推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 火雲邪神西城勇 於 2007-4-16 10:22 發表
咁火爆咪可以鎖住人既經脈?

睇黎火爆係近排最有前途既邪派人物,仲有機會上大位!!!

如果佢著埋霹靂火件火鱗衣,仲勁多幾班tim
係呀,我都睇好火爆上位,單看造型,已知道佢武功高,人又醒目!

咁霹靂火話哂係親生子,火鱗衣呢d寶物當然益佢先!

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-4-16 21:51 發表

舊龍經典200期既大會戰都係用咁既戰術,三皇+飛妖戰勝五毒門四師徒。王小虎好似用唔夠5招就收左最弱雞既蠍子皮。
搞掂左蠍子後,跟手幫小龍KO埋蜈蚣添!

現在的火雲邪神 ,不會隨便「禦駕親征」,因為之前老邪教導佢,盡量交俾手下做,冇必勝把握都唔好出手,而且火雲邪神是輸不起,如果連他,也有什麼閃失,羅剎教便後繼無人了!  

雷火樣貌有點面熟,「細哨」?又唔係好像呀,總之唔知係哪裡見過?

1)今期黑龍話「希望醉魔不要太窩囊」,醉魔畢竟同老妖勢均力敵,如果醉魔都叫窩囊,咁老妖咪一樣,黑龍真係.....

2)很矛盾,下期韋陀會火爆,當然想韋陀揚威,但又睇好火爆前境,希望兩人打成平手吧!

3)蚩尤誓不投降,會唔會先殺白骨呢?

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2007-4-19 13:45 發表
白俊係咪叫白無涯做二叔?點解白無涯話洪東o既武功會勁過佢o既?佢話晒都有 32 層天功力喎。點解呢?我唔係好明呢度。。。
只不過是說出洪東實力超過32層天而已!勁過白無涯冇乜特別啊!

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2007-4-19 16:17 發表

白無涯勁過閻王,如果洪東仲要勁過白無涯的話,咁洪東實力就真係直迫教主級數啦。
今期話洪東是宗師中的宗師,咁佢可能真係直迫教主級數喎!

引用:
原帖由 火雲邪神西城勇 於 2007-4-19 16:17 發表

依家日本差佬個呀頭唔係變左羅剎教d人架咩?做咩會有差佬圍拜火團架?谷次郎依家何來咁多手下???

火爆一人單身落單,睇黎今次慘啦
谷次郎已經升職,所以咁多手下!

火爆藝高膽大,要脫身唔難!

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2007-4-19 16:23 發表

純粹個人感覺,我覺得韋陀就算點樣無進步都好,九霄 9 章點都可以打得嬴火爆。火爆只係一個後生仔,無理由勁到咁離譜掛?
但先前介紹火爆時,說他天資過人,入門短短四年,己有老烈火八成火喉,如果火爆之前未學過武功,佢肯定是奇材!

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2007-4-19 16:33 發表

其實點解我會對洪東o既實力存有猜疑,係因為之前曾經有讀者問過老黃,問洪東有無資格同無敵打。老黃就話要洪東同無敵過兩招都仲得,但打落去洪東就實輸硬。

That's why 我睇到今期話洪東仲勁過白無涯,我先 ...
可能是今天的玉郎打到作日的玉郎!

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-4-19 17:07 發表

東方無敵同老天尊實力相若, 而通天,元始及廣法則齊名, 無理由白無涯會差過洪東............

所以我估計係白無涯係自謙說法....
老天尊勁過白無涯,白無涯只是32,老天尊起碼35!
我認為白無涯只係講出「事實」,沒有自謙,洪東功力的確超過32層天,但可能又未到東方無敵個級數!

引用:
原帖由 DanChan888 於 2007-4-19 17:10 發表
唉!班正義既朋友今期又玩圍毆。真係世風日下。
今期未玩圍毆啊?你講d警察?咁警察一向都係咁!

