推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

真係好唔開心, 次次一覆發就有想死嘅感覺, 最怕最怕傳染自己女朋友....由今年一月第一次發現自己有事....那一刻真係好徬徨, 好彩有呢度嘅會員, 好似tony,伙記咁, 不斷發言, 分享睇醫生嘅心得,令好多人行少左好多冤往路.....自己六月復發左一次, 11月(今天)又復發了, 這個病真的很困擾.....對於我好像5個月復發一次.......真的苦不堪言, 希望我們不斷互相支持.......也希望大家不會再復發

引用:
原帖由 伙記1 於 2006-11-15 05:31 PM 發表
DEAR ICETEA

WHO ARE yOU???
喺舊版我叫凍檸茶, pm過你問過你/Tony 有關dr.ho地址, 之後一直做CD-ROM, 而家決定多啲出POST, 多啲幫人......希望大家多多指教....

相關搜索目錄:

今日又在相同位置做左激光......雖然唔痛, 但都有傷口, 希望唔好再復發....

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2006-11-15 07:25 PM 發表

看dr.ho?
係呀....你有冇更好的選擇?

六月睇到而家, 差唔多5個月, 今天發現又復發了, 是在同一位置復發第3次, dr.ho說過了3個月才復發萛很少數, 可能我真的唔好彩掛......我的週期是, 5個月一次,真的很氣餒...

引用:
原帖由 stanleysex 於 2006-11-15 09:15 PM 發表
Tony我搵過好多討論區都無性知識的topic, 連全香港最多既discuss.com.hk都無, 所以我都話依個post一定係全香港最多人睇既性知識post la, 連man169都無咁多人睇
係啦, 我搵到最有用最多人氣嘅post就係第一次中招

相關搜索目錄: 性知識

引用:
原帖由 Tony1 於 2006-11-15 09:53 PM 發表
icetea
全香港有70多個專科+過百文憑醫生,實有一個適合/幫到你

http://www.hkdoctors.org/chinese/index.asp
以上這網是香港醫生網,包括皮膚及性病科專科醫生地址與電話

http://www.mchk.org.hk/docto ...
是呀, 其實何醫生已經是很好的醫生了, 不過我們這種病, 只能靠自己的免疫力不令它復發....心理加上休息佔很大的因素....

其實有無聊人搗亂又好, 有心人真係想交換心得又好, 只要聰明的人IGNORE那些無聊人的POST, 不要受他們打擊便好, 越是有人惡意攻擊, 我們越是要團結, 始終討論區是一個開放的平台, 我相信善惡有頭終會報.....

引用:
原帖由 stanleysex 於 2006-11-15 11:20 PM 發表
icetea兄我唔同意你講法, Diulilama太好玩了, 成日只係識上網搵, 查唔到字典就唔知點, 雖然佢小兒痲痺但佢都自力更新每日上網搵料, 值得回覆

Diulilama搵完史sir學英文未, 你查左字典你上面d gamma同字未呀, 唉 ...
我當然專重你嘅諗法啦, 你喺呢個POST都出左唔少力.....總之都係嗰句, 早日康服.....

引用:
原帖由 kelvincant 於 2006-11-16 12:36 AM 發表

我都絕對同意何醫生是很好的醫生。最近我正努力醫返好我既衣原體感染。所以去左搵dr. HO睇。佢解釋得好清楚我知,同埋講左比我知如果衣原體入左前列線其實好難斷尾,不過只要唔飲酒就無事,知道其實好DOWN架, ...
我好明白, 特別係有我地呢啲病, 就萛表面好似好番, 個心都係"營住營住".....我都好DOWN好DOWN, 不過既然衣原體測試係NEGATIVE咪好囉, 好過真係有就難斷尾.....早日康復

引用:
原帖由 kelvincant 於 2006-11-17 12:35 AM 發表

negative即係d衣原體變到一個唔可以影響你病發既程度而已,佢其實仍然潛藏係你既前列到,可能成世都隱藏係前列...............就好似有個計時炸彈咁.......隨時返發.................
咁慘, 咁味即係同疣一樣,好似陀住計時炸彈,唔知幾時番發, 點都好啦, 希望你冇事.....

引用:
原帖由 minghin 於 2006-11-29 07:30 PM 發表

其實政府唯一好處係免費驗血,
如果証實此病症.又有經濟能力的話.
必須睇私家醫生醫治.因為早醫早著
如果我早看到呢個論區.我會早D睇私家,
Tony1兄.我再次多謝你開呢個論區俾大家分享
我都係咁話, 千其唔好拖, 早醫早著.....

對呀, keep 住這裡的人氣才可幫到更多人!! Support CD-Rom 發言

引用:
原帖由 Tony1 於 2006-12-18 01:11 AM 發表
icetea
如果有一天這題目沒有「質」,便沒有人再來.希望可是keep到「質」.
我很明白, 這裡太多沒有質素的人亂發言....真令人洩氣!!

kurtlau: 人有3衰6旺, 你好快谷底反彈.......

祝個個身體健康!!!

當初有呢個病真係好驚, 上網搵資料發現到呢個網, tony, 伙記,kurtlau 各位都幫左我好多, 有諗過死, 但好彩呢到啲兄弟不斷互相幫助和支持, 而家叫做好啲.......起碼駛少左啲冤枉錢俾黃綠醫生.....2007年希望大家都可以走出陰霾, 雨過天清

我今日又去找何醫生了, 但佢都唔肯定係唔係, 但為左安全起見都係做左激光, 又要重新計過時間了.....真係好唔開心

tony, 好彩有你發現Dr. Ho. 令我地兄弟慳左好多時間同金錢

咁又係, 要夾到先萛係好醫生, 不過, 起碼何醫生醫德好, 唔會拖你病情之餘亦都態度好好.....好過有啲扮哂權威仲掠你水

引用:
原帖由 superykk 於 2007-5-21 22:02 發表
唉...........好灰,,我次次做完冷凍,唔夠十日又生新既出來........到而家睇左成十次DR.HO.仲未有好轉.........點算~
下次可以試下激光....起碼係即甩.....唔駛等佢起水泡/謝, 只要好好護理laser後的傷口就ok, 心理上好過啲

3m 好容易整損, 同埋會勁紅好似燒傷咁, 最好都係問下醫生先好用....

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。