推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

龍虎門討論區

大家有無發現自從打完白連教後,老黃稿質有變,人物常常變樣,可能有一半手稿由大陸晝.
異骨王子

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2006-9-9 23:22 發表
老實講,老黃成日話《龍虎門》劇情要慢慢煲先有戲味,咁要煲到幾時先
果場〝白蓮教政變〞煲左成年都無台戲似樣:bird:,跟住仲話玩〝五大世家〞、〝通天百年大典〞...唔該寫好D故仔先講啦
重有一煲係日月教尋寶,尋秘笈(日月神監-156期過)到依家未講三個火
異骨王子

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-9-5 23:28 發表

故事內話白蓮教舊時唔買毒品,收入已經不及羅殺教,加上東方無敵
,無屁兄弟爭位,白蓮教元氣大傷,國庫空虛,所以東方無敵都要販買
毒品,嚟維持白蓮教的支出!
白連甘無米,不如東方無敵自己一條友去接收參幫重好過啦!
異骨王子

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-9-12 10:37 發表

如果事件屬實,呢件狗賊的確仲卑鄙無恥過翻江蛟,超級人渣 !  

P.S.: 佢最鐘意鬧翻江蛟,但可惜從來都係有口話人,無口話自己,果度先至弊能傢伙 !  

除非金鵬能夠盡快練成日月神鑑,否 ...
日月神鑑係要去日月教度攞先有得學!陰陽合壁只是基礎可以不走火
異骨王子

引用:
原帖由 冰河 於 2006-9-21 13:59 發表
今期小龍大發神威,打到瘋妖重傷跌落海!

但有點不滿就是寫到小龍勁得很誇張!竟然可以一招「飛龍在天」打斷條天橋!

另外今期的噩夢]果然貼題,真係寫金羅漢發惡夢!

P.S.下期伊賀飛仙登 ...
我最想睇小龍同金如來來一場神掌高下比試重精彩
異骨王子

引用:
原帖由 lcy2k 於 2006-9-21 18:25 發表

現時龍虎三皇除咗小虎之外,黑龍同小龍嘅金鐘罩九陰真經都已經有齊全套嚟練!
各位不妨估下小虎的第九陽會係邊個傳俾佢?東方無敵?好似冇乜可能!
以後既東方真龍或者有機會都唔定!
有可能!因為小虎係無敵個女婿,到時無敵傳功後可以利用龍虎門打通天同羅剎
異骨王子

大家知唔知劍魔下場點樣呢?
異骨王子

引用:
原帖由 火雲邪神西城勇 於 2006-10-12 19:08 發表
青元老都有易筋經白級wo,我諗紅元老都有易筋經藍級做根基

細佬百足王俊俏,大哥蛇王反而猥瑣樣衰

仲有一王未出
青紅元老都會用易筋經,甘樣計元老會中未重有人識會黑級浮圖功力!羅剎真係人材多多
異骨王子

老邪甘無私,一本易筋經成間公司高級人士一齊學
無敵真係要學習下了.否則除時俾人滅教
異骨王子

引用:
原帖由 gregoryliu 於 2006-11-2 14:27 發表
唔知玉郎可唔以要一個死得特別D, 或者反高潮D啦?

例如, 老妖唔係同人搏鬥政死, 而係生癌, 佢最後揀了死在戰場, 更要死在非一般的高手手上, 但由於已預了會死, 所以竟然打敗了高他幾級的高手, 最後在醫院死去.
大家記唔記得當日棍妖武功高過小龍,但無心生存下去而死呢?
異骨王子

月堡一役,月聖使係未唔夠參聖打呢
異骨王子

今期畫功同畫面好差,一定係大陸公司造出來
異骨王子

突然期待劇情-王小龍決戰火雲邪神
        因由-月聖使同洪東突襲罹羅剎教時給火雲邪神打至重傷逃脫.
             返抵龍虎門二人把所有功力傳授俾小龍後傷重死亡.
             小龍因二人離去情緒失控,單人匹馬勇闖羅剎教.
             大敗八方後邪神出來決戰,小龍依然神勇無敵把邪神打至癈功.
             最後還加一話-你一敗塗地只因出手太慢.
異骨王子

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-12-13 15:36 發表

呢個劇情都好難發生,月聖使同洪東不是衝動的人,佢地冇把握,唔會無端白事,走去突襲罹羅剎教,除非龍虎門d人俾邪神捉哂!
二人傳功比小龍,好像唔知得唔得,因為練九陰嘅人,身上要冇其他內功,我唸如果得既話,洪 ...
洪東一下子又想鋤奸縮邪找來月使幫手突襲羅剎就可以.
二人傳功念著幫小龍充上第9章,點知小龍衝動起來去打邪神.
返正依家又無要行橋
異骨王子

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。