推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

28 12
發新話題

第一次中招(新版開始)

你地大多野啦...我追唔切d post,介唔介意講比我知最好既醫生係邊個??

同埋係邊先睇到呢...我中既係''椰菜花'' 係咪都一樣??

引用:
原帖由 stanleysex 於 2006-10-12 01:13 AM 發表
係呀疣就係椰菜花,howtodoa兄都介紹了一些資料給我, 你去問一下啦粱鳳霞醫生, 電話:2786 9888
希望你好轉啦, 想問你去邊度body check, 可否pm介紹我, 收費同明細
我手頭上都冇任何資料呢...不過就算有我都唔介紹...因為我睇完都冇好轉過

我其實都做完個唔知咩''電''既手術,依然冇好轉,咁其實係咪算好大問題????

相關搜索目錄: Body check

引用:
原帖由 howtodoa 於 2006-10-12 05:12 PM 發表

如果你係香港, 你可以找婦科看, `但如果你身在外國就唔知喇!, 不過你不用太擔心, 因為在治療後3個月內返發係好平常, 最緊要係放鬆心情, 充足睡眠, 同千奇唔好食煙, 這三樣是最影響病情, 然後睇醫生同做檢查.
乜有咁多野要注意=.=

我乜都唔知....= =

引用:
原帖由 howtodoa 於 2006-10-12 05:22 PM 發表
Rosa, 忘記說要注意飲食, 多食水果同菜, 其它均衡就可, 我自己就只有唔食牛, 因為比較毒.
死啦,我仲係咁食牛=.=

相關搜索目錄: 飲食

各位我想知道搵DR . HO既details,我試過睇你地d post....搵唔到哩...

仲有呢,如果做手術,係咪都係一定要去醫院?

其實都做過一次手術,不過做完仲衰=.=

唔該各位比d關於點搵dr.ho既資料我啦

thx!

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2006-10-12 08:45 PM 發表

Dr.Ho是男doctor,你是男定女,如是女找一個女doctor我想會好一些
我係女仔黎家,咁各位知唔知任何比較好既女醫生???

如果冇最好既男醫生都唔介意呢,最緊要醫得好

唔該晒

引用:
原帖由 stanleysex 於 2006-10-13 02:39 AM 發表
mochilo放心啦只要唔出去玩,好翻後都唔好, 醫半年左右應該會全好, 只要一停大約兩個月唔出就會好的, 我而家上星期揸完藥水終於好翻哂了, 醫生話再看4個月無就斷尾了

ROSA應該冷凍好過電,另外 ...
但係係咪一定要keep住覆診?? 因為我又唔想係外國睇醫生,但係又唔可以覆診....

咁點算好??

引用:
原帖由 Tony1 於 2006-10-13 08:09 PM 發表
rosa :小弟之前寫過女皮膚及性病科專科醫生.你可以參考一下.

小弟在香港醫務委員會(http://www.mchk.org.hk/doctor/spec/index.htm)的皮膚及性病科專科醫生名單中找到四名女專科醫生,希望可幫到一些需要找女 ...
哇,唔該晒呢

我一定會去睇!

其實有冇人知邊個醫生''平假''最好??

引用:
原帖由 伙記1 於 2006-10-13 08:18 PM 發表
rosa

我見議妳試o下找doctor ho, 佢好好人, 應該可以幫妳, 不過我覺得激光好d, 因為激光同冷凍我都做過, 激光比較好, 妳可以問doctor 意見,

stanleysex 大哥

你點呀, 你情況如何?? 唔好o甘激憤啦, 呢個世 ...
多謝意見先...不過我連dr. ho既info.都冇....

引用:
原帖由 Tony1 於 2006-10-13 10:20 PM 發表
rosa :dr.ho是男醫生.我不是說他不好,只是女性看女醫生好一點.正如性會衛生科也有男,女分一樣.
四位女醫生小弟沒有評價.相信其他兄弟也未必有.因我們是大多看男醫生.小弟覺得在九龍就看九龍,香港就看香港.因我相 ...
明白晒呢 thx!!!

引用:
原帖由 stanleysex 於 2006-10-13 10:38 PM 發表

通常都要KEEP住3個月至半年睇, 無辦法的, 因為最初復發既機會高D,之後半年基本無出就會完全好翻, 起碼唔係疱胗就好好多, 只有耐心一D啦, 唔好放棄一定會好的
咁如果唔keep住就好大機會會番發???

引用:
原帖由 stanleysex 於 2006-10-14 02:58 AM 發表
開始半年就會之後就應該唔會, 你電完最好再用3M等制止病毒, 應該會好快D, 但要保持安全性行為最重要, 起碼要一年以上, 只要健康生活就會好的, 以後就唔會復發, 依度好多兄弟問過醫生都係咁講, 除非好似D白痴仔只識 ...
唔該晒呢....你地講d野真係好有用!

