推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 hwl77 於 2007-5-28 13:07 發表
各位,
我用了疣定寧已有兩個星期了,效果良好,周邊已逐步消失,但發現尿道口生長了一粒(尿道口入1至2mm),請問疣定寧可否採尿道口柔軟組織?
醫生話尿道口個d好難搞

開頭中招時我用政府比我既cream搽龜頭炎,搽左之後超那,重差左又用左0.01秒睇完話我冇事其實有genital warts........真係多得佢唔少

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-6-12 23:01 發表

是啊......佢話性病疣任何一種都是冇得根治...只有在有病徵時「收割」、就算過了所謂潛伏期也只是機會少d,不代表冇
我現在也是看劉禮英

劉禮英都同我講2,3年冇事唔=好番,不過我覺得冇野

但佢話唔好精神緊張同食煙

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-6-14 11:33 發表

不過講真...dr.lau都有安慰我既...至於價錢...如果醫得好既多多都要俾
不過有樣野,就係dr.lau話總之生在性器的"疣"都是一樣的、冇各第兄同網上講至少有濕疣同軟疣之分
短期內都會睇dr.lau不過如果 ...
你看左幾耐?

覆診佢收$4XX

如果你不停做冷凍,去睇dr.ho會好d

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-6-15 10:03 發表

我今日會去睇dr.ho
dr.ho星期一會唔會放假?

dr.lau冷凍同電灼收幾錢?

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-6-16 00:30 發表

兩個唔同醫生來的
兄弟你唔係睇開dr.lau的?
總之你做之前問左先.....值唔值自己考慮了
pm佢個價俾你
dr.ho睇左一年,唔掂

反而dr.lau好似ok

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-6-16 00:30 發表

兩個唔同醫生來的
兄弟你唔係睇開dr.lau的?
總之你做之前問左先.....值唔值自己考慮了
pm佢個價俾你
我收唔到你的PM

引用:
原帖由 superykk 於 2007-6-16 11:25 發表
kurtlau2005 兄~請問你生係咩位置?要醫一年咁耐??
之前在dr.ho度做冷凍,愈做愈多同差左(做左廿幾次),有時粒野做唔清又生過,之後佢冇襟重手輕手做已好好多,但發炎重差過我睇佢個陣,之後又轉過doctor,剛剛又轉了dr.lau

我抵抗力差都是reason

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-6-17 10:42 發表
同埋講多少少
我去dr.lau度做完、去睇左兩個醫生
其他醫生睇完我個舊傷口既反應都﹕做得好徹底、應該附近唔會番發
同埋dr.lau睇過係都冇錯
不過,睇完dr.ho、我覺得心理上好好多
當然以上純屬個人意見,睇個 ...
點解你轉dr.ho?

佢點講?

我都唔想轉,但好多doctor都話冇辦法幫我消腫

我未try過電灼,想知道會唔會好過冷凍,因再做冷凍都冇意思

我看了幾個doctor都話消腫只是時間問題,但.....

我自己本身好易復發,冇可能用類固純藥膏

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-6-18 22:48 發表

電灼都會腫的、同埋佢開既抗生素都好勁....你最好問下你受唔受到先
有d唔明,其實你睇開dr.lau、佢都唔介意你問(包括收費、其實佢都好君真)..你問我冇問題...大家兄弟實會答你...但始終隔一層lo
除非佢都唔建 ...
佢唔advice我做其他surgery,

因我未返去睇,而你又在這裡提到,所以先問,如不喜,不好意思

dr.lau會先提到收費,我都覺得佢均真,我見過有人出左黎consider做唔做一d surgery,決定左再返入去

我都唔知點解,醫左年幾都未好,我問dr.lau會唔會三幾年都唔好,佢話我的位置應該唔會,但點解????

引用:
原帖由 superykk 於 2007-6-19 12:58 發表

請問你生係咩位置呀??我生係肛門都係非常之惡攪,好難用其他方法醫
glans,penis

引用:
原帖由 stupitman 於 2007-6-30 02:44 發表

我一直都用激光,但係對我效果就唔係敢好。可能我的疣比效大粒,激光聚焦太細所以會清唔哂,重傅傳左去附近皮膚,但係泠凍只做過一次所以唔知得唔得。所以先想轉医生試下。
你看了dr.ho一年,我之前都係

現在轉左doctor了

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-7-4 21:56 發表
今日去左、証實係、又冇左兩千
你看dr.ho???
做冷凍??

引用:
原帖由 stanleysex 於 2007-7-14 02:19 發表
今日又去dr ho做了一次冷凍, 希望係最後一次啦
take care,brother

引用:
原帖由 stanleysex 於 2007-7-26 22:16 發表
今日又發現有新地方有, 想不到2年都係咁, 明天又要去找dr ho了
try do more exercise,brother

I have regularly been doing exercise after off duty even day off since I got the warts disease.

引用:
原帖由 minghin 於 2007-8-2 21:05 發表

Dr Ho都俾咗D藥膏我..初發現時細粒搽咗都可以既
佢個隻冇用,搽ance就得

引用:
原帖由 minghin 於 2007-8-2 21:08 發表

你用左duofilm GEL有無效..是否在萬寧買
dispensary有,$65,但我唔advice用

要好小心,用前在其他地方做好保護先,如果唔係會irritate到其他位置會愈來愈多

引用:
原帖由 minghin 於 2007-8-2 21:11 發表

3M都好貴喎.邊度買至係正貨,
我試用過好似無乜效.唔知係唔係買左流野.
我買過$420,唔用好過用

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-8-2 21:35 發表

師兄,你個人認為3m是否有效 (唔計錢,講左先我唔係有錢、而家一個月睇病加保健既錢已經好辛苦...不過想快d攪掂佢)
甩左之後用,但我同其他brother之前用左幾個月,但都係有

我差唔多三個月冇事...

話比你地知我每日都係好似以下襟:

breakfast - 麥片加阿華田
lunch - 主要係菜加少少肉/湯
dinner - 都係菜同steam野
每日二至三份生果

放工後running 30~45minutes
日日八個鐘asleep
唔食cigarette/beer

all of quite fry/sour....

靈芝/冬蟲草我都食過冇用

3M要看個人而定,我唔啱用,因為用完inflammation同埋都係setback

引用:
原帖由 superykk 於 2007-8-10 15:26 發表
我去睇dr.ho,佢開一小樽俾我~都夠用個幾兩個月喎........
一包包果d係藥房買定係dr.ho開俾我的不是3m???
3M一定是一包包

dr.ho都係比一包包個d你(我攞過)

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。