推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 不平凡人 於 2006-8-15 11:27 PM 發表

點儲????
點儲都唔洗諗,  實冇台灣仔咁勤力!!

引用:
原帖由 KING546 於 2006-8-25 06:06 PM 發表
有D野唔係好記得:
老天尊要救老邪,但白骨丞相就在捉老邪時攪到老邪不死不活.
係咪白骨有心要老天尊浪費功力呀?有心判變呢?
白骨只係想廢左老邪功力,  點知老邪留有一口自絶o既真氣,  如果唔係老天尊功力高強,  老邪神都歸左位喇!!

另外, 以刻情黎講,  就算石武夫唔出聲,  四龍都唔會俾黑龍死!  黑龍要死,  都要死係四龍手上,  因為四龍當左佢係痴油!!

引用:
原帖由 freebird 於 2006-8-28 08:58 PM 發表

話雖如此,但大家都見到牠每本漫畫都開一條thread,
每週自推十多次及不斷張貼漫畫的頁尾預告,令人煩厭!

以前的hkbiggroup及往日情懷討論區亦被此獠長期滋擾所以
多位管理員才會對牠多次下逐客令;

這裡 ...
雖然台灣仔係討人厭,  但係佢冇破壞板犯規,  咪由得佢自問自答o羅!
怒插柒頭主編, 假借反盜版之名, 梗推網上訂購, 連死忠粉絲都要過一棟!

引用:
原帖由 kuwabolo 於 2006-8-31 06:59 PM 發表
但係王伏虎應該未練成第九陽,否則佢就唔會係白蓮第三人,而係第二人了
性上廢佢一脈係令佢永遠練唔上第九陽,而唔係廢左佢第九陽
王㑀虎同金聖老都同老邪神打過,  王㑀虎先打,  打到老邪神唔敢接王㑀虎o既小霹靂!  老邪神傷疲之下俾金聖老等人圍,  金聖老俾老邪神一招黑級差d就收左皮! (後來連d 主筆都唔記得,  唔洗醫都自動好番)

咁好明顯王伏虎d 功力高過金聖老好多先合理!!
怒插柒頭主編, 假借反盜版之名, 梗推網上訂購, 連死忠粉絲都要過一棟!

引用:
原帖由 異骨邪童 於 2006-9-4 02:45 PM 發表
大家有無發現自從打完白連教後,老黃稿質有變,人物常常變樣,可能有一半手稿由大陸晝.
新著龍虎門期期的起稿不一樣,  聽講有時係米奇起稿,一時就龐重輝,一時就胡紹權,  就係咁搞到蔘幫d 人變左樣!!

兩個老戲骨(老天尊同白骨)同台,  以為有一埸好戲睇,  點知老編都冇料到,  一埸明辭職暗唔想辭/明想你辭又做到好唔想你辭職 o既好戲,  都唔白白晒左!  真係冇引!!

引用:
原帖由 KING546 於 2006-9-8 02:45 PM 發表

吏部應該後管錢的.即揸數人,或會計部.
我估石武夫平時應該O係通天教計吓數,諗吓點樣可以幫通天教搵多D錢.
未必係閑職.但應該係文職.唔使打打殺殺.
佢D功夫應該未必只得柔道.可能會有其他功 ...
老天尊肯俾個女嫁佢,  功夫唔會太差!
石武夫為黑龍, 要同白骨隻揪,  白骨都係拎個相印出黎頂住, 白骨三兩招就制住黑龍,  四龍應該都唔係佢o個皮!  不過,  照咁睇石武夫功夫應不會在白骨之下!  

如果老天尊唔要白骨,  應該會由石武夫頂佢個位!

相關搜索目錄: 會計 柔道

引用:
原帖由 冰河 於 2006-9-8 05:37 PM 發表

但如果石武夫功夫應不會在白骨之下,咁即係自打咀巴!
石武夫曾經自己說過功力在黑龍之下!
本書成日都係咁,  我都冇辨法!  

