推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

金融海潚對長、中、短期 孳績...

金融海潚對長、中、短期 孳績...

飯盒、快餐、私家、野餐、飛機仔, 面對唔同o既女人,小弟弟都有唔同的孳績
07~08年, 小弟身體已經唔好
加上市道大好, 又有國內有米大款搶食, 大把大戶傻佬抽高個市
囡囡都知有價有市, 好多豬扒都要5-8, 高小小的竟叫到1k樓上
連QQ都無好貨食
結果中短期孳績.大跌

到09年頭, 金融海潚沉現, 經濟唔好, 我怕連長期孳績.都要大跌囉
但就是這個風雨飄遙的日子
大戶沽貨, 大批年青貌美小散戶出來傾銷
我估短期小弟弟孳績有可能來個大反彈

各位對後市有何看法?
又有什麼無平靚正面奇幻艷遇呢?

引用:
原帖由 Carljohnson 於 2009-2-24 16:51 發表
金融海潚,黎緊呢一年一定仲有好多長"渣"貨脫手同工廠貨投入市場,個人認為唔需要急於入市,等市場價格下調到目標價先出擊都唔遲,入左貴貨既朋友亦可把握時機溝貨!
唔好貨, 短抄一兩次就好走人

引用:
原帖由 7-siu 於 2009-2-24 16:48 發表
My Balance Sheet position is in a healthy status, I support my long term investment with equity, my long term investment including 4 wives.

I also find some short term dealing opportunities with my ...
Healthy? 但你好肥o下哦

相關搜索目錄: Investment

引用:
原帖由 robertchan 於 2009-2-24 16:54 發表

我又唔覺得有小散戶出來出貨傾銷。

金融海嘯後,有閑階級財富大蒸發,消費力減弱,"股" 場成交轉趨淡靜,小散戶有價冇市,只有 ask 冇 bid,因此好多散戶索性離場回鄉了。令"股" 場委縮。
成交委縮, 就是垃圾"股"無人抄, 只抄含指成份大波股, 熊市正常生態
我相信, 老雞去後, 幼雞化孵, 自然有更好的短抄期會
匯豐都5x, 7-siu講的三分區又要降生啦

引用:
原帖由 Carljohnson 於 2009-2-24 17:00 發表

溝貨意思係用平貨將貴貨沖淡,當然去到最後都係全沽啦
熊市唔可以
D貨上了身, 就會死找著你不放
嘩! 咁難得有個水泡, 你如果走, 分分鐘出人命
到時性監會話你同個仆街李澤x一樣玩惡性私有化, 要捉你罰你

你見條女好樣, 都要扮無興趣
要話: "100去唔去? 唔去大把女去, 1-2-3, 答我啦"

引用:
原帖由 7-siu 於 2009-2-24 17:06 發表
相信下星期匯豐會谷底回昇的!好的優資"股"還是會有大手成交的!
我同你對賭都得, 你自已睇下 http://www.hangseng.com/einvc/eng/getpage2.asp?app=EinvcUOECurrELI&Sortby=3&Sortdir=0&Count=0&StockCode=5&StockCode=&StockCode=&StockCode=&StockCode=&frexe=&toexe=&frtenor=99&totenor=99&frytm=&toytm=

大把 #0005 ELI  ELN, 42.50 蚊都有, 有排跌
就算反彈, 彈完都要跌

講返"美股", 有無人上QQ, 可能"股"民轉玩自由性導遊哦

引用:
原帖由 Jack-a-Lent 於 2009-2-25 12:33 發表
先找好的國企股, 逐步持有,再提出私有化!
隻國企股話:

先找好幾個港台股東,逐步沽售,再空洞化
狼狗哥講得對,這個經濟,不狠心幹一次大事,沒出頭天,我決定...........!

話時話, 這種大環境, 我們以為做好股分析報告時
應該比較容易得到圖表
應該可以講明無相影就無交易

大家有無邊隻好手機介紹下?

相關搜索目錄: 手機

引用:
原帖由 simonkok 於 2009-2-25 13:15 發表
你決定"好心分手"?
simon哥, 唔好玩啦
狼狗哥會叫囡囡同佢分手?
係狠心做股東世界一次, 命都要個種

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。