推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

[原創] 粵語殘片演員大檢閱

引用:
原帖由 pashwawa 於 2007-12-28 18:26 發表
司馬華龍 - 千里眼
金雷 - 大力三
朱由高 - 鐵頭六

仲有張瑛同羅艷卿係老豆同阿媽。

其他的應該從來都不識他們的名字了。
大口九:曾楚霖

引用:
原帖由 billchan 於 2007-12-30 02:36 發表

「飛斧神童」的神童主角,舞動飛斧作為武器,飛來盪去,他在戲內的日本名字發音大約是「華~他~醫」,所以他經常大喊「華~他~醫」一聲便飛出鏡頭,嘻嘻,劇情方面我其實都不大了了,衹記得連場奇幻武打 ...
「華~他~醫」.........
阿標哥哥,小弟送給你的.....祝 新年快樂、身體健康!
唔知係唔係小弟心邪,你一句【硬膠火箭】......我笑到今時今日....真係好多謝你的聖誕禮物.....!

引用:
原帖由 billchan 於 2008-1-13 23:29 發表

我做細路時都很喜歡看她,小小心靈中,她是一個靚女姐姐!   嘻, 當時還知道她住在界限街一座兩層高有花園的小洋房,大約在「大華花園酒家」與窩打老道之間,現在的某油站對面!    小標 ...
標哥,
你都鐘意睇‘【細碧姐】o架?....我都係啊!....仲有【周坤玲】都鐘意。

引用:
原帖由 billchan 於 2008-1-14 12:02 發表
  初出道時的美人魚「歐嘉慧」都幾吸引,嘻嘻,唔計把鵝公聲!

仲有仍在諸聖中學讀書時清純小妹形像的「薛家燕」,到「家燕與小田」時已吾不欲觀之矣!

還有,不能不提外族美女夢中 ...
標哥,
1.講真,女人個樣點靚都冇用....如果鵝公喉....近有【張柏芝】例子。
2.【薛家燕】就一向都唔鐘意.....小弟對額頭有痣的女士是很抗拒的。不過話時話,娛樂圈又真係幾邪門o既行業,臨老又俾佢執份尾會,靠【真情】肥媽一角,佢搵真銀都過千萬!
3.外族美女除了-奧莉花荷西(Olivia Hussey)之外,仲點可漏o左【兩小無猜】入面o既Melody-杜麗絲 海德(Tracy Hyde)

相關搜索目錄: 娛樂

認明星係小弟o既弱項。不過見各位咁有興趣,又試貼一幅俾大家估o下......

引用:
原帖由 pashwawa 於 2008-1-23 19:21 發表
mandy 及 cooolman 兄﹐ 俾些少貼士好唔好﹖
pashwawa兄﹐
我貼的那幅,絕對係粵語片的大明星,不是冷門的【二步針】!.....

引用:
原帖由 mandy 於 2008-1-23 23:08 發表

是中日混血兒鄭孟霞
答鄭孟霞的,都錯!繼續...........12:00前開估

引用:
原帖由 billchan 於 2008-1-23 23:32 發表

是否後生的“南紅”!
標哥,
對唔住!你只答中"後生"........但唔係"媚姐"

引用:
原帖由 mandy 於 2008-1-23 23:44 發表

唔會係白燕卦???
mandy兄,
先受小弟一拜,相中人芳齡15歲,名叫【陳玉屏】藝名【白燕】。
12:00之前有人答中,好開心!

引用:
原帖由 鴨頭 於 2008-1-23 23:59 發表

cooolman兄 :

白燕
鴨兄,
唔好話你,小弟第一次睇住幅相同埋個名,都唔信係【白燕】!

引用:
原帖由 mandy 於 2008-1-24 00:05 發表

哈哈~~~我都係認得佢個咀,段估下咋
真係想用【胡章釗】口吻問你:"你想要獎金定係獎品?"

引用:
原帖由 billchan 於 2008-1-24 00:07 發表
   呵呵 ..... 原來白燕十五歲時個樣係咁鮁 .... 佢鱓五官果陣梗係未完成發育!
標哥,
唔該埋去果邊,單手攞洗潔精喇!

引用:
原帖由 mandy 於 2008-1-24 00:19 發表

我要獎品(洗潔精)送埋俾標哥,因為佢厘排食得太多野,要去下油呀!!
阿標哥呢排仲係專食懷舊西餐添呀!

引用:
原帖由 鴨頭 於 2008-1-24 15:37 發表
估一估一位由後生到老 都係演黑社會壞人
馮敬文

引用:
原帖由 鴨頭 於 2008-1-24 15:05 發表
估一估他是誰
咁似【歐陽儉】o既

引用:
原帖由 pashwawa 於 2008-1-24 16:31 發表
賊孝子好似係林家聲扮演的。唔通聖誕老人係林家聲﹖
似喎!.....

引用:
原帖由 pashwawa 於 2008-2-1 21:33 發表
來一個容易的。。。。

佢老公係唔係姓【麥】先.....?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。