叫台灣仔反映俾黃先聽啦!!

引用:
原帖由 Mika 於 2006-9-11 05:32 PM 發表
其實白蓮見到參幫D人武功咁屎,派金聖同金羅去都可以接收啦!
白蓮己經收左蔘幫 20 億美元,  蔘幫只係得番個名,  冇經費,  接收黎做乜???

引用:
原帖由 kincs 於 2006-9-14 04:26 PM 發表

唔係刪左雙陽劍  係刪左雙陽霹靂
雙陽霹靂咁勁,  一定要刪,  因為阿玉郎話左無敵唔夠邪神打,  唔刪呢招唔得!!

樓上四格o既朋友:

1. 要說板主:【上樑不正下樑歪】,  請提出理據;

2. 板主係要黎主持板務,  應該同態度無關!  當板主對唔合作 o既 板友作出調停, 咁實有人會認為板主o既做法唔洽當!  如果果d 板友認為唔洽當,  咁可能係果d 板友上錯左留言板!  佢地應該去番d 佢地覺得洽當o既留言板!

引用:
原帖由 休谷客 於 2006-9-20 04:26 PM 發表

可能老黃唔覺意Set高左韋陀同風雷既功力,又番唔到轉頭,咪惟有雪藏囉! 
冇雪到風雷喎??!!

引用:
原帖由 休谷客 於 2006-9-20 04:36 PM 發表

Sorry,我寫錯了! 

但風雷的所謂冰火七重天,同雪藏無乜分別! 
我估而家龍記編劇係一人負責一個環頭,  日本水有日本渣 fit 人,  泰國水有泰國渣 fit 人,.... , 好的話就可以加強競爭,  但係就好容易會出現功力同劇情有問題!

功力都仲可以亂黎,  但係,  搬左王家個詞堂過日本呢樣野就百分百唔可以接受!

引用:
原帖由 yuyu6 於 2006-10-7 01:09 PM 發表

最近龍虎門已經叫好左架啦!!!不過今期封面似....

本書一定係假o既, 親愛的廣大讀友們,個個眉精眼企,相信一定識分辨冒牌貨,唔會上當的!!!
引用:
最近內地發現有套名叫《龍虎豹》的動作電影,封面同《龍虎門》電影的造型照十足十一樣,要細看才會發現主角樣貌換了名不經傳的內地演員,擺明是混水摸魚跟風之作,仲無良到搶飲頭啖湯,更吹脹是內地一推出DVD竟然賣到斷市。

我都知國內的朋友非常期待《龍虎門》電影,希望先睹為快,不過都要睇清楚牌頭至得,浪費寶貴的時間和金錢,讓不法之徒得逞,幾唔抵呢!《龍虎門》電影還未公映,宣傳造形照片便被盜用,真金白銀出資拍攝的電影公司自然感到非常憤怒。

今日,老友黃百鳴就召開了「《龍虎門》驚現盜版記者招待會」,出席者包括《龍虎門》的動作導演兼主角甄子丹以及電影公司的代表律師等,齊聲強烈譴責此等侵權行為,並嚴正聲明《龍虎豹》與《龍虎門》電影並無任何關係。謹希望國內及香港的觀眾有所警惕,勿被冒名者混淆視聽,招致不必要的損失。我親愛的廣大讀友們,個個眉精眼企,相信一定識分辨冒牌貨,唔會上當的!!

記招上,百鳴和子丹一臉無奈大吐苦水。

冒牌貨盜用劇照改頭換面,擺明存心欺騙,離譜!

資料版權所有:玉皇朝
網頁資料出處:http://www.kingcomics.com/today/index.html

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2006-10-25 07:32 PM 發表

希望係蚩尤隱藏實力,0係度扮傻仔,減低大家對佢D戒心。
0甘樣依然係粗中帶幼。
蚩尤係黎試老仙實力,  而家老仙內力同佢差唔多,  但係老仙有毒功(打高一班)同吸功(打高班半),  正常情況比試,  蚩尤必敗!!

