推介:| 開蓬車頂維修翻身 | Email Hosting | Online Shop System | makeup course | Wedding Photography Tip | Bordeaux Red | English learning | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-7-19 13:16 發表

期待邪神把通天教殺個"雞犬不留".
講小左樣
原來血魔都跟埋金羅漢去搵金如來..
唔知點解我覺得血魔會比白路殺死

引用:
原帖由 小小力 於 2007-7-20 10:43 發表

想問血魔係唔係盲而靠聽覺架??
想問點解咁多魔唔去要搵個盲既去監視金羅漢呢??
東方無敵派金聖老去拍賣衰左又冇辦法,派藍浪去泰國又冇高手同行結果藍浪好容易就死左,知金如來係咩料先請佢,但就派個低班D既金 ...
可能東方無敵認為金羅漢既金鐘罩可以壓下金如來
又可能金羅漢已經練成金鐘罩第10關半 or 第11關?

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2007-7-20 10:56 發表

Very Agree !

無敵到底知唔知金如來係乜野料架?老黃報稱話係 11 關功力,若果金羅漢呢段日子係無任何進步的話,理論上最終都會輸俾金如來。

無敵點解唔派金聖老去?金聖老點都勁過金羅漢掛?

或者 ...
講招式,金羅漢唔夠金如來黎
講功力...金羅漢應該都及不上金如來
總結:金羅漢九成都輸
不過冇所謂啦..其實睇惡佛會都係想睇下舊著冇既大戰,過下癮就算

引用:
原帖由 火雲邪神西城勇 於 2007-7-20 12:13 發表

血魔要帶罪立功呀嘛,希望佢今次無事

可能白蓮已經同魔鬼黨合作,所以東方無敵派藍浪去,丞相位高權重,算叫俾面通天,又可以順便整死藍浪

有無留意圍邪神班人當中,無石武夫同鐵三郎?
三郎唔出手好正常
講明係笑面虎黎
至於石武夫...憑佢既功力

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2007-7-20 17:05 發表

咁又真係離譜左 d ! 咁計法老天尊咪連金羅漢都不如?佢已經叫做係成個通天教入面最勁果個,咁都一野被震開?咁通天教不如提早執笠好過,無謂丟人現眼。

老天尊同舊著時差好遠,舊著時勁好多,40  ...
宜家小龍成條橋都同你打斷

如果照玉郎話火雲邪神同龍虎門既互動既..
有機會係老祖宗幫邪神上黑級
之後龍虎3皇擊殺邪神之後就老祖宗登場,搵龍虎三皇算帳
因為3皇殺左老祖宗既徒弟邪神?

今期...有d野要罵下老黃
雖然戰狂係個d咩咩恐怖分子既呀head..武功高小小正常
但真係拖得耐過頭啦..小龍+小虎都打佢唔死..仲點踢死火雲邪神呀
換轉邪神黎我唸一下就將佢化灰

引用:
原帖由 小小力 於 2007-7-26 15:33 發表

戰狂下期死喇!!
希望啦..最怕又要拖多2期先死

近2期金羅漢既表現真係非常討好!!
打得好睇過小虎黑龍同小龍既大反攻多多聲
不過2個魔僧就哂料左d...話哂都係經典人物,咁就瓜

引用:
原帖由 kincs 於 2007-8-10 21:49 發表

無事o既~
金羅漢重要參加<惡佛會>
點都走得甩
會唔會宜家呢個就係惡佛會

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2007-8-15 16:51 發表

講畫功,實景等等其他既野,依家好過以前!

不過講到依家故事及打鬥場面令人刻骨銘心既,以前會令人印象深刻,依家?真係果頭打完果頭又唔記得.......

好似舊著劍魔出"紫電無x"既時候,一個個紫色 ...
白骨..講起就嬲
真係死得勁無聊,舊著白骨叛變好經典,令白骨成為經典人物既重要因素
新著竟然比炸彈炸死,死之前仲要全無表現

引用:
原帖由 獵食者 於 2007-8-15 17:45 發表

咪就係....舊著亞白骨叔對機械臂都有幾多描述...係戰鬥中點樣成日出人意表(肯定唔止一次)...又有心路歷程...又多戲做...而家...只係一個棄卒...真係心酸

仲有鐵五郎呢條蟵型.....舊著係就係聲大大 ...
鐵五郎係舊著岩岩出場都有強者氣勢
反而宜家..比我感覺只係敗家仔一個
講開鐵家5傑...鐵三郎唔係捉左翻江蛟架咩?
點解提都冇提過

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-8-15 22:50 發表

翻江蛟唔係俾泰國警方捉�W咩
咁可能係小弟記錯
不過鐵三郎好似好睇好翻江蛟

其實新著對金如來邪惡既性格寫得唔夠好..
如果劇情改成以下咁唔知會唔會更為討好呢?
當血魔開出條件個陣
金如來考慮一番,之後突然企起身,滿面奸笑咁話:"殺你"
之後白鷺:活佛英明
金如來突然間出手攻擊白鷺,仲同白鷺講:白痴,我係指答應白蓮教既條件,而唔係殺血魔,而你,就係我加入白蓮教最好既禮物
結果金如來擊殺白鷺,舍利子同埋白蓮教既金額亦可得到
至於惡佛會..可以改成活佛大戰金如來,金羅漢就可以改成大戰羅剎女 or 新風雷(一雪前恥?)