我根本諗都冇諗過再發生性行為....好似已經驚左咁

只希望可以好番....做唔做已經冇所謂啦......因為就算好番,都驚一做個套又穿

引用:
原帖由 kelvincant 於 2006-10-26 12:57 AM 發表
溫馨提示

所謂久病成醫是沒有錯
我發覺中左衣原體既人除左唔可以飲酒、其實仲唔可以含咖啡因既飲品,好似紅茶、奶茶甚至連汽水都唔好飲,因為LEE D都含有咖啡因。

唔知各位大佬大大仲有冇什麼飲食要注意既 ...
咁''椰菜花''呢???

相關搜索目錄: 咖啡 飲食

引用:
原帖由 kelvincant 於 2006-10-27 01:00 AM 發表

我唔敢講椰菜花可唔可以飲這些刺激性食物及飲品,這最適用於非淋性尿道炎人士。因為含咖啡因既飲品會對我地前列線做成刺激,所以我至咁講,我而家甚至會避免飲凍飲,因為中醫角度會覺得凍野會傷脾,本身因為身 ...
多謝你既回複...

啊,,乜咁多野唔得家,,
我最鐘意飲既coffee,,冇啦
我飲野仲一定飲凍既tim

相關搜索目錄: 咖啡

引用:
原帖由 Tony1 於 2006-10-27 09:02 PM 發表
rosa :
煙,酒最好不要
我都盡量小食煙,,
酒係咪飲小小都死?
我仲係唔飲啤酒..只飲whiskey..一杯得唔得家?

相關搜索目錄: 啤酒

引用:
原帖由 Tony1 於 2006-10-29 09:42 PM 發表
rosa
煙很重要,不要食.
知道

引用:
原帖由 kelvincant 於 2006-10-30 12:51 AM 發表

我諗我同你個CASE唔同
好似我咁
飲酒對我黎講係極度危險我知道
好似上次咁
被人對左飲左一啖紅酒
已經唔舒服左我一個月
DOWN到以為又番發
但我唔飲得酒係因為酒精會令隱藏前列線既細菌再次大量繁殖
...
好可怕唷,,
乜咁多野都唔得 我仲要樣樣做齊
哎...睇黎有排改
唔該晒你既意見先

相關搜索目錄: 紅酒

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2006-10-30 08:01 AM 發表

如果你唔想好,都冇問題
我以前都狂煲煙,o個時復發得好勁,之後我真係戒左,就慢慢好了,
酒我就一向唔飲,奶茶咖啡都係,太酸,太辣都唔食,
每日二份水果,鮮奶同埋多菜小肉,
每晚十點訓六點起身
我都好佩服你...可以做到咁...
我諗如果我要咁做...要好內時間去適應
十點訓6點起身 非常佩服

相關搜索目錄: 咖啡

引用:
原帖由 bkandwh 於 2006-10-30 07:24 PM 發表
kelvincant,
支持你呀, 其實你依家keep得幾好呀, 努力! 我係半年前染左椰菜花, 染病過情類似, 心態也有點類似。上個星期又做左一次冷凍, 是第2次復發, 我都唔知會幾時好翻, 但係我知, 一定走得過!
大家努力!!!
...
多謝晒各位咁長盡既解釋
我明左好多唷,,希望自己真係可以control到啦
同埋希望各位都平安無事,,

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2006-10-31 09:31 PM 發表

好左未?
我都唔係幾清楚唷,,
不過呢排好似冇''很''
希望係好左啦

希望大家都一樣,唔洗再煩!

引用:
原帖由 kelvincant 於 2006-10-31 10:22 PM 發表

講多無謂行動最實際
究竟你去左睇醫生未架?
要等到番香港先可以睇唷,,

我依家唔係香港,,不過都就快

引用:
原帖由 stanleysex 於 2006-11-4 01:22 AM 發表
kurtlau

我而家咪同你一樣, 但我都唔知我過粒係唔係, 好細既, 醫生話應該唔係, 但如果無信心既就做手術, 佢係用電焯的, 唔知有無兄弟試過, 大約話要十分鍾時間, 我都唔知點
我就係做電唷,,
不過要全身麻醉,,
好似唔止10分鐘,,

引用:
原帖由 stanleysex 於 2006-11-6 12:58 PM 發表

係咩咁電好唔好, 痛唔痛架, 你有無復發先? 如果好我可能做, 幾多錢一次電的?
我其實係因為唔可以繼續留係香港複診先做電既...
本身唔需要囉,,不過我全身麻醉左,,
一d都唔痛唷,,幾多錢...我去醫院做要大概2萬

我做完之後好似未好過咁...一直到6,7個月個先冇晒...
站時未有復發

我有野問各位唷,,
我想知呢...如果一個男人中左
大概幾時會有粒粒?冇係咪姐係冇事?
如果同一個中左招既人做過...有冇可能冇事?

仲有唷,,係咪戴左condom..又冇穿冇其它野發生..就唔會中招??

引用:
原帖由 kelvincant 於 2006-11-7 12:24 AM 發表

ROSA
你講既野好容易令人聯想到
你同左一個男人做
而家好驚傳染左比佢咁喎?
或者你睇我個po你會比較明白...

28 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。