推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

[原創] 香港保衛戰

2012年立法會選舉候選人 就「德育及國民教育科」之立場調查公佈
http://parentsconcern.hk/survey/

睇下佢地話有幾多立法會選舉候選人要求政府在2012年9月開學前全面撤回德育及國民教育科及課程指引, 其中一位叫何君堯, 又睇睇何生既facebook.

https://www.facebook.com/JuniusHoLegCo2012

9號何君堯:穿白衣 撐國教

今晚暫時脫下藍色戰衣,穿白衣,撐國教。我們要認識國家,放眼世界。想起我敬重的政治家李光耀的名言。

咁樣都得!

我公司有個同事呢輪晚晚去參加集會, 我問佢點解要反國民教育, 佢話國民教育會教小朋友爹親娘親不及共產黨親, 我話依家大陸咁多人都唔見有呢個問題, 都未開始點解咁肯定, 佢跟住唔睬我.

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-9-9 05:43 PM 發表
真係咁樣都得架 ...

作為父母有懷疑而先躲開十分正常,保護孩子不受任何一點毒素污染,值得稱讚  
你又轉移視線, 講緊既係一班政棍, 可憐的是一群沒有分析能力被利用的父母, 有咩好讚?!

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-9-9 06:21 PM 發表

只是你又偏激偏見 ... 就是閣下才有分析力?12萬人中的父母就沒有,冇咩好講 ?!
咁快就冇咩好講? 唔係得我1個有分析力, 好多冇去集會既都可能因為有分析力先唔支持佢地, 唔好當"12萬"大人細路當左全部香港人.

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-9-9 05:32 PM 發表
希望今次被廢,是在港人喊"打倒 CY"、"CY 下台"下被廢,而不是被阿爺下令佢腳痛被廢

其實上次董爺被廢在七一 50萬上街後一年多

如仍是江主席做莊,估計董爺會做到尾
你去左CY辦公室同屋企門口喊"打倒CY", "CY下台"未呀...保護孩子!

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-9-10 08:24 AM 發表

咁你有冇晚晚叫 CY ?分析力   
留番俾你叫啦, 保護孩子... 原來畸叔因愛成恨.

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-9-11 08:18 AM 發表

有叫,不過係叫佢下台,保護孩子很正常,你喜歡CY也無不妥,起碼佢衰極都冇講粗口。  
原來「保護孩子的畸叔」對CY的恨還不及對「粗口飛」的.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。