推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 bigjer 於 2006-11-26 12:28 AM 發表

想問DR.HO會点診断你們是棷菜花,点藥水,割出來化驗,驗血定肉眼判断,今日佢見我jj頭有粒可疑点点約0.5-1mm大小,之後点了些藥水後等左約30秒,佢話顏色冇變唔係疣,問他準唔準,他說準(各 bro準嗎)
另 ...
肉眼判断,有時點藥水
唔變白冇問題
其實你看到自己的JJ多了一些東西時,可以check下佢有冇硬,有小小白色
我try過scratch佢會流血

引用:
原帖由 minghin 於 2006-11-26 06:41 PM 發表

上次講過五個地方做冷凍.
四處地方有水泡或血泡.
但都穿了,傷口在復完.但表面未平滑.
唔知算唔算好番,
另一處做左兩次冷凍都無水泡,
但花頭就甩左..肉粒還有.
附近就有一小白點.
唔知係咪 疣.
E家食晒D ...
dr.ho點講?

引用:
原帖由 minghin 於 2006-11-26 06:44 PM 發表

收到..唔該晒.
要小心用,我之前毎日早晚搽
但你在做cryotherapy,現在不要用住

引用:
原帖由 minghin 於 2006-11-26 08:56 PM 發表

如果我决定做了4次冷凍之后都未好.
我才考慮用.E家都會跟Dr Ho 既治療方法去做.
你既意見如何呢?
我做了很多次cryotherapy,開始時o的水腫會好快收,當次數愈多便退得愈慢,我冇再做cryotherapy到現在差唔多三個月都未退哂

引用:
原帖由 minghin 於 2006-11-26 09:06 PM 發表

佢話無水泡唔一定唔好既.系噴冷凍時輕手.就唔起水泡.
重手就會.但一樣會殺左的病毒.
小白點佢就話唔係疣.
但我就唔樂觀.
無辨法啦..煮到埋黎至食咯.
有冇愈做愈多的情況?

引用:
原帖由 minghin 於 2006-11-26 09:06 PM 發表

佢話無水泡唔一定唔好既.系噴冷凍時輕手.就唔起水泡.
重手就會.但一樣會殺左的病毒.
小白點佢就話唔係疣.
但我就唔樂觀.
無辨法啦..煮到埋黎至食咯.
有冇愈做愈多的情況?

引用:
原帖由 stanleysex 於 2006-11-27 02:40 AM 發表

我覺得應該兩日才揸一次好d, 因為d醫力好強, 我連續揸左兩日就損哂了, 所以都係隔兩日好d, 但真係好有效, 小心用
我揸完之後,隔一陣會揸番抗生素cream

小弟今天發現又生了二粒,我現在用o個隻GEL搽
我已經keep得好好,但依然復發
小弟自從得到這個病之後都好大壓力,好緊張
但小弟發覺就算keep得幾好同轉醫生,要來的都要來,根本係冇辦法
我相信我是這裡復發得最多同醫得最耐的一個(四月尾到現在)
由搽藥到冷凍用3M再搽藥,其間有二個月冇事,本以為可以過回一些正常的生活,但是.....
毎天工作還要讀書實在給小弟的身心無比的壓力同精神緊張,唔知有冇關係....
當我看到兄弟一個一個的好了,而自己仍然沒完沒了,心裡也不是味兒...
今年是小弟最難過的一年,但我並冇後悔,因為事情已經發生
而小弟到現在終於都想通了,希望各位未好的兄弟都要放開一點
因為我深信一定有痊癒的一天.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2006-11-27 05:40 PM 發表
今日皮膚好翻哂, 確定應該無埋, 希望今次後真係好翻哂啦
PM左你

引用:
原帖由 minghin 於 2006-11-27 10:48 PM 發表

你要努力呀..唔好甘灰.
我最初發現第一粒疣.係2月.
當時唔知係咩.遲左醫治,
還好有你哋大家既支持.認識左呢D唔係絕症.
時間唔係問題.但要有信心.
我相信總有一日大家都會好番既.
開始時,你是不是在政府搽藥?

