推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 superykk 於 2007-2-26 10:10 發表
很後悔為什麼不一早找到這個網頁.........

小弟在政府醫椰菜花醫了近8個月都未好,而且最近更嚴重了,比以前更多更大粒......在肛門位置.....

見到很多兄弟找專科醫了半年幾個月都已清得7788.很想快點消滅d病.
有好多brothers同你一樣.當發現病徵果陣時.差D驚到想死.
又怕,唔知點算好.睇政府醫生.一拖再拖.越醫越多.
最後去睇私家專科醫生才可以控制到個病情.
所以早醫早著..唔好再拖.

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-2-26 22:08 發表
小弟今天去勁FULL.明天或後天去的兄弟早點預約.
年28我就預約唔到時間睇,我都要等多幾日至可以再去睇

引用:
原帖由 伙記1 於 2007-2-26 21:18 發表
dear chris_87

唔好想太多, 我剛剛知道有軟疣心情好差, 我都立即去做手術, 一共做o左3次(2次激光, 一次冷凍), 到而家一年無返發, 我上2星期去dr ho check, 佢話應該好少機會再發, 一般3個月無事就應該ok, 如果 ...
激光收費是多少?

引用:
原帖由 chris_87 於 2007-2-26 19:08 發表
多謝mochilo跟Tony兄的回覆, 我己經決定聽日就搵doctor ho, 想問下如果我今日去政府到塗左藥(佢係'點'係粒粒上面, 有少少'那'', 咁係咪要等幾日先好去睇dr ho? 還是明天就可以找人心他?
早醫早著..唔好再拖.
越野越多就手尾長

回復 #1341 mochilo 的帖子

我就剛發現1-2粒
新的

回復 #1336 chris_87 的帖子

我當初發現第一粒便去政府睇.
一拖就拖咗大半年,越醫越多,
一共發現有6-7粒,
後來轉睇私家,大約醫咗三個月,
算叫做清除晒,
不過E家又發現有新位置復發.
後悔當初唔一早睇私家.
攪到E家手尾長

引用:
原帖由 superykk 於 2007-2-28 15:56 發表

小弟原本是前面有一粒的~在政府醫了2.3個月後來消滅了前面的一粒,
但後來卻發現肛門位置生了4.5粒,到現在醫了大半年沒有好轉........真是很痛苦.......
我同你一樣,由最初前面生咗一粒,
睇政府醫生醫到有6-7粒.
位置肛門又生咗一粒.
連大腿後面都生埋.
Dr Ho 話基本上o個D位置係好少會生既.
除非係有傷口感染到.
所以早D睇私家好

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-2-28 17:26 發表
醫生說後面做冷涷比前面痛苦很多.所以還是早去私家吧.
肛門做冷凍,Dr的錢唔易賺,
佢要近距離細心接觸同檢查,
唔係個個醫生可以做得到.

引用:
原帖由 superykk 於 2007-2-28 20:34 發表

想問下師兄.......假如我早上做了冷凍,下午會不會痛到不能上班??
我工作大部份時間"坐",不用勞力.
如果你肛門有4-5粒做咗冷凍.當然會麻煩D,
Dr 手重會起水泡或血泡,是正常既.
如果水泡很大很痛,應該問Dr 點做,
只不過要小心處理.
保持清潔同搽藥膏,大約一星期會消退的.
最重要徹底清除晒,可能要做幾次冷凍的.

相關搜索目錄: 清潔

引用:
原帖由 stanleysex 於 2007-3-2 01:02 發表

Minghin & superykk多謝哂你既資料, 想知道你地點知肛門會有疣, 係咪dr ho會一次幫人檢查哂? 因為我人係外地, 翻黎時想一次過搵dr ho再檢查一次?
一般都係自己檢查發覺到既,你會摸到D粒粒,
可用鏡睇下,有疑問咪去Dr檢查下咯.唔好遲呀.

引用:
原帖由 superykk 於 2007-3-4 15:26 發表
我都希望早日康復......
你放心喇...要醫好並唔難...
要清除唔再復發最難.

引用:
原帖由 superykk 於 2007-3-4 13:29 發表
我琴日第一次做,連續做左三次......

我想問下師兄!做完之後果D尤係點樣消失??

會甩定變細??
小心處理傷口,未必一次可以清除,
可能要做2-3次冷凍的才可復完.

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-3-4 20:57 發表
絕對同意,要醫好並唔難...唔再復發最難.是十分難.
Tony1兄

我剛就復發了一粒,
以你的經驗怎樣被免再復發呢???

