推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

刀仔小戶買馬仔

回復 #13755 happycamel 的帖子

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***
......!

引用:
原帖由 Air Supply 於 2007-8-16 23:37 發表

咁佢最後都無射你咩?
樂樂就可能射左.......   
......!

引用:
原帖由 Air Supply 於 2007-8-16 23:36 發表

我都認為係時機未到隈 依家有部份鴾什磥H依然係非常容易被煽動, 尢其係工人同農民, 基於知識水平唔高, 一經刺激有機會搞到好大鑊, 到大部份鴾什磥H對政治同經濟都有一定認知黈伬, 相信就係中國可以正式開放之時~  
我覺得知識水平提升對大陸政府更加大麻煩.
當知識水平去到某一個 level 的時候, 人們就會開始思索自己的權利、自由等等....
而最重要的係.... 大陸唔肯開放資訊唔係因為你所講的民生社會情況問題, 而係政治問題...
......!

引用:
原帖由 Air Supply 於 2007-8-16 23:43 發表

我都係咁諗~

唹咯....樂樂, 橙同學~
o殊....唔好咁大聲...
......!

引用:
原帖由 一塌糊涂 於 2007-8-16 23:45 發表
我係無神論者,一切鬼神之說對我謠艘N係費話,加上我意志力比常人堅定,曾經有個絕色美女剝曬衫企系我面前,我都可以好似柳下惠咁,做到坐懷不亂,因為當時已經眼都定埋喇

講起法輪功我就諗起以前一個同事,當年剛開始未禁止法輪功時,我這個同事天天都練,有一天我問他:究竟你天天這麼誠心在練功,現在有什麼感覺嗎?會飛天不。“他當時答我:”我只要再練多幾層,就可以和李教主在時空交談了,至於能不能飛天,那要看各人造化了。“我聽完後看著他那認真的樣子”垙瞗坐@聲暈到,TMD恨不得一腳把這龜兒子踹死
下面果單係奇聞

上面果單係奇聞中的奇聞
......!

引用:
原帖由 happycamel 於 2007-8-16 23:49 發表
明啦 明啦
你兩樣都唔得
你話老豬咩野唔得先
......!

引用:
原帖由 happycamel 於 2007-8-16 23:57 發表
我無話過乜
我係小心閱讀老豬寫既野解讀後簡單寫番出來
妖, 無d想像力

諗野成日都咁正經邊得架
......!

引用:
原帖由 一塌糊涂 於 2007-8-16 23:59 發表

橙辉哥仔你错了,大陆言论开放的程度一繷ㄓㄓ韺A香港低,你有空多看看大陆的论吧,这是我簬K抽出来的,这是Ð ...
我看不是吧
所謂的資訊流通只係好局部同面片
有無一份報紙好公然咁批評中國政府邊度唔岩?
大陸一有發生大事, 好似SARS果段時間, 大陸政府的言論壓制你見唔到麼?
及後中央暗地媢麊G位爆料的專家做過d乜?

我都好想中國可以好, 不過實情的係而家的確唔係.

相關搜索目錄: 報紙
......!

引用:
原帖由 happycamel 於 2007-8-17 01:20 發表
剛看完了ALOBS  

各位晚安
哇...尋晚你成1點都未訓?

咩野係ALOBS ?
......!

引用:
原帖由 一塌糊涂 於 2007-8-17 09:44 發表

你想看批評中國政府的新聞就請看廣州台的新聞日日睇吧,你不是生活在大陸,你當然不知大陸的新聞說什麼,那一個台在說什麼,我們不像網路憤青,對事情只是漫覬P攻擊,難道無止境的言論才是民主的表現,言論自由亦有個限度,不是你想說什麼都可以的。
局部同面片總好過以前報喜不報憂,今天大陸的新聞自由是十年前沒法可比的,雖然還不及西方國家,但這就是進步。總好過什麼也不知的好
老豬, 我無話過中國大陸的言論自由程度無進步過喎
不過你之前話「橙輝哥仔你錯了,大陸言論開放的程度一點都不比你香港低,你有空多看看大陸的論壇吧,這是我隨便抽出來的,這是國內線民的評論」我就極之唔同意. 你引出黎的果段網址, 其實根本就唔可以登「大雅之堂」. 唔係話佢地所講的無道理, 亦唔係話人民無權發表政見, 只不過試諗下如果有人夠膽將果堆內容印成報紙公開批評中國政府, 睇下下場會點?
果條友一個禮拜之後仍然可以乜事都無??
至於你所講的漫罵與攻擊, 唔好意思, 我想講的係呢兩樣野係言論自由的副產品, 不過如果一個政府行得正企得正、係人民心目中佢地係被認同的, 漫罵成點都無用.
今時今日, 唔好講甚麼出版自由、瀏覽資訊的自由喇.
試下搵條友上去天安門講「反對一黨專政」睇下會點? 我擔保佢唔使三分鐘就俾人抬走.
咁叫做自由? 唔係下話, 人地d英國人大大聲講「貝理雅收皮」都仲得!

你話中國呢方面係進步左. 我亦唔否認, 不過我同你唔同的就係, 你似乎已經對現況好滿足, 而我唔係. 簡單d講, 一份會考卷40分pass, 由30分去到60分叫做進步, 由0分去20分都係進步! 足夠與否, 就視乎你個人的睇法而已.

相關搜索目錄: 報紙
......!

