推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-1-31 16:15 發表

黑龍功力偏低,突破第八關都唔夠,起碼要去到第十關!
如果黑龍到十關的時候,即是金仔到左十二關,邪神練成黑級高階.
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2008-1-31 18:20 發表
唔係好同意今期果個功力排行表。老天尊無理由勁過勇哥同埋無敵,頂多平手。
老天尊係咪高過邪神,真係見仁見智,表面賽績老天尊係壓倒邪神,如果天下無敵唔出現,勇哥好大機會被佢打死,但之所以老天尊能佔上風,都是靠舍利子(雖然依家少左粒,但都可能高邪神dd),咁研究佢兩人功力高低時,舍利子應該計埋,定唔計呢?
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

又話天妖嗅覺靈敏,點解佢唔「聞」下小虎個「陣除」?  

引用:
原帖由 Dr.Evil 於 2008-2-1 15:57 發表
乜小苦d八陽功力幾日就可以儲到既拿????
咁先至係武學奇才啊!

引用:
原帖由 金拿督 於 2008-2-2 19:08 發表

銅聖老曾經話個自己同銀聖老差唔多﹐即係話銀聖老功力有九關左右。而聖母堂一役﹐邪神隨便用白級火雲掌就燒到無忌碌地﹐都證明左八陽功力遠遜白級﹐大約九關到。劍魔當年同中左毒o既金羅漢硬拼﹐個結果係平手 ...
係呢本書度,一個黑級的人,用的白級,係遠超過一個白級使出白級.但我都認為佢大約九關到,玉郎講過無忌是八陽尾,係遜於伏虎的八陽頭,用成績做比喻,無忌是B- ,伏虎是B+ , 雖然同屬B grade, 但已經有距離.

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-2-4 14:27 發表
來一個孖寶版小回顧吖,前年:邪神大戰走火入魔後嘅劍妖,黑級中階約 50 招外將劍妖打殘,幾好睇!!舊年孖寶版奇謀、妙計:東方無敵現真身天子峰上大戰 2 個假邪神;老邪同烈陽神,東方無敵君臨天下 ...
上年係「義氣當兒戲」,主要講白骨獨闖水上市場.

引用:
原帖由 a1771550 於 2008-2-5 00:03 發表

you can say that again, man!!
我個頭像,就係個期的封面!

引用:
原帖由 a1771550 於 2008-2-5 17:40 發表

球兄,請問是第幾期呢? 還有請問一掌斷橋又係第幾期呢? 因為想趁放年假重溫,先唔該你先!!
打低黑心老叟是245/246期

一掌斷橋,就真係唔記得左,sorry !

祝大家「龍鼠精神」,「一鼠萬利」!!

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-2-6 22:47 發表

05年孖寶版好睇D

估唔估到距地係邊個 ( 圖一 )
王小龍,超人,李小龍,孫悟空,石鐵.

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-2-8 12:24 發表

李小龍都認得出,勁
我俾D fd 睇距地都認唔出係李小龍,好多都話係李連杰...
李連杰? 咁都噏得出?

李小龍己去世太多年了,很多青年人都對佢印象糢糊.

引用:
原帖由 金拿督 於 2008-2-8 14:19 發表

企o係超人左面後邊o個個係泰利超人。
係咪金頭髮0個個呀 ?

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-2-8 23:27 發表

有大特寫
圖2企係布歐前後兩個人物叫乜名啊?

電影,電視人通常係唔會,抄足改編作品,一定會加佢地的「創意」. 葉偉信又係資深導演,點會肯跟足漫畫

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-2-14 13:50 發表

"殺破狼"好睇,但係小弟仲有心水介紹,就係"甄子丹"嘅"導火線",佢同釋武尊、鄒世龍打嗰幾場真係勁過龍虎門(漫畫噃),心水推介,好睇過電龍多多聲,師兄不妨& ...
又會咁0岩,我噚晚先係ppstream重看導火線,打得超勁!

但有樣野都幾諷刺,葉偉信同甄子丹合作三套電影-「殺破狼」,「導火線」,「電龍」,口碑最差是「電龍」,但偏偏票房收入,影碟收入佢最高

天下無敵行事,總算光明磊落,我估佢唔會曾人地決鬥,做d偷襲既事,有失自己身份!

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-2-15 01:37 發表

不過之後講王小龍傳d 內容講d 唔講d 咁,就幾冇癮,我有睇就ok,冇睇o既讀者可能會一頭霧水。
我就一頭霧水。

神秘人會唔會係刀癡,現在佢有七星寶刀係手,你沒教主級功力或有寶衣護體,都幾難捱七星寶刀一野!

我覺得老黃,現在同夢夢係有d野! 

我睇到下期個書名,我竟然想,黑龍同老邪「覆雨翻雲」?!

引用:
原帖由 Gunners 於 2008-2-25 03:26 發表
飛仙用無影刀斬斷刀仙隻手,刀仙仲咁大方叫飛仙聯手對付老仙??? 唔係麻??? 隻手畀人斬左叫個仇人一齊聯手對外?????
飛仙同刀仙之間,係門派之爭,是為保袓宗的家業而戰,其實不涉私人恩怨,二人鬥左幾十年,已經是「識英雄重英雄」,佢地可以死係對方手上,但不絕許外人破壞,所以二人要聯手抗敵.

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-2-25 19:43 發表

我估小虎唔夠譫,小靈係龍虎門集團嘅董事長嚟架
男人「硬」了的時候,就唔會識思考!

星宿老仙偷雞唔到蝕把米,冇左隻腳和一隻眼!  

真弓會唔會「大義滅親」,掉轉頭幫龍虎門呢?

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-2-29 14:18 發表
黑龍呢期真係行正大運,响伊賀又食又拎,玩震蛋玩到差D上第九關,仲順手溝埋伊賀鎮山之寶“伊賀愛”,呀!唔係,應該係“伊賀愛”溝佢先啱,又有老邪神照著送客送到出門口,你就好啦!但係點解佢知道 ...
口雖然話唔怕邪神,要跟他對抗而已,但得罪邪神,等同得罪死神,正常人第一個反應一定是驚,不過黑龍驚恐,只是短暫.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。