推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

[原創] ~ GOOD FORTUNE SAUNA 好運來桑拿 ~

我要代我個朋友投訴GFS no. !*

話說尋日我同我個朋友不約而同各自於黃昏去GFS. 我由於先到, 所以入房先, 當時大概係7:20 p.m.左右. 到左大約7:30 p.m., 我個朋友到GFS. 跟住無耐, 聽到佢把聲晌走廊傳入黎. 原來安排左佢晌我隔離房. 我check一check時間, 當時係7:45 p.m.  我check時間因為我地約埋dup完一齊食飯, 我想知我要等佢幾耐.

跟住我繼續dup(我dup三粒), 過左唔知幾耐, 我個bg話, "咦, 你個fd走lu喎" (佢晌窗口仔見我個fd行過).  我即刻睇下手機個鐘, 只係9:05 p.m.  我重問我個bg, "佢去廁所咋下嘩?" 佢答: 唔係喎, 真係走左喎. 我心諗, 會唔會係唔想我等佢咁耐, 所以提早走呢? 但又無理由兩粒都未dup完就走架, 況且我都未dup完. 覺得有可疑, 於是乎我按多一陣, 都提早出房, 睇下我個fd乜事.

跟住晌休息室見到我個fd, 即刻問佢, "你咁早dup完既? 你dup幾粒鐘架?"  我個fd答, "三粒囉, 唔係夠鐘lu咩?" 我即刻話, "我計過你晌房只係一個鐘頭零三個字咋!". 由於我個fd已經沖完換埋衫, 所以我叫佢走先, 找個地方坐低再call我.

我沖完涼換衫後, 去到附近餐廳詳細問佢乜事. 佢話第一次被安排做!* . 第一粒鐘響機時, !*問佢做幾粒, 佢話三粒, 咁!*就call返鐘房話"三粒尾鐘call".  跟住個骨就繼續dup. 由於我個fd唔會帶手錶電話入房, 又好疲倦, 所以無特登留意時間. 跟住所有程序完成, 我個fd話膊頭累, 叫!*按下膊, 咁!*就叫我個fd坐起身幫佢按. 又按左一陣, !*就停手, 行去隔床整理佢既私人物品, 好似完工咁. 咁我個fd就問, "夠鐘喇?"  !*無答我fd, 講左其他野, 但就繼續執野. 咁我個fd就以為已經夠時間, 所以就起身著衫出房.

佢出房時, 經過我間房, 見我重未出房, 有d愕然, 就問!*, "咦, 點解我個fd重dup緊既?".  !*就話答, "你個fd dup五粒鐘呀!" (但我只係dup三粒).

綜合整件事, !*係蓄意誤導我個fd夠鐘. 而且佢係完全有晒計謀咁做, 包括鋪定路點樣為自己開脫. 佢由頭到尾都無講過話"夠三粒鐘喇". 佢只係營造一個已經夠鐘既環境, 引導你自己走. 所以如果事後你投訴佢, 可以想像到佢既答辯一定係, "我幾時話過夠鐘呀? 係個客自己要走咋!".  無論如何, 當我個fd出房重見我dup緊而起疑時, !*向我個fd謊報我dup五粒鐘黎令佢既奸計不被即時踢爆, 已經活罪難饒.

願大家好好記住我個fd既教訓.

相關搜索目錄: 手機

引用:
原帖由 白貓兒 於 2007-3-21 13:15 發表
我上次個bg直情主動叫我早走
叫你早d走都叫做俾返個主動權你. 我個fd直頭係被kept in the dark.

引用:
原帖由 messenger 於 2007-8-5 23:12 發表
聽說GFS夜班-68也值得一試!
唔好聽說喇,你自己試下

引用:
原帖由 vanet 於 2007-8-6 10:12 發表
why so many bro didn't go at night?
because many bros have a different role to play at night.

引用:
原帖由 messenger 於 2007-8-6 00:56 發表

又要人提早返工
唔好意思嘛!
你夜d先去都得啫

信差兄, 我建議你以後都係唔好再晌道提供資訊喇. 好心係無好報的. 幫人搞旺個forum, 換來抄家滅族. 飛鳥未盡, 良弓已藏.

講事實都ban既話, 呢d forum玩唔玩都罷啦.

好簡單. 唔happy就唔再幫趁. 天涯何處無涼沖

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。