推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-2-29 14:28 發表
話時話,黑龍隻震旦咁好玩,佢返去之後唔知又會唔會介紹亞柴玩等佢都可以練成义電版第九關呢!如果俾金羅漢知道實激Q死佢,當日佢練到要閉關幾耐先上到第九關,但原來金鐘罩係有义電速成嘅(仲 ...
但係黑龍話頭,隻震旦有利有害,我諗升關未必會好輕鬆.
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 foreverfriendss 於 2008-3-1 13:53 發表
老邪神咩都無做, 點樣翻雲覆雨?
好快便會看到老邪,唔使用武功,剩係食腦,已經玩弄所有人於股掌之中.
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

黑龍都算得上高手,但竟然沒察覺到老邪今非昔比.

惡佛會,或許是密宗活佛vs金如來?

引用:
原帖由 小小力 於 2008-3-6 17:42 發表

睇密宗活佛個樣同出手應該唔係金如來個一班喎!!
而且密宗活佛點會同金如來打呢??
可能是宗教問題,兩人都好似係密宗黑教,二人可能會有d恩怨.

老邪神如果練成吸功大法,我直覺第一個,被吸的會是小虎.

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2008-3-7 10:18 發表
感覺上密宗活佛應該唔係金如來果班,甚至可能連金羅漢都打唔嬴,哈哈。

今期白就個樣畫得好正派,感覺同之前好唔同。
密宗活佛一定是超級勁野,老邪用十幾年時間投資係佢身上,一定唔會是碎料.

洋介依家係同家人團聚,個樣緊係和善同正派啦!

相關搜索目錄: 投資

查番資料,密宗活佛和金如來,兩人都係密宗黑教,密宗活佛是正宗西藏黑教的教主,金如來就在印度自稱活佛,之前在擂台比武出過的歡喜尊者,就係出身西藏黑教,後來轉投資金如來門下,所以活佛和金如來,應該係唔會妥對方,老邪請密宗活佛嚟,唔知係咪想佢地亙相制衡?

老仙一眼便認出密宗活佛,兩人好像早已認識.

相關搜索目錄: 投資

出王伏虎傳又如何,講呢位「月聖使」如何替無敵消滅敵對勢力,穩固白蓮教江山.

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-3-8 17:51 發表
今期幾有戲味...都幾好
另外,我覺得白鷺好有機會係假
100%唔會係假,同自己親人講野,個樣緊係和善d,唔會成副奸樣,而且佢勸飛仙,唔好反邪神,就更加肯定佢係白鷺,因為只有聰明如白鷺,才會明白反羅剎教,只有死路一條.

引用:
原帖由 Mika 於 2008-3-8 17:43 發表

不過老编應該唔記得左!
老编記得,起碼先排初出金如來時,都仲記得金如來在印度立派,座下有個尊者(日尊者),自封活佛.佢地嚟講,已經難得.

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-3-9 00:41 發表

但今期第5頁...刀仙話要剷除飛仙,老仙,所以白鷺係假扮都有機會woo...
你誤解了,那段說話講的「他」是指星宿老仙,「都是星宿老怪害的(被斬掉一臂),莫說(唔好話)我不會放過他(老仙),飛仙同樣恨不得把他(老仙)煎皮拆骨.

唔係好明,真弓平常跟刀仙傾公事,唔叫佢做爸爸,稱呼做主公,可以理解,但今期連自己思想時,都叫刀仙做主公,唔講爸爸,怪一點吧.

引用:
原帖由 lcy2k 於 2008-3-9 18:47 發表

之前個白蓮教嘅乜鬼滅絕上師又係來自黑教,武功差到連地長老都打唔贏
,歡喜尊者又打唔贏石鐵,密宗活佛出到第四層淨係可以震碎棵樹咁大把,D咁嘅伎倆是但揾最差嘅小苦都可以做到啦 ...
另一分支(金如來)都唔差,手下日尊者都有接近九關功力.

大家可能覺得,密宗活佛震碎的只是一棵樹,沒什麼大不了,但那棵不是普通樹仔,是千年古樹,從星宿老仙係樹洞的畫面,就可知道棵樹有多大,多粗,比起尖沙咀彌敦道兩旁的大榕樹,起碼粗一倍,如果要用炸藥,好像活佛咁震到棵樹稀巴爛的效果,用的份量一定唔少.如果用第五層打出,威力應該唔會差得過,王伏虎的八陽小霹靂.

