推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

龍虎門討論區

小鷹提醒左王伏虎,如果救醒左韋陀,白仇,以小虎,黑龍四人身體狀況,其實不宜再戰,但佢地多數不願拋棄同伴,要去救老妖,到時又要浪費時間勸服佢地走人,陣間又唔知形勢有乜變化,所以王伏虎選擇到安全地方,才弄醒韋陀,白仇.
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-11-22 23:04 發表
另外...
《王小龍傳》廣告有劍痴、大水牛出場,各位師兄點睇呢
d畫風不是我喜好,所以應該唔會睇!

另外你們會唔會睇龍仔,畫鵅u蝙蝠俠」啊?

相關搜索目錄: 廣告
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 Dr.Evil 於 2007-11-23 10:45 發表

本野幾年前既喇喎~~~
係呀,仲以為是新書

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-11-26 02:16 發表
當日小龍九陰降龍以一對瘋妖三師兄弟,輕輕鬆鬆咁打敗三人之餘,仲整左一幕經典既一掌斷橋,到最後仲要打到瘋妖求饒,真係威到飛起。

但小龍呢期同當日與瘋妖打成平手既白鷲對打,卻先要被打到要害,"忍痛 ...
我又覺得打交嘅野,有時唔可以一概而論嘅,總之結果小龍是在白鷲之上,其實已經算合理,始终不同的交,過程都會有d唔同.

引用:
原帖由 金拿督 於 2007-11-27 00:07 發表

為左剿D毒品出黎囉﹐唉﹐家陣仲話由於忌憚老妖o既生死所以唔敢攻入個制毒工廠。睇黎跟住群英唯一可以做o既就係好似當年金剛三一役咁殺上伊賀堡﹐有邪神o係道o既伊賀堡。
為了老妖o既生死,就唔敢攻入個制毒工廠,似乎有小小唔合理,即是你唔攻入個制毒工廠,羅剎教也不會善待老妖,老妖依然是九死一生.

引用:
原帖由 金拿督 於 2007-11-27 00:24 發表

咁如果個場地係o係寬敞o既地方﹐你覺得小龍有機會掂得到白鷲冇?就好似林谷斬唔到天姬咁。
都應該掂到,不過就要睇準機會,以靜制動,唔好亂發招.
另外如果掉轉是天姬攻林谷,我覺得天姬一樣係,連林谷嚗v都掂唔到,可惜已經不能引証了

引用:
原帖由 Colortiger 於 2007-11-30 14:08 發表

好似ko咗蛇王同蜈蚣王
呢兩件只係旦散,唔係重要人物!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-11-30 14:21 發表
今期真係睇到火都嚟,黑龍生擒天姬,唔殺佢都捉埋佢走吖,我地智勇雙全嘅小虎居然要放佢走,黑龍都已經打殘咗佢啦點知又真放人,唔通真係D催眠氣體藥力未過搞到兩條友未瞓醒?我諗 ...
我同大家諗法有點唔同,正常的人的確唔會放過天姬,但白仇現在生存意義是,親手復仇,殺左天姬,白仇失了方向,會很慘的,天姬呢d咁嘅料,白仇殺佢唔難

引用:
原帖由 Dr.Evil 於 2007-12-3 17:32 發表

其實如果佢地係真心支持既我都無話可說,但如果係因為要打入大陸市場而咁做我就好睇佢地唔起囉~~~
我諗都可以算係「真心」嘅,多數跟大陸做生意的人,唔會太喜歡「泛民」!

引用:
原帖由 yuyu6 於 2007-12-3 19:06 發表

陳方多三萬幾票, 我睇起碼有1萬係因為慾郎叫人支持掃把.
所以讀者投比 陳方的.....

真係愛妳,變成害妳!

引用:
原帖由 冰河 於 2007-12-3 22:08 發表
葉劉輸驉A唔知下期玉郎週記黃博士仲有乜浀n講 ?
「雖敗猶榮」,「捲土重來」呢類說話吧!

引用:
原帖由 ada1128 於 2007-12-4 23:03 發表
好祈望等王風雷出關,因為佢好型及勁
我最驚風雷做左「失蹤人口」!

