推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 mochilo 於 2007-1-5 11:32 PM 發表
minghin兄,
自冷凍完疣後,我都試過係冷凍過賫位置出果一粒粒野Dr話果𪊲唔係疣而係腺體.
咁你點樣治療呀

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-1-5 09:59 PM 發表
伙記1
有.所以2007決定暫時退出.
minghin
唔似係疣,搽藥可能會好一點.
Tony1兄
今次就無新位置,E家只有一舊位置未好番,
希望搽藥有效啦

搽藥第五天 效果良好

搽藥第二日,患處的(簡) 己經收縮咗,
搽藥第三日,開始唔痕,
搽藥第四日,開始脫皮,
搽藥第五日,脫了皮的位置表面平滑.
我會繼續搽藥到好番為止.

2007年好運來臨

第六次睇Dr Ho.証實己沒有疣,
2007年就是關健的一年,
其實我有心理準備會復發的.
不過一發現就醫,同佢鬥快.

各位brothers
我想問大家對抗生素的認識,
Dr 每次給我(吃的藥,搽的藥)全是抗生素的,
聽聞用得太多抗生素的藥,是否對日後有副作用呢?????

伙記1
你好..成年無事..2007年是好的開始

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2007-1-23 08:40 PM 發表
dr.ho三點至五點會小人o的,我看過早上,好多人唔好
我看dr.lam都係,約左都要等一個鐘@#@

dear mochilo

一星期多冇事,我好有信心今次一定會好,大家都係
請問知唔知 包皮炎或龜頭炎的症狀是怎樣的,
我的位置仲有 紅腫,損咗,痕癢,
搽咗藥膏都有10多日仲未好番,
會唔會似包皮炎或龜頭炎的症狀呢???

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2007-1-24 08:45 PM 發表

紅同埋可能會損,你有冇食藥?
我龜頭炎醫左成十個月,時好時壞,因為發炎的位置就是出疣的位置.現在好了九成幾.
龜頭炎問題唔左,只要食藥同搽藥膏一定好.
你是否現在冇出了?
我是發炎的位置就是出疣的位置,
有食藥同搽藥己10天了.
好似無乜好轉.我又再要找Dr 睇吓Sample Text

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-1-25 12:22 AM 發表
我醫龜頭炎醫了1年半才好了99.8%.轉了5個醫生,用了過2萬.
Tony1兄
請問你的經驗用什么方法冶療會好D.
邊個Dr.治療較佳
手尾會好長嗎?
有乜野事項要注意的呢?

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-1-29 23:53 發表
minghin :
手尾就一的的人.有些長,有些食1-3星期藥+採藥膏沒有事.
較佳的是DR.HO.但他也是看見之前的名醫用類固純才用.dr.ho的藥膏類固純含量比名醫的輕一點,副作用少一點.

5位醫生只有兩位用藥膏類固純.因 ...
Tony1兄
多謝你的意見,我一直都係睇Dr Ho,
事實佢真係有醫德,亦係用心醫治.
都轉過幾次藥,
我現在搽藥都有好轉,
希望短時間可以斷尾啦.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2007-2-2 22:10 發表

係呀本來上年結婚,只係公司有d事延誤左, 不過我已先在上年註左冊了, 現在身體我都唔肯定點, kurtlau兄介紹我既藥膏, 希望長編劇快雨過天晴. 伙記兄恭喜你新生活愉快, Tony努力呀!!你係樓主黎架點可以衰既,  ...
stanleysex兄 & kurtlau兄
你哋情况如何???有好進展嗎?
我情况就OK啦..E家己有9成幾復完呀.
希望快寫完結編啦...
你吔繼續努力呀.好快雨過天睛的,

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 bkandwh 於 2007-2-6 00:20 發表
Kurtlau,
呢度好多brother都同病魔片緊, 雖然我都好多次復發, 但係我信Dr................"我一定會好翻, 但係要俾d時間自已去適應" touch wood, 我唔會祈望永不復發, 但我會盡力keep health(不過有時 ...
bkandwh兄
我都同意你既睇法.事情己發生係事實,
想改變事實就要努力咁面對,要樂觀D,
就算暫時未好翻,俾多d時間自已,有多D信心.
總有一天會有好消息的.
烟酒就最好唔啦.......

