每況愈下,叫人怎支持下去??
我同意休兄所講,出乜都唔係問題,賺錢更加天經地義,
但寫漫畫畢竟都係一門藝術創作,一味只顧捉心理,睇市場反應,忽略左創作嘅方向,令到個故事好似見步行步咁,
依家既龍虎門創作都失哂方向,見火雲邪神受歡迎,就係咁寫火雲邪神,咩羅殺教故事一年完,
睇佢個樣都唔想咁快完住喇,又當然自己同大家都唔記得囉!!

本王小龍傳,唔好話火雲邪神,連劍痴都講得多過佢...
王小龍傳係唔係講王小龍點樣變成一個大茄呢???

出多幾本外傳只係搵快錢...呢本外傳唔得,將D人手安排去出第二本新外傳囉...
唔得嘅拖下拖下求求其其完左就算喇!!

咁落去,仲有咩質素可言呢??
偶然有一兩段好戲你都要好驚喜喇,但唔好期望本書keep到高水準喇!!

引用:
原帖由 緋村飛影 於 2008-4-3 16:10 發表
睇完今期
真係越黎越覺得邪派中人性格仲好過所謂正義既龍虎門:smile_42:
係唔係講烈陽神呀,我都覺得佢好有情有義....
但烈陽神自己都被騙,老邪神又點知事件嘅來龍去脈呢??

龍尊者對石鐵,前者應該唔夠打!!
密宗活佛仲好大可能殺唔到武功底幾班嘅小鷹,
獅尊者唔通去打黑龍??
密宗活佛三個點解要分頭走??你係佢你會唔會??
龍虎門有咩人在內密宗活佛因為有情報應該好清楚,你三個人地四個人,分頭打龍尊者同獅尊者好容易被殺而唔係殺人...
點解呢??

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-4-4 23:33 發表

呢樣又唔成問題,烈陽神知道刀仙係中國人,佢話俾老邪知,老邪利用呢一點去威脅刀仙,就算唔知刀仙出賣過烈陽神都可以成立
咁烈陽神算唔算出賣刀仙呢...???

密宗活佛比想像中更廢!!
花大錢請個八關都打唔過既廢柴,老邪神真係與別不同!!
仲要條廢柴完成「須要失敗的任務」,...乜老邪神手下真係冇人屎到連八關都打唔過咩??
真係連守門口既都有九關??係得密宗活佛咁屎??
所以要俾錢請??
老邪神真係智慧高!!!

黑龍八關震爆地?....直情係一個小型地震!!
照咁睇,..以前日本大地震可能係金羅漢練十關既時候所做成!!

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-5-2 14:26 發表
黑龍都應承自己留係度,來交換石鐵,咁點解派老仙對付黑龍,唔通驚黑龍反口!
係搵黑龍對付老仙呀!!

引用:
原帖由 kinniku 於 2008-5-8 20:32 發表

o下~咁咪冇得三仙會??
老仙播?!黑龍單拖都打得殘佢?!
三仙之前咪會左囉!!果次係架喇!!
老仙又點!?
係龍虎門既世界,冇野係冇可能架!!
黑龍被吸功加中毒,得番六關功力都踢爆佢呀!!

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-5-8 13:18 發表
今期故事簡單不過,黑龍慘勝,打爆老仙獨目,自己亦暫時失去視力,老邪趁老仙又傷又殘,把他功力盡吸,老仙終於仙遊,不過以現在老邪修為難以消化老仙全部功力,老邪神放黑龍二人走,「失明」的黑龍背著石鐵離開伊賀城,但轉頭老邪神又派白鷲追殺二人,不知其用意,黑龍佢地一出城,便有甲賀六殘暗地裡埋伏,仲有洪東佢地唔知去左邊,冇出現過  
老邪神應該都知(或者估到)龍虎門班友仔有backup喇!!
要殺黑龍使乜等佢走左先追殺呢??
派出既係甲賀忍者,..想擺刀仙上檯!!??
甲賀果幾個忍者,黑龍得六關都打贏佢地喇!!
黑龍唔死,龍虎門實搵刀仙算帳!!

白鷲追殺二人,.....一係又借刀殺人囉!!

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-5-23 23:54 發表

條女瓜o左柴,守緊生寡,梗係要打飛機啦
打飛機打三十年???

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2008-5-23 14:26 發表
劍痴變到好得人驚,要出動霹靂狂龍先可以踢得死佢。

風雷仲誇張,企定定單憑內勁已經可以將成架直昇機震爆晒,哈哈。
風雷仲快過飛機,就快出光速拳!!

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-9-11 16:51 發表 剛剛睇完今期,三皇聯手都打唔贏金如來,玉兒擕著干將寶劍殺到.....北海蚊龍將舍利子比左黑龍,唔知會唔會幫黑龍破關呢?? 
唔係莫邪咩??

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-9-18 17:16 發表 咁個兩粒車利子去左邊呢?? 
可能係褲浪度!!

小鷹話三叔幫小虎練功?小鷹三叔係邊個呢??二叔又係邊個呢??小鷹老豆排最細,唔係二伯三伯咩?

亂哂籠!!

本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +20 精品文章 2008-11-6 23:12
  • 冰河 威望 +20 精品文章 2008-11-6 23:12

引用:
原帖由 Mika 於 2009-12-2 01:53 發表 【商台互動中國組】峨嵋、少林、武當並稱為中土武功的三大宗,從明朝開始便有關於峨嵋派的記載。日前泰國五大拳王向少林方丈下發戰書,還誇下海口可秒殺中國功夫高手,不過作為禪宗祖庭、佛教聖地的少林卻以「武德」 ...
峨嵋派咁衝動呀

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。