推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

做完呢Q,死而無憾

記得曾幾何時, 有條題講 "吊閪, 扑嘢 同 做愛的分別"

有D人要吊閪, 有D人要扑嘢, 有D人要做愛. 唔同時間, 唔同心情, 唔同人有唔同的需要.

好難講我自己的層次.

有時候, 生理需要又冇時間, 食個快餐, 打個飛機. 在飛鴻眼中, 我可能底到極點.

有時候, 生理需要又有些少時間又想刺激下, 會找大陸老二. 當然家中的老婆亦要常常照顧

點講都好, "不需要愛情" 就真係唔得, 但以前做論文都寫過 "解決咗問題, 先至講理想"

好場頭草咁講, 大家都有 POINT
我係車神

另一個問題: 想醫肚還是享受食物
我係車神

引用:
原帖由 FXO 於 2008-4-24 09:26 發表

乜醫肚同享受食物有抵觸0架?

一路肚一路享受唔得0架?
講嚟講去, 咪講緊層次問題囉

醫肚係 Physiological needs, 享受食物係Esteem needs. 唔同層次(o家)
我係車神

引用:
原帖由 FXO 於 2008-4-24 21:22 發表

享受食物係Esteem needs, 我都係第一次聽, 真係孤陋寡聞咯, 但乜叫esteem 呢? 我既esteem 唔通同你既esteem有分別?

重有, 乜醫肚真係唔可以同享受食物一齊0黎0架? 咁你做人就真係辛苦咯. 我地大家既層次 ...
點解享受食物唔可以係Esteem needs, 如果係你在食緊鮑魚龍蝦飲緊lafite,dom perignon,感覺到 personal worth, 感覺到滿足時, 你重係感得你係醫肚,充緊饑, sorry, 我冇咁富貴, 咁我真係到唔到你老哥層次囉
我係車神

引用:
原帖由 FXO 於 2008-4-25 06:49 發表

所以話層次唔同啦, 要食鮑魚龍蝦飲lafite,dom perignon 先叫享受食物?

乜食白粥油炸鬼就唔可以享受呀? 就無晒self esteem 呀?
白粥油炸鬼都可以享受呀, 邊個話唔可以 起碼係你知道食嘢為乜, 係為填咗鉋個肚, 還是心靈上滿足.

冇人話兩者不能共存, 但會有先後高低.

唔明? 咁你老哥講得好正確, 大家層次唔同啦

講完

我係車神

引用:
原帖由 9578 於 2008-4-25 19:33 發表
oh. I agree with you.
after you do that Q , you better go to die.
give your food to the poor.
god bless you.
mind your language, jerk
我係車神

引用:
原帖由 Retav 於 2008-5-29 17:16 發表
"版主做愛"---"求其射篤精"!... copyright by 求其... haha
你同阿7係唔係想激死其哥

係就預埋我, "版主做愛"---"求其射篤精"!...
我係車神

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。