引用:
原帖由 minghin 於 2006-11-28 10:40 PM 發表

係呀,搽左半年.越搽越多,做冷凍就排期到明年1月,
唉~~免費午餐就係咁咯..無辨法.
早醫早著.唔好等..揾私家醫生睇呀.
你搽左幾耐??我一次就冇返去了

引用:
原帖由 bkandwh 於 2006-11-29 12:12 AM 發表

kurtlau,
我同你case差唔多,我5月染病,可能一時三刻身體未適應到,俾d時間,終會把它壓下來
我係比較容易出,doctor都襟講

引用:
原帖由 Tony1 於 2006-11-29 03:50 AM 發表
stanleysex
我當時真的一年沒有出去玩,醫也醫了去玩的錢,燒錢、加壓力。男人那個唔玩,我覺得我們應該時常提醒自己與其他兄弟真的忍一忍,至少忍半年以上,不過忍了一年後,又很難唔再玩,我是例子。
今次中得襟應,我想我不會了.
反而有些人好得快會唔知死

引用:
原帖由 minghin 於 2006-11-29 07:08 PM 發表

Tony1兄
最初我都覺得係..E家就改變左啦.
每5日搽一次藥,1個月才見一次醫生.
所以社會衛生科日日常滿,基本上真正好番有幾多人呢?
社會衛生科+私家醫生..其實我覺得兩者可以兼得..
可以互補不足之處
見左=冇見?

引用:
原帖由 scw 於 2006-11-29 11:53 PM 發表

Tony1 大哥,雖然我好想看醫生,但不知道那好
大致上我好大機會係龜頭炎,請指點好醫生
回來一定會report
我都是龜頭炎,小心現在不要去玩,好易中
不過唔會癢,會表面紅,可能會有小小痛同"那那地"

引用:
原帖由 howtodoa 於 2006-12-1 06:10 PM 發表
Stanlysex 兄, 恭喜你呀, 我今日去覆診, 擦藥水檢查, 有一點變白, 醫生唔肯定, 不過安全起見, 再擦藥水, 再次努力!!

kurtlau 兄, 放鬆些, 平常心去面對, 你現在比之前的情況好好多喇, 一起努力.
都是這樣....都唔知幾時好...

引用:
原帖由 scw 於 2006-12-1 01:33 AM 發表

咁你點呀,好d未?
因為有wart,所以時好時唔好

引用:
原帖由 howtodoa 於 2006-12-1 11:11 PM 發表

kurtlau兄, 千其唔好噤想, 這是給我們一個反醒的機會, 雖然辛苦, 但總有好的一天.
我知道,我會看開一點,之前給了自己太多壓力,現在不會了

引用:
原帖由 fung01 於 2006-12-4 07:28 PM 發表
hi every1
邊度有得check自己有冇性病..
http://www.mchk.org.hk/doctor/spec/derma15.htm

引用:
原帖由 Tony1 於 2006-12-5 11:51 AM 發表
kurtlau2005
用了我那招,其實還有政府社會衛生科。
你知唔知我4月27日早上(9:30)去看政府社會衛生科佢話我冇事叫我走
但我覺得唔對路,同一日早上(12:30)去看私家doctor,佢話我有椰菜花
看唔看社會衛生科自已決定....

howtodoa

PM左你

引用:
原帖由 minghin 於 2006-12-10 10:38 PM 發表

提供邊度有得買呀..thank you你
全香港dispensary都有,PM左你

引用:
原帖由 minghin 於 2006-12-10 10:32 PM 發表
kurtlau2005   stanleysex

我做咗第三次冷凍,只有一個位置仲未清.
但又發現兩小粒新位置.
你哋用咗果隻藥效果如何.好唔好呀.
我都想試吓,
開始時會比較多

引用:
原帖由 scw 於 2006-12-14 12:03 AM 發表
小弟用了doctor的藥膏 好多了
但比想像中慢,早上仲有d痛

doctor問了好多問題
最後話我係龜頭炎
看那個doctor?

引用:
原帖由 scw 於 2006-12-15 12:27 AM 發表
只係睇開o個個家庭doctor
看專科會好一點,之前我看家庭doctor話我係疱疹

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。