推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2006-11-26 07:02 PM 發表

要小心用,我之前毎日早晚搽
但你在做cryotherapy,現在不要用住
如果我决定做了4次冷凍之后都未好.
我才考慮用.E家都會跟Dr Ho 既治療方法去做.
你既意見如何呢?

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2006-11-26 06:59 PM 發表

dr.ho點講?
佢話無水泡唔一定唔好既.系噴冷凍時輕手.就唔起水泡.
重手就會.但一樣會殺左的病毒.
小白點佢就話唔係疣.
但我就唔樂觀.
無辨法啦..煮到埋黎至食咯.

暫時未有新發現.
只係懷疑有一兩點小白點.

引用:
原帖由 mochilo 於 2006-11-27 05:18 PM 發表

minghin 兄,

Dr HO有冇話果𪊲小白點係腺體.我都有一兩點小點,Dr HO話果𪊲小點係腺體唔係疣.佢話疣表面係諧而且會變大粒.腺體表面係滑的.你留意𠗐𪊲小白點有冇變化.
Dr Ho 話唔係疣,無話係咩..

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2006-11-27 07:49 PM 發表
小弟今天發現又生了二粒,我現在用o個隻GEL搽
我已經keep得好好,但依然復發
小弟自從得到這個病之後都好大壓力,好緊張
但小弟發覺就算keep得幾好同轉醫生,要來的都要來,根本係冇辦法
我相信我是這裡復發得最多 ...
你要努力呀..唔好甘灰.
我最初發現第一粒疣.係2月.
當時唔知係咩.遲左醫治,
還好有你哋大家既支持.認識左呢D唔係絕症.
時間唔係問題.但要有信心.
我相信總有一日大家都會好番既.

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2006-11-28 08:31 PM 發表

開始時,你是不是在政府搽藥?
係呀,搽左半年.越搽越多,做冷凍就排期到明年1月,
唉~~免費午餐就係咁咯..無辨法.
早醫早著.唔好等..揾私家醫生睇呀.

引用:
原帖由 Tony1 於 2006-11-29 10:14 AM 發表
因以前舊版有很多人覺得全香港最專業是社會衛生科.
Tony1兄
最初我都覺得係..E家就改變左啦.
每5日搽一次藥,1個月才見一次醫生.
所以社會衛生科日日常滿,基本上真正好番有幾多人呢?
社會衛生科+私家醫生..其實我覺得兩者可以兼得..
可以互補不足之處

引用:
原帖由 Tony1 於 2006-11-29 10:09 AM 發表
minghin , kurtlau2005

小弟不是想得罪一些大哥(舊版很多兄弟支持政府),多口說一句政府=浪費時間,唯一好處免費驗血+免費醫。

但政府一驗到沒有這兩種大野時(不說出病名稱,是害怕開口中),就會慢慢醫,你 ...
其實政府唯一好處係免費驗血,
如果証實此病症.又有經濟能力的話.
必須睇私家醫生醫治.因為早醫早著
如果我早看到呢個論區.我會早D睇私家,
Tony1兄.我再次多謝你開呢個論區俾大家分享

伙記1  兄
新婚快樂

kurtlau2005   stanleysex

我做咗第三次冷凍,只有一個位置仲未清.
但又發現兩小粒新位置.
你哋用咗果隻藥效果如何.好唔好呀.
我都想試吓,

引用:
原帖由 stanleysex 於 2006-11-22 09:37 PM 發表
kurtlau兄 thank you你呀我買左藥膏了, 好平呀HKD65.00咋, 希望ok啦今日第一日試
提供邊度有得買呀..thank you你

今日做第四次冷凍了.
唔好遲,一發現有新位置.馬上做冷凍.
唔好俾佢增新長大.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2006-12-23 02:02 AM 發表
minghin  兄係咪都係原位再生? 定另外的位置?
另外的位置,細小的.Dr Ho 一次過新舊位置再做冷凍