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2007-2-5 19:51 發表

我都唔想,但好多精神上的病徵出現左.
我都唔知點解會有今日,雖然係我咎由自取,但代價真的好大
這件事令我明白,健康一定是最重要
病魔幾時離開我?
kurtlau2005兄
你唔好咁緊張啦,你俾壓力自己會好辛苦架,
放鬆一D咁面對.總有一日會好番嘅.

我E家開始停止搽藥..睇吓可唔可以適應到.
不過表皮就薄咗,小心D唔好整(損).
我諗應該無事嘅.

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2007-2-5 06:31 發表

都係腫的問題,唔知why退唔到....
好像有小小setback,不過唔sure
自從有呢個disease之後,好大presure,現在排了期看精神科
你仲有無去Dr Ho 檢查吓.
果D腫要對症下藥架.
我大約1-2個星期返去覆診一次.
效果唔好就轉藥.自己都要保持患處清潔.乾爽.
心境開朗都好緊要.
我都轉過幾隻藥膏至搽好咗.
E家希望唔使返去覆診啦

相關搜索目錄: 清潔

引用:
原帖由 nickho 於 2007-2-6 19:42 發表
各位brother..你地好, 我系一個新人, 我系無意中入左黎, 對各位brother既情況, 我真系感同身受, 我其實都唔知系咪"賴"左野, 睇左3個醫生, 佢地都話系皮膚炎..錢用左3仟幾蚊, 但系最大既問題系時好時壞, ...
最好去睇專科醫生.

引用:
原帖由 nickho 於 2007-2-6 19:57 發表

就系3個都話自己系專科..重要系朋友介紹..但系都系咁...
參考皮膚及性病專科名單有 dr 的名字的
http://www.mchk.org.hk/doctor/spec/derma15_h.htm

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-2-6 21:41 發表
minghin
又用我推介的網頁。這網頁是香港專科醫生註冊名單
nickho
我看病這麼久沒有朋友推介.那3個醫生?
我就是把你的好處發揚光大.幫助有需要嘅brothers嘛.

引用:
原帖由 kk79 於 2007-2-8 12:31 發表
剛剛我女朋友做了檢查, 醫生說他有菌... 要做種菌... 下星期拿 REPORT..
唉 .. 好擔心呀!!! 都唔知點..
kk79兄
可否告訴我在哪一位醫生做檢查,收費多少?

引用:
原帖由 jackylai 於 2007-2-8 10:25 發表
有報告之後我一定向大家report.同各位分享希望大家不要灰心
我記得我知道中招後十分害怕,唔知點做,成個人都崩潰
好在這個forum有咁多位兄弟支持!!!!!!!
jackylai兄
有事當然要睇醫生..但最仲要係揾一個有醫得嘅醫生,
花咗錢都值得,起碼都可以對症下藥,
所以放心啦..呢D唔係絕症..一定有得醫,
我就醫好咗九成幾..現在只係觀察期.
我有信心一定會無事嘅..

引用:
原帖由 nickho 於 2007-2-10 15:48 發表

Thaks Tony1 and Mochilo 你兩位borhter 既 pm....我諗我星期二會去睇...希望真系可以知系咩事喇
Dr Ho 會提早放假過年,明天請早打電話預約

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-2-12 14:50 發表
我試過4個月才完全消腫.DR.HO年二十九開始放假.初九應診.

其他專科醫生應該過年也休很長時間.要看醫生的兄弟早一點看吧。
Tony1兄
多謝你提供,年二十八.我再去揾Dr Ho.
因為發現一.二粒疣在舊位置返發.
即做冷凍.早做早著.

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2007-2-11 21:09 發表

最近工作超忙,已有二星期冇放過假@#@
doctor話我做得太多冷凍,所以淋巴塞左發炎,收唔到
之前冇做冷凍二個月,都係收得好慢
我會再轉doctor try下
但我想最重要是不要再setback
其實doctor都係比一些消腫藥 ...
我就消咗腫同發炎,
只係舊位置又返發.

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2007-2-12 20:40 發表

why要15/2先去?
當日放假,平日Dr Ho 早收工嘛

引用:
原帖由 stanleysex 於 2007-2-12 20:46 發表

Minghin兄你有無考慮做激光或電呢? 下次你幫手去問一下dr ho做依兩種會唔會有水泡定有咩副作用?
我就無考慮做.但我都會去問吓DR Ho嘅

Dr HO 旺到預約期都 FULL 晒.
要等到過完年至有得睇.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。