推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

龍虎門討論區

今日先睇到上期,陰、陽世奇經d內力應該係氣勁黎架,點解用鏡可以反射到既,甘講法如果東方無敵透過巨型放大鏡使出大霹靂威力應該同核彈差不多

藍浪:「喂,龍虎門呀?,麻煩叫老妖聽電話,話係藍浪搵佢呀!」

好野,仲頂隱過周星馳 D 對白。老黃,都叫你殺班廢人編劇,索性係度抄劇本,即炒即食,幾好呀!

引用:
原帖由 不平凡人 於 2006-11-30 12:40 PM 發表

講真..我覺得小劍仙應該出唔到場....最多都係咁2講下有個類似人物...
因為小劍仙係文傳既.....老黃想出佢..我諗要買埋醉拳先出得...
(當年好似講到明係crossover~~)
當年佢係暗示過係小劍仙,但係張萬友已經在劇情中講左佢並吾係小劍仙,而相信老黃最多只會安排一個又係姓"練"概高手來個借屍還魂

引用:
原帖由 脫穎而出 於 2006-12-2 11:25 AM 發表

我諗1既機會最高, 因為龍虎門而家太多人, 消失咁一d二打六絕對係好事, 而且我相信要去到蚩尤咁既級數至可能打得低洪東, 電王似乎唔會去到呢個level.
都有可能架,可能佢返到去之後又嘬仲勁既電,之後升級到"鋰電神功"電力仲持久左好多,備用時間更長,話吾埋東方無敵仲升佢職潻,不過甘搞法就一定會變樣(老黃最擅長既技倆),最後可能變成一舊電蕊

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2006-12-3 12:07 AM 發表

第一次叉電要叉多過24個鐘喎~
呢鑊傷得甘金睇怕要撠2日

話時話,o個個乜o野絕世武功排行鎊搞o左1期講完九陽之後就無晒聲氣,睇o黎老黃又想不了了之就算數

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-12-14 03:49 PM 發表
我都睇左今期,唔係好喜歡老黃硬係要老屈冰火 7 重天係一種會導致心臟有問題o既武學。     

若果 7 重天本身就存在著呢個問題,點解當日又要花咁多篇幅去描述王海蛟點樣用 6 重天接東方無敵百招以外,最後就 ...
爭女?龍虎門入面除o左小虎同石鐵有女之外(王伏虎同媚娘o吾計)風雷又掟o左琚A成班寡佬十幾廿人,邊有女爭,話時話佢地成班佬o吾通真係冇生理需要

o吾知點解今期睇見小虎話代表龍虎門多謝洪東,硬係覺得好o吾順眼,呢句o野如果由小龍講:「小龍代表各位兄弟多謝師父」應該會順耳好多。但係睇見小虎同小龍同班前輩落order做o野D語氣硬係覺得佢地好o吾尊重班前輩。

引用:
原帖由 雲無求 於 2006-12-16 06:23 PM 發表

王風雷是王降龍的親生兒子,當然要改叫三叔(王海蛟).
但王海蛟殺o左佢老豆老母,以風雷性格應該o吾會叫點王海蛟做三叔一定會叫佢做禽獸或畜生人渣之類

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2006-12-17 12:00 AM 發表

有飛妖同風雷使鬼打飛機咩,
有生理反應時只要飛妖或風雷D寒冰勁一出,咩火都熄曬啦!
0甘飛妖同風雷咪變左群英的泄慾工具?
係o番,話時話橫掂家陣邪拳道場又話俾搶地盤又盛主要因為D白粉生意,如果風雷將邪拳道場改成「邪拳骨場」收番幾十個高質韓妹做徒弟,提供全球獨家正宗「冰火七重天」,一來o吾使同白蓮爭生意二來可為自已友提供港式推油之餘仲可以足不出戶玩餐飽o吾使俾人唱!
再o吾係龍虎群英o甘多俊男分分鐘溝埋蠍王來座陣,到時火雲邪神拉埋成班羅殺教來幫襯o甘就真係娼盛繁榮

引用:
原帖由 wanmlolly 於 2006-12-21 11:42 PM 發表

版主說得沒錯
不過我覺得始終有一點區別

舊著奸角武功往往高出龍虎群英許多
像血戰東方無敵、劍妖等戰役
不圍一定死。以多打少不至於太令人反感

而今時今日龍虎門已強得過份了
卻仍時常搞圍毆
...
點止呀,佢地圍金將軍(家陣叫東方真龍)o個鑊o米仲衰,成班人功力同人地差o吾多,圍人不但止,呀小虎仲偷笑添

引用:
原帖由 fisher_cg 於 2006-12-29 05:39 PM 發表

可怜的小,也是地
之前小upgrade也没有太顺利的
G且现在第七章{用了,所以估计相当諈漱@段时V内,小( ...
睇o黎第七章都有排用了,家o下龍記入面除o左邪神、東方無敵、老天尊之外仲有邊個可以一掌打斷條橋o牙,係一掌o番

