推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

發新話題

過檔NowTv 新聞台女主播 - 黃凱迪

籮底橙

現在老總籮底橙 攪新聞台他最爛
開台四月大地震 記者主播意欄柵
管理欠佳不尋因   痾屎唔出賴地硬
好大喜功他最醒 天價挖角不偷懶

誇口一年超對手 無錢無心何能辦
兩節新聞播通宵 時事update它最慢
一到假日半休息 短小報導好等閒
專題節目得三兩 觀眾想看無得揀

主播風雲第二集 星光比前更熣燦
出道四年小飛俠 突升首主位坐硬
可憐王子一過檔 以為靚位無人爭
誰知入行十三載   唔聲唔聲被人玩

最慘還有飄伶燕 經驗表現人人讚
九年資歷被人騎 叫人何來有面顏
只怪姿色略欠奉 光明大門就此閂
可會後悔離畸寶 決擇錯誤是災難

鴻哥凰妹拔尖妍 一聲再會別阿橙
人材漸失留不住 開台功臣就此散
絕色蓉姨變馮涼 騷后地位穩如山
周身名牌來撐場   填補不了螺絲坑

其實各位別忘記 阿橙前科最耀眼
珠珠效應由他起 玩謝無記跟住"yan"
今時故技再重施 以為勁過特首辦
網民齊說橋太舊 笑醒友台眾老闆

今時今日市道好 本來轉會算等閒
可是突然大逃亡   搞好新台誰來辦
敬請阿橙不要覺 旁人意見是是但
用人唯才最重要 別當觀眾雙眼盲

各位,料係我收返黎
除左傳聞heidi會走,有傳仲有兩個主播/記者月尾都會走
而陳宇凰、黃詠妮、李景鴻同李錦妍就走左
而林燕玲年頭升左做首席主播,佢早排用呢個名義去「媽打銀行」投資講座演講
不過大家唔好唔記得林小姐2004年先出道,同台的徐蕙儀同李臻就有十幾年經驗先坐到上呢個位
最好笑係1999年出道的heidi竟然冇份,其實大家睇咁耐新聞
林小姐同heidi邊個表現好d,相信大家心中有數
不過我始終覺得最慘係李臻,過檔冇耐竟然同個四年經驗的妹妹仔咁高咁大
咁請問當日羅燦請佢過去做乜呢?唔怪得之早兩星期李臻同林小姐報時事8點鐘
李臻塊面黑過包公,仲同林小姐零交流,我諗佢條氣一定頂到上心口!

相關搜索目錄: 投資 銀行
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 fredng 於 2008-2-8 23:40 發表

打完齋唔要和尚,一向都係現代商業機構短視o既運作方式!
通常d老闆見run得唔錯,就會諗下點樣迫ut走d舊人!
提升新人到一個不合理高o既職位係其中一種做法!

因為舊人成本較高!
其實如果 ...
no no no......
有傳林燕玲當年過now月薪$50000
李臻就此$500000年薪
邊個高人工d,自己計!

引用:
原帖由 dreaminight 於 2008-3-21 03:34 發表

唔怪得唔見左妳呢個臻迷啦!
又係喱埋喺樹 …

我諗都唔駛啦,我實在唔想同d一日到黑想同女主播搞野的人一般見識(當然唔係話你)

引用:
原帖由 overpowering 於 2009-1-28 23:46 發表

黃凱迪已被調入now新聞台? she is in funanical dept. b4?
佢之前係高主,而家加多個title俾佢做專題記者,取替李臻記者之位
新年三日heidi返足。李臻不知何處去,如花拖實老公公!

引用:
原帖由 overpowering 於 2009-1-29 00:29 發表

李臻不知何處去?
首主李臻三日都冇返,返而高主heidi同劉銘欣有(後者好似返左兩日)

引用:
原帖由 過氣水手 於 2009-1-29 08:24 發表

有兩個可能性: (1) 被投閒置散, 所以放假; (2) 離職前清假, 忙著搵工???

(Note: 以上所言, 純屬個人推測. 仍有待證實!!! )
佢人氣都大不如前啦,不過佢自己都愈做愈hea表現大倒退,唔做/俾人炒係遲早的事!

引用:
原帖由 overpowering 於 2009-1-29 12:21 發表

or just for Aunnal leave only....
佢拎假次數之密係now眾主播之冠

引用:
原帖由 overpowering 於 2009-1-29 20:16 發表
seems some of you may work in NOW TV waw, he is the one who "佢拎假次數之密係now眾主播之冠" also know ..
我日日睇now,邊會唔知,winnie媽都冇佢咁so!

引用:
原帖由 過氣水手 於 2009-1-29 20:52 發表

now news 首主 Mr. Lee 要忙上堂/做功課, 人地係三碩士啊........
上堂順便陪佢個科大校花雷安娜,熱情如火點抵擋?

相關搜索目錄: 功課

引用:
原帖由 過氣水手 於 2009-1-29 21:06 發表

o個位應該係科大 "翻版" 雷安娜至真!!!h:" />h:" />
是旦啦,佢覺得自己好靚架!特別係三七臉!
當然李生都流晒口水啦,戀愛大過天,返工都冇心機!

至高無上的李首主過完年終於出現,同雷安娜去左邊度玩呀?

如果因為林燕玲爆出醜聞加快黃凱迪升職,大家會認為佢會升得快樂咩?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。