推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

風流而不下流?

風流而不下流?

各師兄弟,今晚狗痕,突然係度想:

點樣出尼玩先可以做到係風流而不下流呢?

會係係行為上, 說話方面或者心境上去達到呢?出呢玩女是否已經是下流而不是風流呢?真頭痛!

多謝各師兄弟之回覆!

咁即係話去嫖既男人,都可以係風流,只要對女女尊重,關心對方既喜惡,亦能令對方感受你既出發點既態度,沒有壓力地跟你度過短暫既歡樂時光. 咁既行為做法同思想形態就可算風流而不下流了?

當然,係唔同人既角度就會不同,師兄弟們都提過,老婆同女女既睇法已好太差異了。因為佢地既位置會令佢地偏激同偏見!

引用:
原帖由 giovanni 於 2007-7-31 12:26 PM 發表

你快點走埋塊鏡度,然後再將呢個問題再問多自己一次。

如果你係塊鏡,看到自己可以有周潤發,鄭少秋,或裴勇俊的30-50%,那你就是風流。

看到自己有點像周星馳,曾志偉,或成龍,那你就是下流。
咁你一定係下流多啦!

引用:
原帖由 ComeOn 於 2007-7-31 01:29 PM 發表

o拿、o拿,呢位版友唔好人身攻擊。小心其哥BAN七你
哈哈!我話佢有錢,大把女都要ban?

引用:
原帖由 ComeOn 於 2007-7-31 01:42 PM 發表

此言差矣

有錢、大把女、樣衰<>下流

亮仔、高大、瀟灑 <>風流

我用佢既比喻再+上我對周星馳,曾志偉,或成龍既了解呀嗎!

周星馳,曾志偉,或成龍=下流=有錢、大把女、樣衰

我用左中間既比喻,唔係人生攻擊,唔好 Ban 7 我呀!

引用:
原帖由 giovanni 於 2007-7-31 02:18 PM 發表

BINGO,拿,呢位大佬就講中八成啦。

尤其是

下流配樣衰,或再具體一點,格衰---拿,畫公仔吾洗畫出腸,得罪人就吾好啦。

風流配瀟灑,或再具體一點,從容不迫TYPE.
知道得罪人就吾好, 就要自已照下鏡先叫人照嗎!

引用:
原帖由 779394 於 2007-7-31 01:51 PM 發表

我用佢既比喻再+上我對周星馳,曾志偉,或成龍既了解呀嗎!

周星馳,曾志偉,或成龍=下流=有錢、大把女、樣衰

我用左中間既比喻,唔係人生攻擊,唔好 Ban 7 我呀!
本人只認為周星馳,曾志偉,或成龍=有錢、大把女, 唔覺得佢地好似某D人講佢地=下流哦!所以某D人得罪左人都唔知,重要係度做專家!

引用:
原帖由 giovanni 於 2007-7-31 02:49 PM 發表
我好似沒有叫任何人對號入座,或想擊中誰的要害播。

既然比得兩個選擇過你,只要你多番少少自信心,就揀做周潤發的30%啦,難度並不是很高吧。

我照完n次,都覺得自己一定是風流,而非下流!

那可以了吧!
:

我情願自已似曾至偉算啦! You Win!!!

引用:
原帖由 giovanni 於 2007-7-31 03:04 PM 發表
都話要從容不迫咯,吾洗為了意識形態而拘泥,最緊要係玩得出色,食得招積。
冇所謂啦!去玩時自已幻想下自已變成邊個都得!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。