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-1-4 06:48 AM 發表

咁老黃即係咩意思? 又係風雷個種體格功力成正比既理論???? 記得介紹九霄真經時,張三丰大戰身負黑級功力既少林方丈,足足打左三日三夜,最後個方丈認為九霄唔及黑級(若有記錯請指正),但黑級也打唔低九霄(聽落 ...
好似係打o左3招:第一招風雲色變、第二招山崩地裂、第三招...不分勝負,但張三豐下跪•••係向佢師父火工頭陀行禮!好似係o甘!

引用:
原帖由 kit_yin 於 2007-1-4 03:20 PM 發表

淨係上期講通天教廿年前因不擅水戰所以攻唔陷元始門都搞笑o拉,
80年代仲用木帆船,舊龍果時都用快艇,遊艇o拉,仲有大炮添
o米係!白蓮教同羅殺教都有直升機o拉,上次老天尊到訪羅殺教仲座私人客機添,通天兵部都好似有直升機o架,打仗開片居然o甘元始,o吾通真係因為打元始門所以要o甘「元始」

相關搜索目錄: 直升機 遊艇

引用:
原帖由 stanley09 於 2007-1-4 08:19 PM 發表

小弟冇記錯既話, 邪神係用白級震開佢地
冇錯,一開始比式時用o既係藍級,後來邪神見佢o地頂得著於是就提升一級到白級o黎震開佢2條友,所以震開佢o地o既o係白級!

睇見今期 D 畫功真係o赫o左一大跳,想當日令我立定角翛吾再睇天子五(如來神掌)o既主因就係因為睇到呢D睇到嘔o既畫功,所以對呢款o甘 Q o赫人o既畫風印象非常非常深刻,不幸地今期龍記廣法堂o個 part 齔e功居然同天子五中段後o個 D o赫人畫面如出一轍,應該係同一個人(一班人)畫o既。老黃,o米話我o吾單聲你聽,夠薑再用o個條友再畫龍記我肯定cut書,仲肯定預期龍記插水式跌書!話時話,丘福龍係o米應有更大責任o尼!

引用:
原帖由 風中之神 於 2007-1-7 09:41 PM 發表

認同a1771550兄的第2點看法,這期小龍回蚩尤那句"香港人"在邏輯上一點問題都沒有,圖是會說話的,可看出當時是蚩尤的口氣過衝,本已一肚子火的小龍才會故意回他"氣"話(作者特將字體反黑放大 ...
這點我都認同,易地而處如果我鉈鶧窱L啦啦有條友失驚無神衝埋蟋L厘禮貌一句隊埋蟆搷瓻Y咩人,我都肯定係會回佢一句「香港人」,仲係無尾音鶧式I

o吾知點解當我知道o左白蓮教原來係o甘鬼窮,再加上東方無敵又係同以前一樣係'廢柴"一條之後,硬係覺得佢無之前o甘型o甘有氣勢,仲硬係覺得佢應該會係o甘多大派教主級中最快俾老黃做瓜佢,老黃,請你俾佢威番D同長命 D 得 o吾得,話晒都係君臨天下一教之尊o丫!

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-1-11 05:46 PM 發表

老實講我覺得就算是,金羅漢或者更勁的高手,擋一兩粒點三八左輪唔使死,或者有可能,但如果係AK47,M16亂槍掃射,唔避硬擋,我就真係唔信乜事都冇!
鉰繕菻幓薔蛚臍s真係俾AK47亂槍掃射,唔避硬擋還拖之後仲寸人地玩彈波子,王小虎仲堅,"飛"去龍鼓灘之際鄍b空俾迫擊炮凌空轟中完全硬食,但係毛都無小一條,跟茈鈶s鼓灘上橫掃群魔,簡直超神呀

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-1-10 11:11 PM 發表

白蓮教唔窮至奇,人地羅殺通天甚至黑手黨都只係玩黑社會,白蓮卻玩皇帝夢,三宮六院,光是裝璜條數同維修費就好襟計...