請問怎樣知道自己感染的疣是什么類型.
是否要做測試化驗, 如果要,
是否每個位置都要做呢?
Dr 話肉眼不能分辨,
有些類型在女性會容易變作子宮頸癌,

****聖誕快樂****

引用:
原帖由 SonyEric 於 2006-12-24 05:10 PM 發表
I visited YMT dermology clinic many times. Found some doctors are good and some doctors are very very very bad.
看專科會好一點

引用:
原帖由 bkandwh 於 2006-12-24 02:41 AM 發表

brother,
以我所知有2種方法, 可知是高/低危的類型:
1.抽組織去化驗
2.復發的時侯醫生用綿棒high擦d尤, 跟住化驗枝綿棒
我係PK葉X根度做左2,其實我都話唔想做,絛PK死都話要我做,攪左我5K.
brother,我因為果 ...
其實我只想清楚証實是什么類型,
Dr 話有些類型會令女性有子宮頸癌的
所以唔希望有高危的傳給另一半.

引用:
原帖由 SonyEric 於 2006-12-25 04:59 PM 發表
Tony & Kurt,

I agree with both of you. According to my experience, don't think YMT give you any good or useful treatment. At least, my case was delayed for a week. At my view, I am disappoin ...
我在YMT 己診治了半年,越醫越多,
如果早一點找專科私家醫生診冶.
今天便不用這么惆悵了,
早一點做决定吧.

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2006-12-25 08:10 AM 發表
聖誕快樂,新年快樂

今年真是禍不單行,前星期六小弟行行下跌倒入了醫院,已經休了成個星期了,今個星期尾返去覆診@#@
希望随住新一年的來臨,所有今年唔好既野都全部走哂,好運纏身

dear SonyEric:

Do ...
kurtlau2005看來你的五體投地.己是証明你運程進入谷底了,
也是反彈的時候,跟衰運說聲Bye Bye.
對自己多點信心吧..
聖誕快樂,新年快樂

引用:
原帖由 bkandwh 於 2006-12-26 02:32 PM 發表
一波未平一波又起
上星期一做的冷凍還未復完, 冷凍位置旁邊又起, 有冇brother有經驗?
我也是一樣,保持覆診做冷凍,
因為它己經潛伏.随時復發,
(襯)佢細小盡快做.

引用:
原帖由 伙記1 於 2007-1-3 09:00 PM 發表
dear

我都ok啦, 結婚真係唔同d, 我去o左澳洲玩, 你地點呀?? mochilo 仲有無事呀你,

howtodoa 你仲有無事?? 我10個多月無事, doctor 話應該唔會再有事, 佢話我個case 應該唔會再有, 都o甘耐無發, 不過自己成 ...
伙記兄:
新婚快樂!
恭喜你,07年己來一個雙囍臨門.
看見你己10個多月無事,真高興,
只要大家有信心,希望也會像你的好運齊來.

相關搜索目錄: 結婚

今日第五次見Dr 了,轉咗搽藥.
希望有效啦.

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2007-1-5 08:22 PM 發表

點解唔做冷凍?
搽藥我覺得麻麻地.
細粒可以,但大粒就...
同一位置己做咗四次冷凍,
但效果唔好,唔似係疣,
所以試吓轉搽藥.

引用:
原帖由 伙記1 於 2007-1-5 07:16 PM 發表
hello minghin

放心啦, 一定會好
我都有信心會好番既.
E家只有一位置未好番,
我會積極面對的.多謝你.

mochilo stanleysex Tony1 kurtlau2005

引用:
原帖由 mochilo 於 2007-1-5 11:32 PM 發表
minghin兄,
自冷凍完疣後,我都試過係冷凍過賫位置出果一粒粒野Dr話果𪊲唔係疣而係腺體.
果個位置Dr 話係 (簡),我就唔知係咩,
不過紅紅地,一粒粒,有D痕
搽藥第二日,少咗痕 ,感覺好咗D.
搽多幾日睇吓有無效咯

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。