推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-3-26 09:23 發表
唔0岩再轉lor....
唉..
又發現一粒
4個月以為冇事
點知
又要破財
我都以為5個月無去揾Dr Ho.會無事喇~~~
安安靜靜地過咗5個月.不想再提以前的痛苦.可以忘記一切.
點知今日覺得肛門入面有異樣.有痛.
覺得有種不祥預兆,又要去揾Dr Ho 檢查一吓.
希望無事喇..............

~~~唔該請問各位大哥大..Dr Ho 開咗工未呀.~~~~

引用:
原帖由 hktony 於 2008-3-27 23:29 發表
唔知要點樣先可以睇到舊板呀?有冇人提供link 呀?
~~舊板條link ~~
http://forum.timway.com/php/show ... ;page=1&fpart=2

引用:
原帖由 hktony 於 2008-3-27 20:25 發表

肛門入面  <--- 嘩! 係直腸定係肛周呀,肛周是否可以睇酊, 入面係咪要儀器照先睇到?
我成日都擔心我肛門有呀?
無辨法..一向都驚入面有...希望唔係.

引用:
原帖由 Tony1 於 2008-3-29 02:08 發表
stanleysex
我這3年人生都是超低點.是暫時人生中最低點.但我學會幾樣野,
一,小肥t說了,(上面回覆了)
二,當下一次順景來時,會更珍惜.
三,人生如此,才精彩.沒有低點,怎會有高點.
四,在香港只有相信自己,因除了 ...
Tony1兄
在這幾年中.大家都俾以前好轉了.
是好的開始.以前我都1個月去睇DR Ho 2-3次.
依家己5個月無去了,但唔係百份百無事.
但總比以前好好多了.

凡事總要向前看..明天會更好.唔好灰心呀

尋日去佐Dr Ho 度做檢查,証實無翻發.
肛門入邊只係內痔.總算鬆一口氣.
前面己有8個月無翻發.
後面就有5個月無翻發.
希望保持落去,明天會更好.

kurtlau2005 & 小肥t
大家都在康復中,唔好灰心,
我哋要打破某些有心人說這是不治之症

引用:
原帖由 kong1688 於 2008-4-10 17:21 發表
各位大哥..
你地一般發現自己有 菜花果陣..
係距離玩完既日子幾耐??
其實如果真係中左...冇理由成3個月先出-.-

唔知各位大哥既發現日係幾耐呢?
冇一定幾耐.有潛伏期

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-4-7 17:43 發表

一早已經打破左啦, 你睇舊版同新版幾多兄弟失哂蹤就知啦.
唉好似依家個袋有一粒, 唔知係咪聽日去dr ho睇睇, 我就真係沒完沒了
stanleysex兄
放心啦..總有一天會好返嘅.
對比當初己經好返好多啦.只是時間問題吧

引用:
原帖由 kong1688 於 2008-4-10 19:32 發表
哦..不過大多數見到既..
都係2-3星期就出現
有兄弟8-9月翻發都有啦.
有同無己成定局.唔好唸咁多.
盡快醫啦

引用:
原帖由 hktony 於 2008-4-7 23:59 發表

個人意見︰
為左確保冇事,猜冇諗過內痔都做左 laser 佢呀, 咁樣咪安 心晒囉!
唔好意思,內痔係咪生係大約肛門內大約2個手指節既位置呀?

仲有恭喜晒!祝早日康復!
有時間記得多d 來同大家分 ...
Dr 意見係唔好做住.盡量唔好有損口,
唔係好容易翻發(疣)仲大問題.
等2年都無翻發才去做.
佢話痔瘡唔係大問題

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2008-4-5 19:37 發表
剛一年個時(3月)復發,即刻做laser.....而家冇乜野....
kurtlau2005兄
你無野就好啦.
多D留意呀.保持唔翻發就無事呀

引用:
原帖由 hktony 於 2008-4-13 13:10 發表

其實生係肛門係咪會難好d 既... 最大既 問題係咩野呢?

仲有 生係肛門 同 生 係 陰脛 度有咩野唔同既 醫法?
Dr 講過.前面比後面翻發嘅機會較大,
最重要唔好有損口.當然後面就難自我檢查.
最好由小就清除咗,到大咗就容易野開去.

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-4-13 08:41 發表

有冇玩一定關事
你中過即係你身體有缺口俾d菌入
咪再玩喇
仲有如果你有花+疱疹就真係邊度都唔駛去
至於運動
睇下你生邊個位
其實運動既目的係等你冇咁易病,因為一病就好大機會再出
我就非常同意你嘅講法.
玩一定關事.大家自己想一想....
每位弟兄各有各生活在一個唔同嘅地方.
每個人做嘅野都唔一樣.只有一樣相同係去玩.
所以才中招.中咗招後都好驚.
有D仲話驚到想死...(好在無死到.)
如果依家醫到7788.有機會好番.
你仲去唔去玩.....
招又中過.
驚又驚過.
醫又醫過.
死又想死過.
疣嘅來源係外來異性傳過來.
大家都係成年人.玩唔玩自已决定啦.

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-4-13 23:20 發表

不過有一樣野是事實
就是當好得7788
你又冇女朋友、或者仲係怕掂女朋友
你冇咁驚、色心自然又起
少d定力又會找囡囡
我都日日掙扎、不過自從上次知道疱疹是戴套+自備毛巾都會中之後
加上我已經有一瓣 ...
