推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

[原創] 杯葛----飯堂奸九"水皮"哥

杯葛----飯堂奸九"水皮"哥

星期五,8月5日,一班添記的師兄聚在常平飯堂開飯。柴爺話由他訂房。當然無意見喇!他說因為之前的幾個星期訂媽咪的房都是被安排在2樓的角落或者唔得閒照顧我們。他就訂副老總(水皮)的房,這個水皮哥,被我們一班師兄弟杯葛了一年多的了!事緣師傅一年前的生日,他在師傅喝到Wing 下 wing 下的時候,把單打大了一千多,又把加99元送一間房的錢打入去,但房就沒給師傅!(他留來自己再賣$280) 但給柴兄查單看到了。(柴兄很少在買單時,還可以清醒查單的,都算水皮哥,上得山多終遇虎了!) 但那次他沒有告訴師傅,是後來才說起的。

這次,既然柴爺話訂他房就訂吧!我們大家都說要小心看他的單了!

那天共有7個兄弟出席。計有,師傅,火機,DRM,柴爺,柴爺朋友,kenny,和我等。

我6:30p.m. 去到K房,他們都已經選好囡囡了。我就叫媽咪帶囡喇!點知已經太晚了。看來看去都看不中。最後,7點十五分了。為免妨礙兄弟們吃飯,就先去吃飯才回來再選吧!心想,唯有等執二灘囉!

吃完飯回來,在走廊點知又見到一個囡囡,身材樣貌都ok喎。就她吧!

柴爺當天說他可以ON, 不用做十點半先生。他的清湯掛面又皇恩大瀉,叫他多坐一個囡囡,他就坐了一個大波肥妹!後來,清湯又找來她的一個姐妹,樣子幾靚的!那時,柴爺就坐了共3個了;我當時就想,睇你點死!坐3個那麼多,半夜馬上瘋你就大鑊!

可能,我心地唔好,個天要罰我!我坐下坐下,覺得愈來愈不舒服,仲發燒添!坐到十點就發了小費給囡囡,叫她回大海再搵食!唔好靠我了!

我再坐多一會,就回去了!

但回去後,沖了個溫水涼,又好似好了點!就心又盤算!發了個信息去給一個舊女友。她在樟木頭做sales 的。

“親愛的,你現在樟木頭嗎?我發燒了,很不舒服。又咳嗽,喉嚨痛。可以來照顧我嗎?”

“你來時,幫我買點藥,一碗粥,一點炒麵。謝謝。打的來嘛!”

這樣,一個小時候,就有人把我放在她的懷內,一口一口的喂我吃皮蛋瘦肉粥和炒麵了!”

吃過粥,麵口吃了兩口,吃埋藥,待她沖過涼出來,我就有氣有力。到天亮,執番兩劑了!

中午在海蝦中餐飲茶時,收到師傅發來的信息。話” 水皮” 哥個卜街仔,又把單打大了!張單出來是$3,600,又把99元房錢加入去,而不給房卷!最後,經他和水皮理論,查單後,減了$1,200至$2,400。

大家都話,以後不再幫他訂房了!

請各師兄,回帖把詳細的情況說清楚。因為,我走了之後的事情我不清楚!

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 AINY 於 2011-8-8 20:05 發表 我看水皮叔系人都劏既啦。。劏我就算啦。。真系吴应该劏师傅咯。。
明知師傅是生意人,不會在客人前查單的。唔劏就笨了。怎知道柴爺又會在買單前迴光反照呢!

引用:
原帖由 hk2005 於 2011-8-8 23:36 發表 系米啊波波友?我地個班窮鬼訂佢K房又無勿問題,試過千三就有四支洋酒,不過我個人覺得佢做份工就未算合格,不過房就280元無折,我吾住!三千六同二四,差千元都好覺眼,你地班老闆級果然視錢財如 ...
不是他還有誰?全包酒水就怕假酒!頭痛事小,入院事大。

引用:
原帖由 KMY89 於 2011-8-9 02:40 發表

真唔明,有 Notice 話夠幾多消費就有老芝/黑牌送,但點解無 ...
好似話周末無得送的啊!但不知是不是真的!沒有刻意去求証!

引用:
原帖由 KMY89 於 2011-8-9 20:55 發表 你話係咪抵劏呢?  
紅皮赤壯,劏落仲脆皮添!爭著劏喇!

引用:
原帖由 simonkok 於 2011-8-10 22:57 發表 係咪有次個師兄話有麻煩搵佢幫手。。。佢叫人地去報公安果個老總?
你噤都記得?就是他!

引用:
原帖由 simonkok 於 2011-8-10 23:13 發表 甘0既人當然好好記住。。。。避得就避。。。唔係好易跣一鑊。。甘就唔好啦。。。
We shall never use him anymore.

回復 37# 的帖子

Ask kmy tonight !!!!!!! We shall find out the detail from him.

回復 47# 的帖子

不如你都拿過夜批文吧!清湯掛住你哪!

引用:
原帖由 AINY 於 2011-8-15 13:30 發表

Dup女就差吴多,dup条七头皮整污糟手啦!天会收拒既啦!
明天复你,我在广州!
囡囡唔係 dup 的,是親親的!哈哈!"水皮"個 "Paul Guy" 就好似AINY哥話齋,打佢都費事喇!

回復 60# 的帖子

AINY 哥收埋收埋很多貨的!因為他貨源多。除了飯堂,EA,有錢佬,海蝦,長安的有味,東方炒河粉,現在又做埋村長!未計樟仔的下班SN妹妹!

引用:
原帖由 kenny01 於 2011-8-16 14:39 發表

有心, 好緊要, 而家真係坐十個, 有feel有溝通既可能得一兩個...
你最近都連續兩三個喇!

引用:
原帖由 AINY 於 2011-8-16 15:10 發表

呢个女女有意思。。是妈咪塞的。。已坐一个。。女女成晚就很开心。。到十一点我就给小费她走。。说也喜欢她但就老早约好另一个的。。下次再 ...
啊!是否上次我在"有錢佬"的那一次?好野來的啊!你真幸福!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。