引用:
原帖由 ada1128 於 2007-12-4 23:06 發表
石黑龍和現時的王風雷相比之下,真係差了一截
風雷出關後,我諗唔會差過金羅漢啩,咁石黑龍和風雷的距離唔只差了一截,直頭係一條街.

睇番龍虎門內,原來都不少人,靠「外力」幫助,才有現在的功力

王伏虎 -前任月聖使傳哂功力比佢,王伏虎先至咁快有八陽功力!
王小龍 - 冇厲貞嘅傳功,如果靠自修,現在頂多都係六章!
老妖 - 要金羅漢幫助,才上到閻羅勁十八層(羅漢襌指做成的後遺症,是另外問題)
王風雷- 飛妖,小龍都有幫過佢,練六,七重天
石鐵 - 金童虛耗功力,令石鐵有「達摩金身」
韋陀 - 冇銀鷹揸住佢條頸,唔好話第九章,依家有冇第八章,都係疑問!

黑龍,阿柴有冇呢?

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-12-6 01:43 發表

風雷會唔會變成新龍版既一煇,兄弟有危就出來打救??
但風雷可能會,殺左劍妖先歸隊.

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-12-6 01:40 發表

黑龍係利用鱷太歲打入體內殘餘既金鐘勁開始練金鐘罩既療傷篇,自始與金鐘罩結緣。阿柴就真係食自己囉...
原來這樣,咁阿柴資質都唔係好差啫,七關上八關,佢都係用左好短時間.

引用:
原帖由 kinniku 於 2007-12-6 11:26 發表
如果冇記錯,阿柴都好似幫過黑龍上關....
好似幫佢上六關半? 

引用:
原帖由 小小力 於 2007-12-6 14:08 發表
今期,不停話飛仙有邪神既級數,但佢打左三皇咁多野佢地都冇事,相反三皇就打到佢爆哂江。如果換左係邪神,一掌打落小虎隻腳仲唔斷?? 如果三皇咁既功力已經同邪神級數既人打成平手,仲練乜鬼oY!!

飛仙係第一個想用速度破金鐘罩既人(以快破硬, P22) ,咩邏輯黎架?? 快可以破硬??
睇到媽媽聲!!
咁同級都會有差距,即係等如阿仙奴同打比郡,都屬英超球隊,但兩者實力就有好大分別

以快破硬,應該係指用快速「密集攻擊」,黑龍不停咁受,比自己更高的內力密集攻擊,時間一長,金鍾罩再硬,都會被打爆

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-12-6 22:26 發表

咁咪即係變相在新龍雪藏小龍???
但係咁喎,小龍係「王小龍傳」一個人玩哂! 邊個夠佢威!

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-12-6 22:50 發表

我都係
但《王小龍傳》係小龍第一次擔正,所以都會睇吓..........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................玉兒先
唔知係咪錯覺,覺得玉兒個樣,畫到有d似戴夢夢!

大家都沒講老妖,似乎大家都唔相信,佢已被「處決」!

飛仙個造型,成身日本將軍look其實都幾「蝦」人畫.

引用:
原帖由 小小力 於 2007-12-10 16:03 發表

足球兄,你真係覺得阿仙奴同打比郡係同級??
咁佢地真係同埋一級(英超)比賽喎!

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-12-11 12:40 發表

記得當日白蓮教兵變時,金羅漢以一敵三,對手包括王小虎,王風雷及金鵬,

一個打三個仍然佔得極大優勢,但金羅漢只是金鐘罩十關,

和邪神有一段距離,今天的飛仙卻.......
大家研究下

小虎(六陽),風雷及金鵬 vs 小虎(八陽),小龍,黑龍,點個組合勁d呢 ?
我覺得前者武功高一點,但論合作性就肯定是三皇組合 !

天姬看出伊賀森想反壓羅剎教的心思,是飛仙的意思,但伊賀森志大才疏,要完成呢個理想,一定要靠白鷲!
原來伊賀派同飛仙係狼子野心!

「虎躍龍門 」話刀仙,說不定對龍虎門隨時「義氣搏兒戲」,唔通刀仙係邪神的「無間道」?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。