推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 howtodoa 於 2006-10-26 06:53 PM 發表

kurtlau兄, 仲有咩問題呀, 是不是因為用3m的副作用呀.
一半半,我本身有包皮炎

引用:
原帖由 伙記1 於 2006-10-26 08:25 PM 發表
kurtlau

你有無轉doctor???
下星期會去dr.董睇下點.
不過dr.ho同我講話除非用類固醇,如果唔係發炎會好得好慢,但類固醇會令疣復發,佢話唔好住,我都唔知點

可能用3M關係

tony

PM左你

引用:
原帖由 rosa 於 2006-10-29 09:18 PM 發表

我都盡量小食煙,,
酒係咪飲小小都死?
我仲係唔飲啤酒..只飲whiskey..一杯得唔得家?
如果你唔想好,都冇問題
我以前都狂煲煙,o個時復發得好勁,之後我真係戒左,就慢慢好了,
酒我就一向唔飲,奶茶咖啡都係,太酸,太辣都唔食,
每日二份水果,鮮奶同埋多菜小肉,
每晚十點訓六點起身

相關搜索目錄: 咖啡 啤酒

引用:
原帖由 minghin 於 2006-10-29 11:36 PM 發表
你好..各位大哥大.睇左你地咁多問題...
我都係一份子.好痛苦呀.
剛剛開始搽疣定寧.
有無人可以俾意見我呀..唔該Sample Text
單用疣定寧醫死得,因為只可以用在好細同埋剛出的疣上,
呢隻野通常用黎減低復發,出o個時你可以搽,但都係要睇醫生幫你清,
千祈唔好搽多,搽好小就得,開始時會"那",然後紅跟住會損同發炎,到時要即停,
好o的再搽,最多12~16 Week

P.S 自己經驗,重有好多

社會衛生科=哂時間

引用:
原帖由 kelvincant 於 2006-10-31 01:26 AM 發表

真係咁差?
佢差係邊度先?
不過我都預測到架啦
好多低至中收入人士付擔唔起私家咁貴既醫療費
往往都走去社衛
咁少醫生要SERVE咁多人
肯定要排期排一段時間
同埋服務一定無私家咁好咁詳細架啦

究竟 ...
你睇唔睇到minghin留言,佢話"排期07年1月做冷凍治療"
07年1月生到上心口啦,呢o的野可以等的嗎????
係咪等收成!!!
愈遲醫愈死!!!
我睇過幾次,求其唔緊要,醫唔好我咪同我講,
你知唔知我有一次睇完之後(佢話冇事),同一日二小時之後我去專科睇先話有疣!!!!
你話呢?????

引用:
原帖由 minghin 於 2006-10-30 11:21 PM 發表
請問有無好嘅醫生介紹俾我呀...
我系油麻地診所排期07年1月做冷凍治療,
咁我剛開始隔日搽疣定寧.
身上又有好多小點.又唔知係唔係菜花.
可唔可以介紹醫生俾我睇呀..........唔該.
PM左你

引用:
原帖由 rosa 於 2006-10-31 05:37 PM 發表

我都好佩服你...可以做到咁...
我諗如果我要咁做...要好內時間去適應
十點訓6點起身 非常佩服
我本身返得早又放得早

引用:
原帖由 rosa 於 2006-10-31 05:37 PM 發表

我都好佩服你...可以做到咁...
我諗如果我要咁做...要好內時間去適應
十點訓6點起身 非常佩服
好左未?

有冇看Dr.董或有包皮龜頭炎的,
可以PM我嗎?

有冇人知如用激光會唔會有水腫?謝

已經二個月冇,但今天看好似有小小setback跡象,似係又唔似
我用3M搽落去先,如果真係,我唔想再做冷凍,我想知laser會唔會水腫?如果會我寧願搽藥

引用:
原帖由 minghin 於 2006-11-2 10:55 AM 發表
搽咗3M,粒野細咗. 3M係咪有效.
咁我想去醫生檢查一吓.
冷凍是否排期照做呢.
點樣可以被免傳俾屋企人呀.
有咩辨法.請俾意見我..唔該.
你多唔多?生係邊?

Tony

PM左你

琴日發現好似setback個粒野,我琴晚搽左3M,我用手指𢱑佢,好似甩甩地又好似唔係襟

今天去看了Dr.董,佢開o的藥竟然同Dr.Ho差唔多一樣,佢開個o的Dr.Ho都比開過比我,同埋真係有一小點復發,佢話唔好做冷凍因為重有水腫,只比左一o的透明既cream我搽甩佢,個o的野那那地.

mochilo

你有冇水腫?

引用:
原帖由 Tony1 於 2006-11-3 02:00 PM 發表
kurtlau2005
差不多正常,因也是抗生素.他應該有開藥膏給你.
我比o的藥佢睇,佢話唔洗,我有我的方法
話醫慣了
藥膏同Dr.Ho開給我的一樣

Dr.董都話唔好用類固醇

stanleysex

去看dr.董,我剛看過
佢比左o的cream我搽,現在用左一日,粒野已經甩甩地
應該冇問題
但最惨又要計過三個月

DR.TAM我都看過
真係麻麻地

minghin

看了doctor未?

搽左dr.董比我o的cream,用左二日,今朝粒野已經甩左
應該冇問題

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。