推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

龍虎門討論區

醉魔好似一個都打唔贏老妖,今期同洪東打落都唔太風,計落洪東唔勁得過老妖幾多喎!!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

韋陀有九霄真經九章功力都係只可以震退火爆兩步,..差D喎!!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-4-26 17:30 發表

廢功都係多Q餘, 個個廢完又復功, 搵笨實!  

咁洪東又未必一定會盲既, 只係眼部中左毒.......
洪東傷過醉魔呀!!

優化工程結果又係o個D,..畫好D畫...有同冇,大家都唔多覺,...因為出街既已經係優化左喇,...未優化既,佢唔講你都見唔到!!!

相關搜索目錄: 工程

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-4-26 17:56 發表

所以醉魔一定要死!   
醉魔應該唔死喎!!(書尾話洪東衰心軟!!)

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-4-26 17:54 發表

可能韋陀未出盡十成功力呢!  
火爆都應該未!!

今期真係算幾精彩,希望以後都可以保持水準!!
o個個咩火爆真係....真係睇到眼火爆,咩老烈火八成功力,咁屎就o米鬼走返轉頭喇!!
咁,大家係o米已經覺得韋陀無論招式一或功力都已經超越風雷成為龍虎門呀一呢?
係既話,雪兩年都抵番喇!!

醉魔係o米真係死左架,o米一陣執番條屍又話醫得番復功呀!!(都白蓮既明鏡大師)
點解唔一掌打爆佢個頭呢??
咁,藍浪黎泰國唔通真係渡假??連唯一帶黎既高手都死鬼埋

引用:
原帖由 ploi 於 2007-5-3 19:18 發表

但係兩年前韋陀就係九霄九章初階o者.....
依家斷估都中階掛....
唔計咩心臟負荷,應該都稍勝風雷...
希望多d俾韋陀威下啦~~

可能係死飛鷹叔呢...= ="""
聖火門咁屎既實力,好難想像龍虎門有邊個會死!!

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2007-5-3 18:41 發表

肉狼話今次血洗龍亮門會有人死....

希望唔係韋陀啦,如果係韋陀,我呢一世都唔會買龍虎門!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
我都係咁話!!

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-5-3 20:45 發表

小弟一早就懷疑"打爆頭"呢D畫面會否出現依家既"兒童刊物"龍記入面,呢期真係無得出,咁醉魔假死既機會咪好大??? (我未睇到今期,純綷猜測)
兒童刊物可以用黑影交代打爆頭架嘛!!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-5-3 20:57 發表
醉魔係咪真瓜?,咪轉頭俾藍浪執佢返去又話心脈殘存又救得返,仲重練天罡七十二復功仲堅過之前咁就玩?啦,龍記死而後生?案例實在唔小?:東方無敵、月聖使、劍魔、老妖,老黃咪又玩?呀!
我就話係喇!!!

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-5-4 09:02 發表

我估三仙既實力應該接近金聖老級數!  
我估三仙既實力連金羅漢都不如,更何況金聖老!
龍一已經話係盡得刀仙真傳,但都未到高手級數!!

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-5-4 09:06 發表

金羅漢其實好勁呀, 又係老黃愛將!

谷次郎會唔會已經醫番好雙眼, 而家係樹詐盲誘敵呢???
但作乜要詐盲呢??誘敵?? 佢又估到有人突襲佢??

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-5-4 11:52 發表

其實金羅漢既實力同金聖老都係不相伯仲!
金聖老應該高D喎!!

講到九霄真經好大弱點, 進攻既時候防禦能力竟然降兩成? 刻意講出黎,係唔係即刻想暗示韋陀會出事??
九霄真經咁講點算得頂級武功呢?
唔知邪神既弱點係咩呢?
又話王伏虎企得遠救唔到韋陀,九陽神劍喎!!

石鐵死會唔會帶起高潮呢??
王小鷹呢??
相信都唔會!!
但如果係韋陀或者係王伏虎呢??
我係咁諗老黃!!

引用:
原帖由 風中之蓮 於 2007-5-10 20:14 發表
『九』乃無窮盡之數,九霄九章,陰陽同匯,剛柔並重,潛力極限發揮,防守力當全面採取攻勢時減弱兩成,九處竅穴便成可受創的弱點,任何武功皆存在缺點,九霄也不例外!
今期看完覺得九霄真經相對其他頂級神功又遜 ...
頂!! 竟然有九處弱點!!

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-5-10 21:21 發表

話唔定遲D易筋經,九陽都有十個,八個缺點呢!
華九公唔係測試過話易筋經冇弱點架咩?

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-5-10 21:32 發表

不是on9,當日剩係銅聖老,王小虎知道件事,其餘人都不在現場,理論上其他人是唔應該加把口,只可以企埋一邊睇戲,當然佢地要撐小虎又是另一回事
on9在除左銅聖老,王小虎同我地,..邊個知當日剩係得銅聖老同王小虎知道件事呢?

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-5-10 22:02 發表

如果呢個邏輯成立,九陽既弱點同九霄幾乎一樣,因為大家都係將真氣分別儲存於九大經脈(九陽)及九大穴道(九霄)。但九陰卻無呢層隱憂喎!!
老黃要邊個有弱點,邊個就突然間有弱點!!
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-5-10 22:11 發表

我就真係唔信老黃會整死韋陀喎!! 韋哥已被"雪"成兩年有多,而家一旦久休復出就拉柴,唔驚D韋陀迷抗議唔買新龍架???

再講,若果九霄九章都打唔過級數跟易筋經有距離既聖火神功,咁九霄當初既定位咪有問題???? 即係老黃自己打自己咀巴,仲駛講咩優化工程???  
自己打自己咀巴既野,老黃成日做架喎!!
九霄一時話廣成子所創,之後又話係張三豐!!
電王身世又有兩個講法....
.........
.......

相關搜索目錄: 工程

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-5-10 22:36 發表

?! 華九公又唔係頂級高手,佢測唔出易筋經既弱點,唔代表易筋經真係無弱點架喎?! 若果呢句"無弱點"係由老天尊講又唔同囉!!
華九公既方法唔work,..當時就唔好講到華九公可以從筋脈測出任何武功既弱點,亦因此講"天下無敵易筋經"喇!!
一係之前講錯,一係依家講錯!!

頂級高手相信在這方面不比華九公強喎!!

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-5-10 22:48 發表

力兄,仲有個最PK既例子:王海蛟同王風雷既冰火七重天,兩人用出黎既Power差天共地!!
太多喇...

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-5-10 22:42 發表

可能王伏虎怕誤中副車卦???
我諗黎諗去都過唔到自己....

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。