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2007-8-16 15:24 發表
金羅漢雖然係輸左,但其實佢輸得一 d 都唔肉酸,而且仲可以順利逃走。論鬥心,論戰意,佢已經嬴過金如來好多條街。睇老黃最後 d 評論,相信金羅漢今後仲有排玩,短期內都應該唔會死,而且仲有可能練成 11 關,他日 ...
只怕風雷連性格都變埋

引用:
原帖由 天魔 於 2007-8-16 19:28 發表
請問係邊位活佛?
活佛係舊著中同烈火老祖一齊出場既人物
功力應該比得上金如來...

引用:
原帖由 天魔 於 2007-8-16 23:18 發表
其實今期有樣野大家可能無留意,就係唔聲唔聲東條重工已經打完!之前廣告唔係話三皇在東條重工頂樓大戰老仙同飛仙架咩?的編劇又失憶!!!!
下一次既行動就應該係大戰老仙同飛仙啦
不過都合理既..如果三皇咁既功力都搞得掂飛仙老仙..真係吹漲

ps:老仙唔係比人捉左咩

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 ivan~ 於 2007-8-17 01:53 發表
依我記得
華九公比金羅漢果第 10 關口訣係真賫
因為佢想等火雲邪神同金羅漢信佢無古惑
然後到金羅漢練 11 關果時先比假口訣陰佢
如果老黃強制要金羅漢練上11關都唔係唔得既
我冇記錯既金羅漢既第9關都係用半真半假既口訣自己練上去

引用:
原帖由 failong 於 2007-8-17 12:04 發表

但係之前唔係話左,王海蛟可能都有心臟病既..不過佢唔理丫ma~~咁王風雷好難唔會有心臟病存啦bor
王海蛟既心臟問題唔係比聖上用九陽神劍重創後留下既傷黎架咩??

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2007-8-17 14:39 發表

希望風雷今次真係可以威番次,使出好似王海蛟 level o既 7 重天威力。

因為佢之前 d 7 重天真係好屎,對金羅漢唔駛講,輸到貼地。對刀痴時又唔能夠全面獲勝。對劍妖時最大鑊,得番半條人命。唯一較為似樣 ...
劍妖..個場係近期打得好睇既一場
不過..算啦,如果照金羅漢個場既表演睇,風雷打劍妖既表現已經超哂班

引用:
原帖由 金拿督 於 2007-8-18 00:06 發表

正所為盜亦有道﹐使鬼計做壞事點都有章法先得。笠亂出爾反爾咁以後仲點係江湖上搵食啊。要表現邪惡o既話﹐可以用D毒酒陰血魔同金羅漢﹐但D動作場面就會少好多。。。
就係出爾反爾先顯得出佢反覆無常既性格

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-8-18 02:35 發表

呢點我到依家都唔係咁接受到。六陽+龍虎氣在"天地大法"前算得咩??? 玄訫當時係少數能令邪神谷上黑級應付既猛人,當時功力只稍稍差金鐘十關既金羅漢一虅。但竟然寫到由六陽龍虎氣推動既 ...
其實玄劫個陣有冇傷在身?

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-8-22 17:22 發表

我估計"東條"會係小虎最後打得較差既戰,跟著順著炒起羅殺既故事發展,小虎會係而家養傷時間增強功力,最有可能係佢老豆傳功俾佢,到傷後復出後就有7甚至8陽功力...
編劇可以學舊著講小虎係泰國落難,失憶
之後巧遇陰姬,學埋陰世神腿
後來陰姬比鐵二郎睇中...逼姦而死
最後小虎悲憤之下大戰鐵二郎,龍虎8陽氣+陰世奇腿+降龍十八腿擊殺鐵二郎
戰鬥期間比佢用鬼神辟易踢中個頭,令d記憶番哂黎,亦令小虎第一次真正感受死別既感覺!
咁既橋令小虎武功同埋思想變得成熟同進步,唔知有冇人同意

ps:當然呢條橋最小都要10期書先講到,如果跟玉郎話1年完羅剎教,就好似唔多夠時間..
編劇可以考慮係羅剎教滅亡篇安排王伏虎重傷,臨死前傳功比小虎,幫佢升上8陽,最後自己亦力盡而死

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-8-22 19:56 發表

要搵人咁大力卜濕自己個頭至變醒扒,小虎真係"奇材"呀!!
唔係醒扒
係d記憶番番黎

引用:
原帖由 borborichijo 於 2007-8-22 22:22 發表

得wor... 不過而家賫鐵二郎好難寫到有舊著咁好睇,舊著佢同小虎第一次隻Dup勁經典!畫面表現到二郎神大隻(睇落好打),冷血而自負賫表情又出晒來,出招又勁有氣勢,好睇過而家邪神出霸腳:a ...
但如果三郎逼姦既..
我唔覺佢同小虎打會有氣勢 雖然三郎一直比人感覺係平凡的高手

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。