我見到白骨兩隻機械手,諗起ING保險個廣告

相關搜索目錄: 廣告 保險

廢功對於醉魔,可能冇乜作用,因為醉魔有「七十二天罡氣」,除非你將佢d手手腳腳斬落嚟,否則佢一樣可以復功!

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-19 20:56 發表
我唔明邪神點解咁睇得起火爆!!
我唔明火爆憑什麼認為龍虎門既人肯定只是藏起來?
火爆冇理由唔知今次要對付龍虎門D咩人,有幾多人!!烈火祖師又走左,佢又咁肯定龍虎門既人都o係度,走番轉頭,佢唔通認為自己 ...
因為火爆有性格,敢作敢言,所以邪神咁睇得起火爆!是真的,如你老細是年青人,火爆這種人,反而會受到重用

佢應該唔知龍虎門有冇人係度,佢本意只是想燒屋攞番個彩!

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-19 21:06 發表
我唔明白鷲故意走漏消息,借聖火門對付甲賀派??
佢放哂料俾人地如果人地都唔準備咁真係好去死,到抵佢想借聖火門對付甲賀派,定係想借甲賀派對付聖火門呢?
這個很簡單,白鷲驚死甲賀派的人,已不在龍虎門,到時就唔可以借老烈火殺甲賀派的人,就諗住走漏消息,希望甲賀派d人都去埋龍虎門,點知人地做個好市民,走去報警!

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-19 21:16 發表

敢作敢言但冇乜腦=衝動!!
可能佢藝高人胆大!況且你一睇佢個樣,肯定是聖火門中最聰明,佢咁做一定是計過度過,認為冇事!

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-19 21:19 發表

老黃不如以後都唔好講功力高低既野喇!! 越講越亂!!
冇錯,轉頭又可能話王伏虎在洪東之上!

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-19 21:14 發表
谷次郎話只要聖火門同羅剎教會面,就可以掌握實證?
證明D咩?證明聖火門識羅剎教?
當時火爆都未放火,聖火門最多就係拆左龍虎門個招牌囉!
好似已經打爛左個招牌,唔知係咪想揾「狗仔隊」跟住聖火門,等佢地同羅剎教會面,到時映佢地相,錄佢地音,告羅剎教「指使他人刑事毀壞」!

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-19 21:30 發表

甲賀派的人係警方D人白鷲又唔知??
白鷲可能諗住d甲賀忍者,「江湖事江湖了」冇咁衰仔用「皇氣」!

引用:
原帖由 owen517 於 2007-4-19 21:45 發表
我想請教龍虎門編劇,星宿老仙毒功如何從白骨丞相兩隻機械義肢走入體內,攪到白骨丞相懶勁要震爆兩隻手?老仙d毒識得鑽入死物咁勁?!
d毒會唔會係可以郁動的,能夠沿住任何物件,進入人體呢?

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-4-19 21:52 發表
睇完今期,我覺得...洪東就算打死咗醉魔,洪東都有可能會死,各位有冇發覺醉魔只係將東方獨的毒素用功力鎮住集中喺一處,我覺得可能醉魔喺生死關頭會用東方獨的毒素嚟對付洪東
東方家後人係度,加上d毒又唔係即死,起碼都毒唔死醉魔,應該唔會有事啩!

1)谷次郎手上拿的,應是「盲人杖」,咁我有個疑問,現實中國際刑警會否找個失明人士做總指揮官呢!

2) 今期大家有冇留意霹靂火個棚「金牙」呀?真係好鬼核突,霹靂火都叫做年青人,點會走去配副咁鬼肉酸的假牙架?

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-20 00:06 發表

會唔會有白蓮教既人到場幫手呢??
除非來的是金羅漢,否則嚟d二流白蓮教高手, 都是於事無補!

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-20 00:42 發表

藍浪仲有魔鬼黨幫手喎!!

藍浪仲有利用價值,如果是藍浪有難,魔鬼黨或許會幫手,但醉魔只不過是藍浪,身邊一隻狗,魔鬼黨真係冇需要救佢!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。