引用:
原帖由 stanleysex 於 2007-3-24 01:49 發表

咁鬼貴, 頂佢醫乜呀半萬蚊

另你你張相跟本睇唔到有咩, 真係要用藥水試先知.

另外各位兄弟你地冷凍左咁耐係咪重有疤痕? dr ho有無話會退架, 見伙記兄成大半年都話重有
stanleysex兄
我第一次做冷凍時.Dr Ho 重手做的位置成血泡,
現在好番都有疤痕,輕手做的位置就無.
二月份就番發佐一粒,己做冷凍.都復原.
早兩日又發覺一粒類似,Dr Ho 都話穩陣D照做冷凍.
放心啦...Dr Ho係一位有醫德既醫生

引用:
原帖由 smalljj 於 2007-3-21 20:28 發表
有冇人用過疣定0,ok ma
smalljj 兄
我就用過,但係效果一般.
如果粒疣大粒就無乜效既.
可能初起或冷凍後用會好D,
個個人用會唔同效果,3M都好貴架

引用:
原帖由 stanleysex 於 2007-3-29 00:28 發表
另外Tony和其他兄弟你地係dr ho度睇個護士都有無預到白鴿眼對代?
stanleysex兄
我就覺得D護士無咩問題,
因為佢只係用把口叫你名字.
其他野都係Dr Ho做既.
同D護士無咩接觸既,
可以唔使理佢哋.

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-3-29 01:09 發表
stanleysex
jackylai 兄所指的應該不是dr.ho裡的四眼護士,而是出面counter那些.如只是dr.ho裡的護士沒有問題.
Tony1兄
其實出面counter那些都知道我哋睇Dr Ho.
係睇乜野啦.成班女仔當然會吱吱喳喳.
態度又唔好,根本可以唔使理佢哋.
祝福佢哋(千其)唔好中招囉,

wart兄
見你位置生咗D粒粒.一定係有問題架.
係乜野都要睇醫生才可以正實,
早D醫,唔好遲,遲咗傳染開去就手尾長.
祝你好運.

引用:
原帖由 smalljj 於 2007-4-9 17:23 發表
就痴線,你地條舌頭是否這樣,好想有人話我知正常,今日找了一dr看,求期see2下話正常,比d維下命同藥膏我,舌底下左右2邊近大牙都有幾條長長尖尖的粉紅色肉比這張還長http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/smalljjbigjj/a ...
smalljj兄
小弟建議你盡快睇醫生,你的症狀並非一般人有的,
該作多方面檢查,(例如.睇專科醫生或政府急症).
如果症狀罕有,政府醫院也會嚴緊處理的,
也可以作多方面化驗,再跟私家專科醫生的化驗報告作比較.
盡快醫,唔好再遲.

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2007-4-29 07:10 發表
以前和我一起上來的兄弟好多都唔見了

自己仲o係度....
前幾日再去Dr Ho 果度做冷凍.又有翻發.
我都只係要消炎藥膏..唔再食抗生素..
食得太多日後都有副作用嘅..
只要小心處理傷口..應該無問題嘅.

反反覆覆.1-2月又翻發.點算好...

Tony1兄

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-7-31 22:35 發表
minghin
有沒有試過用3m或轉醫生?
3M係睇Dr Ho之前用過..不過覺得無乜效.
後來一直睇Dr Ho.最初做冷凍.
E家係七月就睇過三次.不過就轉咗做電療.

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-8-1 23:16 發表
minghin
大顆嗎?有沒有問醫生為什麼再有?
唔算大粒..我經常自我檢查的.
一發覺有新的位置.細粒既我就搽Dr Ho俾我搽疣的藥.
暫時都可以控制住增新, 有空就去Dr Ho做電療.

有時我發現有粒粒白點.問佢.佢又話唔係.
但后來又証實話係,不過己經大粒咗啦.
感染其它地方機會又大咗......唉~~~~~~~~

引用:
原帖由 stanleysex 於 2007-8-2 20:01 發表

Minghin兄我既情況跟你有點差不多啦, 不過我無等, 一有問題就去睇, 不過好似上星期話要去睇又無時間, 又發現有兩粒白點, 凸左出黎, 咁一定係, 咁我一定唔等就用左之前kurtlau2005兄介紹我的duofilm GEL搽左,  ...
Dr Ho都俾咗D藥膏我..初發現時細粒搽咗都可以既

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。