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-11-1 07:48 PM 發表
以二郎神和四龍的造詣,冇理由感應唔到,有高手(黑龍)躲在門外!
以邪神o既造詣, 佢同蠍王係房度依泣時都唔知蛇王黎捉姦,  仲俾蛇王睇到佢個樣!  所以, 造詣呢亭黎,  係好主觀o既,  主筆話得就得,  話唔得就唔得!!

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-11-4 10:05 AM 發表

白骨堂堂一個大教派的丞相,無理由跟老妖同一水平,點都高d!
棍妖同老妖d 時幫邪神主持教務(內外),  地位等同丞相o架!!

引用:
原帖由 llcy2k 於 2006-11-8 07:03 PM 發表
喺第處發現此貼預告下期劇情....
唔知係咪堅料呢.....

白莲封相大典,火神对蓝浪能力提出质疑,蓝浪提出比试,火神居然被蓝浪轻易击 ...
cy2k兄,  劇情內容果然係好精彩,  不過,  有冇資料係幾多集o架!  咁精彩o既內容,  玉郎可能要用10 集 8 集,  詳細咁講俾龍迷聽o架!!

引用:
新龍第337期-[老妖之死],封面在老妖身後的人看似白鷲,莫非在暗示伊賀派將有大動作!
不過,  阿風蓮話係白鷲o番,  唔通佢又攪錯摸!!!

引用:
原帖由 kit_siu 於 2006-12-1 03:00 AM 發表
嘿嘿......龍虎門班編劇簡直係勁!!!!

電王o既背景竟然可以完完全全改頭換面呀!!!

第276期《電王》

1)電王是韓日混血兒,外公是日本合氣道宗師級人物,因而自小已練得 ...
今年係 2006 年,  35年前即係 1971 年,  仲係文革!  雲南死幾多人都得, 不過,  當時仲有有漁村呢??  d 人o既衣著係點呢??  阿電王殺人之前有冇念毛語錄呢?   我都唔知...........

相關搜索目錄: 合氣道

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-12-22 10:17 AM 發表
通天老祖有個入門弟子,有足本 "道經" 秘笈,會唔會係龍貫天呢?

若果 28 層天只係差易筋經黑級一個馬鼻,咁係咪代表練成頂峰 33 層天就一定可以擊敗易筋黑級同九陽?

暫時以書中曾經 ...
通天大廈加建左, 而家o既頂峰係 39 層天啦!!

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-4-10 11:44 發表
我幾認同今期玉郎mail所講「黑吃黑大戰係合理嘅」
合理,  不過, 虫鼠門就係最大o既黑幫, 所以要俾多d戲份俾地!

睇玉郎 mail 最好睇埋個講友個名,  淨睇個名都過癮!!

引用:
原帖由 業火紅蓮 於 2007-4-11 18:47 發表
龍虎門討論區好久不見你的炮火,一樓一兄這陣子在忙甚麼大事業啊?該不會去找你的華哥了吧!
蓮兄:

自從上次求 閣下幫"往日情懷",  等家明哥不用清洗龍虎門,  閣下唔答應之後.  我已經 cut 左書啦!  o既然發左貼承諾已後不談龍虎門,  自當履行承諾,  所以亦都冇再上龍虎門討論區好耐啦!  

早兩日一上黎,  就見到d 人講呢兩期d 讀友來信,  一時忍唔住,  又發一貼o者!

華哥我就冇搵到,  o既然佢叫得"梅修華",  咁我只有"梅華修"啦!!

我覺得似 terminator 2 個變形人!

基本上, 睇今期係浪費時間! 七大限有兩種係同間同一地點出現?? 仲要咁易死.......
編劇在趕客!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。