推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

[原創] 粵語殘片演員大檢閱

林魯岳 順風耳
林甦    奀皮四
十兄弟
大家識得幾多
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.
留精不留情 , 留情不精明

引用:
原帖由 蕭仲賢 於 2007-12-28 21:01 發表
講開曾楚林,傳聞佢係當期時的大學生,但係點解搞到咁既田地,真係莫明奇妙!
曾楚林 香港大學畢業 . 由粵語片演員到電視演員一生終於演藝界 , 曾楚林好早已撰寫文章於報刊 , 好似電視週刊 長期撰寫文章 , 我個人覺得佢代表作是 山水有相逢 中演  九叔 . 曾楚林是舞林高手 當年Ingrid Bergman  英格烈褒曼訪問香港 就係曾楚林代表香港演藝界同Ingrid Bergman  英格烈褒曼跳舞 仲有因為佢英文 very good 所以當時好多電影公司搵曾楚林做公關

相關搜索目錄: 跳舞
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

黃侃           

引用:
原帖由 pashwawa 於 2008-1-18 12:04 發表
還有無人記得這位﹖

任燕 是嗎???????????????

引用:
原帖由 pashwawa 於 2008-1-19 08:38 發表
答中﹗
大聲婆。

會計通常都是他扮演的﹐他是誰呢﹖

黃侃

相關搜索目錄: 會計

比個大家估

引用:
原帖由 billchan 於 2008-1-22 02:40 發表

仲未開估既﹖
sorry 各位兄弟 yes 任冰兒

引用:
原帖由 pashwawa 於 2008-1-22 13:24 發表
我繼續出題 -

有錢老豆﹐紳士﹐邊個黎做好呢﹖
他戰前已有拍片。

好容易留比其他兄弟估 tips 天地人 , 江湖傳聞最後佢跳海自殺

引用:
原帖由 cooolman 於 2008-1-23 19:30 發表

pashwawa兄﹐
我貼的那幅,絕對係粵語片的大明星,不是冷門的【二步針】!.....
段估
會唔會係鄭孟霞

引用:
原帖由 mandy 於 2008-1-22 23:02 發表
舊相唔難找,之不過就係唔知佢地叫乜名囉....
下面係唔係林鳳

中日混血兒 李香蘭

引用:
原帖由 mandy 於 2008-1-22 23:02 發表
舊相唔難找,之不過就係唔知佢地叫乜名囉....
秦小梨係唔係呀

引用:
原帖由 cooolman 於 2008-1-23 23:54 發表

mandy兄,
先受小弟一拜,相中人芳齡15歲,名叫【陳玉屏】藝名【白燕】。
12:00之前有人答中,好開心!
cooolman兄 :

白燕

估一估他是誰

估一估呢位演員 心口有毛 成日不能完成工作.............刀下留人

估一估一位由後生到老 都係演黑社會壞人

引用:
原帖由 cooolman 於 2008-1-24 15:46 發表

馮敬文
正確

引用:
原帖由 cooolman 於 2008-1-24 15:48 發表

咁似【歐陽儉】o既
歐陽儉
係咁

引用:
原帖由 天九 於 2008-1-25 10:14 發表

早二十年前.....在九龍灣啓業邨見過佢,好高的身材....吖.......關仁
正確關仁

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。