有時覺得當初老黃構思白蓮教,其原型是來自倚天的"明教",教主張無忌 ...
以前文傳曾經出過一本叫「天下無敵」鵀戙版v前傳,故事係講老祖宗鴷X生同埋東方家族如何奪取白蓮教同點解世代都發皇帝夢,原因係白蓮教其中一位名為東方蓋世黻炊滫顳{,因為天資過人所以三十出頭就已將由張無忌留下鴾E陽神功練達九陽頂峰(唔係九陽合一九陽啟泰咁簡單,而係九個九陽穴道每個穴道都可以分練一至九陽功力,功成後合共九九八+一陽,81陽功力)之後將當時黿苭D同副教主當蓄生咁獻俾當時鴭朝崇禎皇帝做祭天祭品(好似話佢2個分別係練九陽同九陰,殺鼳\螻膜悒i以陰陽調和國泰民安)跟手仲將明教歸順朝庭,崇禎亦封鱆F方蓋世做教主同封鱁粥穇苤A原來東方蓋世本身係崇禎皇帝孖生兄弟,崇禎係大佬佢係細佬,因為驚皇位繼承權問題而發生奪位亂權,所以如果皇帝生鼤臚@胎係孖仔就一定要殺鰷鶩荂A但因為佢個皇帝老豆唔忍心所以只係將佢軟禁鄑N宮不見天日,只有一個老宮女照顧佢,呢單洠麇R禎皇帝十幾歲時無意發現,跟茈S弟相認,崇禎皇帝因為見個細佬咁鬼慘,於是偷偷放佢走,仲叫佢改名換姓避禍,於是佢就改名做東方蓋世投靠白蓮教,後來崇禎皇帝登基仲免佢死罪,而佢亦已神功大成且在白蓮教身居高位,於是就夾埋朝庭吞鬼鬙桵炳苤A但因為佢同皇帝本來相生,本身亦是具有帝皇命格,當佢睇到佢個廢柴皇帝大佬搞到個國家外憂內患一鑊泡,仲要俾個練"葵花寶典"鵀漱蚨岋Q忠賢[造型好似東方不敗麊L青霞]弄權玩洁A仲好似同皇帝有路,(皇帝叫魏忠賢做美人),當時以佢本領本來大可殺兄奪位,但因為大佬對佢太好而唔忍心,但又唔甘心無得做皇帝於是後來就將成個明朝皇族體系照樣鄍桵炳虼茩荂u君臨天下」,所以白蓮教歷代以來都係以為皇者自居,係遺傳,但係咁講法東方無敵同東方真龍咪即係朱元璋麉嶀H,老黃又可以用呢個Point薯P天子六來個cossover

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-1-12 02:03 PM 發表

個陣小虎黑龍武功達超神境界,小虎練到終極十陽紫焰級,黑龍仲勁,金鐘14關,兩人都變左超人,識飛個隻。但最唔合理既就係對住"千x鬼龍"竟然打個平手...因為以雙皇個陣既武功,即使對住老祖宗都唔赦 ...
仲有一次當時鵀悃葛咫悛Z雄霸利用王小虎去殺佢自己條o靚滅口(好似暴君龍黻炊),小虎完成任務後老邪神問派去監視小虎鴾滮U:王小虎殺暴君龍超不超過五招!手下回答:只出一招便將暴君龍擊殺。老邪伸:一招•••本座低估了王小虎•••,當時小虎只係出髐@招孤星煞腿就將暴君龍攔腰破開 2 邊!

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-1-13 05:22 PM 發表
問大家一個無聊問題,你地覺得東方真龍同神兵鴷天邪帝,邊個好打d ?
應該係玄天邪帝,話晒都百載修為半神之身,飛天遁地無所不能,東方真龍就算點勁都只係血肉之身,無得到!

睇今期表現計,蚩尤應該唔夠金羅漢勁,可能同文誅天尊差唔多但應該吞得落連白無涯,條數咁計法咁金羅漢去到泰國應該可以做教主喎!

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2007-2-2 23:48 發表
蚩尤打小虎都打唔贏,起碼一拳打唔到小虎變灰

即係無咩教主級功力啦~

都唔明通天教唔滅左佢既????無能力???奇怪
老黃話因為通天教D友唔識•••水戰•••喎都鵅A欺山莫欺水嘛,危險呀,慢鴾漅親鐵家班「亞哥」就唔好啦

引用:
原帖由 Gunners 於 2007-2-4 12:54 發表
金羅漢功力可能高過蚩尤, 但大家不要忘記蚩尤有"無窮戰意", 未必會輸!!!
但金羅漢有"老黃祝福"喎,肯定Win硬

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。