早知後果.當年阿嬌就唔會又傻又天真啦.

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-4-24 09:29 發表

我都試過好多次直情行到過果d地方
仲見到d舊相好tim.....
不過目前都仲守得住
小肥t兄
想過好日子.............只有忍忍 忍忍忍

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-5-8 20:24 發表

係ar....
查左一排會好
但一出汗一"葉"就嚟
小肥t兄
D癬都唔輕視,因為"葉"損咗.
有損口就容易翻發D疣.
去開Dr 度就攞埋D癬藥,
癬同疣都要重視呀.
祝你好運.

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-5-11 20:13 發表

我都苦惱中....
而家我既做法是唔修飾.......做番自己....睇下夾唔夾
如果佢頂唔順走左我會祝福佢
但一定唔會講...有d人你同佢講左等於全世界都知.......
其實唔講好過講.講咗就九成散,
不過一定要醫好.在醫時候就唔做.
無損口.無翻發半年(最好一年)以後要帶袋做安全D.

引用:
原帖由 ShameGuiltSorry 於 2008-5-10 19:26 發表
終於可以有小小時間兼付近唔會有人,可以靜靜地一個人用部腦了。

由於工作在大陸,所以很小上來呢度。

就借小小時間與空間,跟大家分享一下經歷。幾年前都中了疣,醫左好耐。依家已經無事,暫未再有返發情況。是 ...
其實你講咗D經驗大家都有同感,
政府診所就係咁.你係灣仔都有2-3個好既.
係油記就無個好..個個兄弟都媽媽聲..
你能醫好係奇績...祝你好運..

引用:
原帖由 hktony 於 2008-5-11 10:49 發表
十個月其實都算幾好架啦!
我相信我做埋呢次冷凍就會好架啦!下定決心唔再玩!

下定決心唔再玩係好事.
要知道最初來源感染係出去玩.
如果能夠醫返好..你仲敢唔敢再去玩...
中咗招D痛苦你想唔想再有呢

引用:
原帖由 hktony 於 2008-5-11 00:12 發表
今日又去左做冷凍,嘩!真係痛到呀....果一刻真係許志安呀---男人最痛!
都已經2個幾月啦,,第四次冷凍啦,...真係手尾長呀!...

講開冷凍..睇d 兄弟話有白色印, 不過我又幾好彩喔...散得幾好,都唔多覺有呀! ...
冷凍係比較痛嘅.如果有水泡仲手尾長D,
又要小心唔好俾佢發炎.有損口又容易野開去.
有無試轉用電療..傷口細.復原比較快,
我就轉用電療幾次後..己有8個月無翻發了

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-5-14 20:09 發表
費事比人話賣廣告, 用左化名"15樓醫生":
今日去左15樓醫生度.
一上到個診所咩人都有, 男女老幼.
登記個度成六七個姑娘, 好似不洗做咁...
行埋去都好驚, 好驚她們有奇異目光...
好彩登記個肥妹無奇 ...
BLACK_SARENA

如果找到個合適你既醫生就好啦.恭喜你,
我就只睇Dr HO 一位醫生.ok既.四眼姑娘都好有禮貌.
無另類眼光.可能每日見D都係同一類病症關係.
呢個時期最重要多D自我檢查.小心損口.發現有小粒就睇醫生.
早D清晒佢.唔好等.有望復原機會.
個人衛生都好重要.損口位置要同其他地方分開處理.
減少野開去....祝你好運.

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-5-15 00:22 發表

大哥恭喜你
我就前日去了....暫時冇事
小肥t兄
D癬醫好未.小心D癬藥膏有類固純.
會影响疣的位置有翻發機會.
可同Dr ho 攞隻無類固純藥膏.
天氣熱汗多.要小心處理.祝你好運.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-5-15 21:03 發表

minghin兄咁你自己而家又點呀? ok了嗎?
己8個月無事了...進展OK啦

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-5-15 21:39 發表

多謝先...大家咁話喇
有攞果隻藥膏.....不過好得好慢
下次去開話俾佢知.再轉另一隻藥膏啦.
我攞個隻就OK喎.

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-5-27 00:18 發表
其實有無兄弟可以分享下?
d椰仔生係咩位同大細同數量?
我生左一粒, 半年不發.
去睇醫生, 搽左一次藍色藥水(3日6次),
脫左再生, 跟住一發就尾指甲咁大.
之後粒野太大, 電燒切左.
在個傷口邊邊生左幾粒.
比1 ...
BLACK_SARENA兄
小弟個人意見你中佐招就唔好講,
因為女人係唔會接受既.
不管你話去大陸浸温泉.
做咩都好..佢都一定諗佐你去玩.
一般女人都唔接受你同另一異性有關係.
何况仲大獲到中埋招添.
可覺得你在佢未返香港前醫好D病.
當然要醫都要一段時間.
有恆心一定會醫好嘅.
初期就要小心處理好.多D自我檢查.
唔好等到D疣大粒晒至去醫.
個人衛生都好重要.
一般患處都分開抹.(我就好翻8個月都分開抹)
最重要就唔好去玩了....要知中招的來源係去玩嘛.
這只是小弟個人意見...祝你好運.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。