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-3-9 21:02 發表
各位...會唔會係<<密宗神功>>第一層先係最強功力,第五層係最基本功力呀
其實出第四層都差不多了,估計龍尊者練到第四層,個D獅、虎尊者練到二,三層,如果活佛出較低功力,就震碎株巨樹,咁三尊者咪勁到飛起,唔掂當.

引用:
原帖由 KING546 於 2008-3-10 10:38 發表

但係如果活佛打爛棵樹就叫勁的話.
咁以前小龍打爛條橋咪叫超勁???
如果以打爛野黎計,活佛應該無小龍咁勁
其實班編劇好鐘意用打爛野黎帶出角色點勁.
但佢地可能唔記得之前小龍打爛橋單野.
如果日後要用打爛 ...
其實我之前都有講,寫小龍打爛一段橋面(小龍唔係成條橋打斷),根本有問題,七陰都咁厲害,八陰,九陰點算?邪神,聖上個d咪成條大橋打到碎哂?終之d編劇自己捉蟲.

引用:
原帖由 小小力 於 2008-3-13 17:09 發表
龍尊者有密宗活佛七成功力,再加多兩個尊者都抽唔贏八陽初階既小虎(唔好話小虎有八陽頂峰呀,...人地九章初階七重天初咁耐)要用氣油淋!! 密宗活佛勁得去邊?? 但飛仙又話密宗活佛同自己差不多,...即係...???????
乜鬼七成功力呀?先前霹靂火咪又話有老烈火七成火侯,火爆有八成,咪一樣冇料到.

我猜會否刀仙的原名就是韋驚世,是中國人,佢就反過冤枉來健太(烈陽神)叫韋驚世,咁中國人當然唔可以做門主,仲要被逐出師門,不過我都係估下估下

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-3-27 22:30 發表
今期前半 part 故仔真係無鬼聊,既然要玩前傳嚟將支線故事分拆,我覺得都冇必要喺正傳度,特登用幾版紙嚟講得咁詳細,如果咁...不如唔好玩前傳啦

但後半 part 又幾好睇喎,刀仙 & 烈陽 ...
咁但係如果唔交代,咁我呢類唔看前傳的人,會一頭霧水!

引用:
原帖由 獵食者 於 2008-4-1 10:18 發表

我覺得老黃係度挑戰緊老一輩o既情意結幾時會用盡....
邊睇邊鬧邊乖乖地拎錢出黎買..

寄望你...俾d感覺我....呀風雷呀風雷....俾d 熱血野黎睇下啦

最後機會....唔岩睇就cut書!!!!

400期 x 14蚊 = 56 ...
風雷最多都係可以打低劍妖,遇到聖上咪又係捱打,唉!!!

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-4-7 23:30 發表

下期書名《箭腿毒龍鑽》,小鷹出超必殺技...可能傷到密宗活彿的手指尾
做得書名,應該可以令活彿受下內傷,吐下血.

引用:
原帖由 冰河 於 2008-4-10 18:56 發表
今期老邪話身為武者不屑損人利己的行為。

但羅剎教一向做的都是損人利己的事!
老邪是用「武者」身份嚟講,以武者來說老邪兩父子,到算明刀明槍,光明磊落!

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2008-4-11 09:54 發表
他日老邪神如果練到吸星大法末段,想搵個內力深厚o既高手黎補身,倒不如直接搵星宿老仙黎祭旗好過。老仙功力絕對合乎資格,而且都已經係傷殘人仕,性格又仆街反骨,我係老邪神的話,一定會盡快將佢解決,免得養虎 ...
搏唔過,星宿老仙可能,有套方法,防止別人吸功(例如:同歸於盡),如果有乜差錯,就蝕大本

引用:
原帖由 a1771550 於 2008-4-17 19:16 發表

咁既安排產生兩個問題:
1. 要黑龍威番次唔係唔得,話哂黑龍身為主角之一,又隔左咁Q耐都未再"龍咁威",但以八關功力就可打敗密宗武者首領,似乎有D過左位。
2. 原來邪神既 "識人眼光 ...
老邪同白鷲講,一早已料到以活佛師徒料子,只可以完成「須要失敗的任務」

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-4-17 22:30 發表

飛仙同活佛同級....哈哈哈......
飛仙可能係話「活佛不在(唔在狀態的)我之下」

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。