推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-3-18 22:19 發表
kashing001 ,unluck 已pm了

kurtlau2005 是呀,小弟也是如此,但問過醫生醫生說沒有問題.我很害怕再走來走去找醫生,因我的情況如用類固純隨時再出.再出就煩.
我98% wart setback都係inflammation既位置

引用:
原帖由 jackylai 於 2007-3-27 10:53 發表
上星期六做衣原dna,d 護士好似變左白鴿咁, 真係唔好受
where?

我完全唔會care其他人的眼光,我只會care自己的disease

引用:
原帖由 warts 於 2007-3-31 00:36 發表
請問 dr ho 的地址?thanks alot.
http://www.mchk.org.hk/doctor/spec/derma15.htm

引用:
原帖由 superykk 於 2007-4-2 14:18 發表
今日又去了找DR.HO~~~~~今天早上明顯比平日多人!
可能是因為DR.HO來緊會放一星期假的關係~~~我在哪裡逗留了差不多3個多小時剛可以離開~~

未看DR.HO的朋友~明天早上之前好去找DR.HO啦~不然又要等一星期
一向早上都多,下午會少o的....

我都有用dom,係7仔買,一樣中

我都想知點可以玩得安全 D, 減低中招的機率????

不過我已經買了一個很大的教訓...以後都唔會再去玩了...

引用:
原帖由 nokipias 於 2007-4-18 00:56 發表
好開心可以搵到呢個帖, 我比個病攪到好辛苦好想發洩一下...

我今年24歲, 兩年前第一次出去玩, 到而家兩年幾, 個病仍然未好, 病徵有小便痛, 睪丸痛, 睪丸兩邊的位置痛, 會陰部痛...等. 睇過幾個醫生, 先後話我前 ...
nokipias兄:

我同你的situation有o的似,重差你小小....

引用:
原帖由 nokipias 於 2007-4-26 07:58 發表

你有乜事?睇左醫生未呀?
我醫左一年了
你看看以前o的post...

genital warts + balanitics

時好時唔好....
都唔知點解呢二年襟黒........

引用:
原帖由 kk79 於 2007-4-27 14:09 發表
慘啦.. 不知最近是不吃的抗生素+消炎藥太多, 不旦背部生了很多粒粒(沒膿的).. 而且, 很久沒返發的 志倉 都回來了.. 唉.. 所以大便又有血了.. 唉..
我都吃左抗生素+消炎藥差唔多一年,肛門有個fissure埋唔到,現在我都唔食抗生素了

以前和我一起上來的兄弟好多都唔見了

自己仲o係度....

引用:
原帖由 minghin 於 2007-4-29 22:26 發表

前幾日再去Dr Ho 果度做冷凍.又有翻發.
我都只係要消炎藥膏..唔再食抗生素..
食得太多日後都有副作用嘅..
只要小心處理傷口..應該無問題嘅.
be careful

引用:
原帖由 nokipias 於 2007-4-21 20:53 發表
今日去左dr. ho 度睇了.... 佢解釋得好詳盡同好有心機聽, 我一輪咀係咁問佢野佢都唔介意, 而我都知道之前100% 比蘇醫生呃q左了...

船飛 + 交通 + 檢驗費 + 兩星期藥 + 診金都比起我去蘇醫生度齋做檢驗平...唉. ...
四眼護士完全冇野,走個陣仲同你bye bye

有冇兄弟重有去玩呢?
我完全冇以後都唔會....

引用:
原帖由 nokipias 於 2007-5-1 11:09 發表

我只可以話而家唔敢, 唔擔保遲d 會唔會受唔住引誘再去... 所以我都叫同我去玩的frd 以後都唔好再叫我去玩...

之前同個女仔出街, 離遠見到幫我睇過性病的醫生, 即刻要兜路走............唉
我o的FD知我中左之後都少左去玩,有o的重已經冇去
我都算做左好人....

引用:
原帖由 icetea 於 2007-5-9 15:40 發表
咁又係, 要夾到先萛係好醫生, 不過, 起碼何醫生醫德好, 唔會拖你病情之餘亦都態度好好.....好過有啲扮哂權威仲掠你水
醫德好,態度好,但係醫我唔好

隨住時間愈耐,翻發機會愈少

相信很多兄弟都好了八八九九了

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-5-12 12:33 發表
stanleysex
大陸的醫院小弟一點點認識的,通常你懷疑什麼,驗出來就是什麼.還有很貴.還是覺得香港醫生好一點.當然不是全部醫生也好。
上大陸醫既話,要買定棺材山地,立定遺囑交代埋身後事先好上...

分分鐘同你開腦切JJ

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-5-16 15:52 發表
Dr.HO上生果日報說新針劑有效治牛皮癬
今日??有冇link?

引用:
原帖由 伙記1 於 2007-5-16 20:14 發表
係呀, 我今日都有睇
where ?我見唔到

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-5-21 00:21 發表
我陰囊很痕+全身痕,去dr.ho看.醫生說皮膚敏感.開了敏感藥.陰囊就開類固純藥膏採.其實我很害怕類固純.但搽了真的不痕.很矛盾。唯有信醫生..
tony兄

after shower,用一些skincare搽身會好好多,我一向都襟做,平平地QV都已經ok

引用:
原帖由 superykk 於 2007-5-21 22:02 發表
唉...........好灰,,我次次做完冷凍,唔夠十日又生新既出來........到而家睇左成十次DR.HO.仲未有好轉.........點算~
我以前同你一樣,比多d時間會好d,我以前在dr.ho度做左廿幾次....

不過可以change下doctor

引用:
原帖由 alzao 於 2007-5-22 22:21 發表
Tony1,
係呀!我陰囊有幾粒細粒開始發緊,Dr.HO 就幫我冷療埋!其實細粒就唔係好痛,不過我生個d疣比較大同扁,所以範圍比較大,所以好鬼痛!另外,被冷凍既地方正常係咪會腫架?又大約要幾耐先消腫?
腫會好痕,我以前都係襟

腫我到現在都未退哂..如果你做多幾次既話要小心好難退.
腫大部份doctor都話自己會退,但我腫左10個月,現在重有小小...

引用:
原帖由 alzao 於 2007-5-23 00:16 發表
療程直擊報導:

唔知Dr.HO係咪重手得滯,而家起晒水泡,而且表面有好似有好多水流出黎咁!但係最大粒個幾粒就好似無反應咁既?
重手係襟,我以前都係,過幾日會好好多

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-5-23 22:50 發表
alzao
我試過醫生狂食藥也消唔到腫,最後看名醫搞掂.不過之前的冷涷不是在dr.ho到做
名醫係咪都係食藥?我都想再轉DOCTOR,下星期可能去看dr.lau

引用:
原帖由 alzao 於 2007-5-23 21:33 發表
療程直擊報導 (day 2):
今日已經唔覺好痛喇,但係比冷療過既地方就好似有的黏液滲出黎咁,而且有d已經變成水泡!睇返以前d post,d師兄話有水泡係好正常既,同埋個傷口會易好d,所以我而家唔敢搞佢地!而家最大問 ...
腫問題唔大,因為係有好小退唔到..

如果keep住做冷療,會keep住腫

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-5-24 21:24 發表
kurtlau2005
抗生素/類固純藥膏
醫生話自已會消腫,但好耐先收小小

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。