引用:
原帖由 一塌糊涂 於 2007-8-17 21:12 發表
呵呵,什么是大雅之堂,你知道易网是什么网站吗?,它是な眭漫x方网站,它的浏览率是な硈怜牧滿A除了普通网民政府官员亦去浏览,前深圳市现山西省諵_幼军就是其中一位,它的影鄐O比报纸还大,非要上报纸影鄐~大吗?
你说的M蝷穸h天安骂政府就被捕,又什么大大聲講「貝理雅收皮」什么云云的,难道这是民主言论的体现吗?,这只不过是泼妇骂街,我当然满意现在的生活,大家价值观念不同自然有分歧。可能你还未有家庭压力,上,不用曕养父母,下,不用养妻活儿,所以你才N觉得民主自由比生活重要,那些天天叫嚣茪H权,言论的他们只不过是吃饱了M茠滿A所谓站说话不腰痛,当中又有多少人真心诚意是为了人民,还不是人人都打茼菑v的算盘。将来你成家立时,或许你才N觉得安居乐略韙陘\都重要  
睇黎我真係見識少了, 對於網站一例, 我要講聲抱歉, 因為我並唔清楚內此網站的知名度如此高
不過咁, 道不同不相為謀, 閣下講講下自由又點解講左政客?
支持言論自由唔等於要支持政客, 分清楚好d
我所指的「貝理雅收皮」只係極端的例子, 用以對比一下中國政府對言論的控制而已. 一句「結束一黨專政」, 只係一句好簡單的意見發表, 就已經陷入萬劫不復之地, 當今之下所謂世界強國中中國敢認第二真係誰與爭鋒?
哦, 原來呢d就係老豬你所講「民主言论的体现」
你所講的甚麼成家立室、家庭/財政壓力, 咁我敢問, 係唔係你有左呢d野之後就任人宰割, 做一隻矇住雙眼、然後再用膠紙封住把口的沉默羔羊?
閣下有無諗住可以自由表達自己意見本來就係人人生而就必須享有的權利?
你如此滿意現在的生活, 當然可以, 不過呢個亦都係中國點解咁耐以黎人民仍然繼續做蟻民、無法直接影響中國的權力架構.
上面人民對政府有諸多不滿, 情況卻未見有任何顯著改善, 原因, 還是中國有著大多數如此般「知足常樂」的人吧

你唔需要回我呢個post, 同思考方法完全唔同的人講理論也沒有意思, 我繼續堅持對言論自由的重視, 你就繼續你的安居樂業
......!

引用:
原帖由 一塌糊涂 於 2007-8-18 00:03 發表
不知是我寫得混亂你看不明白,還是你小學未畢業理解能力差呢,我那一句的說話支持了那一位政客?你說英國人可以粗言穢語問候首相,我說這只是無質素的人蟋鞳A不代表言論自由,難道中國就沒有人罵江澤民,胡錦濤?看來你只不過是井底之蛙,還有,你說的“任人宰割, 做一隻矇住雙眼、然後再用膠紙封住把口的沈默羔羊。”你那一隻眼睛見大陸民眾被人矇住雙眼,被任人宰割,你懷疑你從來沒到過大陸。道聼塗説就當了自己親眼見的一樣。我之所以POST條國內網友評論上來,就是說給你知,我們有自由評論每一件事,不是你所說的“做一隻矇住雙眼、然後再用膠紙封住把口的沈默羔羊”,我和你對政見不同你就要我不要回你條文,可見你心中的民主只不是建立在自己的意志上,想將自己的意志強加在別人身上,這就是假民主,假人權
一早叫你唔好回我post, 你自己唔岩聽仲要話我小學未畢業? 原來講講下去到人身攻擊
我只係話, 大家理念上根本就唔同, 我重視的野你並唔重視, 咁講黎做咩?
如果我上面有邊句語氣重左, 令你覺得憤怒, 請出聲指正, 最多我改番, 但立場就一定唔會改
原來閣下以為「我和你對政見不同你就要我不要回你條文,」, 就等於「可見你心中的民主只不是建立在自己的意志上,想將自己的意志強加在別人身上,這就是假民主,假人權」. 我叫你唔好回就等於強加於響你身上? 唔係下話? 究竟邊個先係小學未畢業呢?
呢句我就唔會改, 因為係你教我講o既, 原來我叫你唔好回費事得個嘈字就等於硬性塞野俾你, 你呢個邏輯真係好鬼好, 我拍馬都追唔上喇, 知識分子.

......!

引用:
原帖由 一塌糊涂 於 2007-8-18 00:10 發表

”人民對政府有諸多不滿, 情況卻未見有任何顯著改善“不知你是怎么知未有任何顯著改善?你是大陆民s?还是坐井观天,信口开河。
你自己係大陸人, 咁你答我改善左d乜?
......!

引用:
原帖由 一塌糊涂 於 2007-8-18 00:37 發表

那么你这句“同思考方法完全唔同的人講理論也沒有意思”是不是算人身攻擊,还是你觉得很有鷋版O?这句话算不算是因为不能V摇我的看法而说出来的悔气说话,那么,这算不算是想L加自己的意念到我身上而未能得逞所说出来的话呢?  
我心目中的而且確係咁諗, 你我重視的野都不相同, 咁樣傾落去對雙方都晒氣

我只係講思考方式唔同, 並沒有任何貶低之意, 會唔會係閣下諗多左?
相反你話我小學都未畢業, 睇怕呢d先至係人身攻擊

不過俾面AS同樂駝, 我當係我錯, 今次算係我用詞不當挑釁你, ok?
本帖最近評分記錄
  • happycamel 體力 +50 我很贊同 2007-8-19 11:18
  • happycamel 威望 +50 我很贊同 2007-8-19 11:18
......!

引用:
原帖由 Air Supply 於 2007-8-18 17:48 發表

按脈理睇謊雩茧L傷肝, 不過好大可能已經傷鰽ユ
話唔定已經.....虧了...
......!

引用:
原帖由 happycamel 於 2007-8-18 23:30 發表

North Point?
斷估唔會係係West Point
火雞最中意G Point
......!

引用:
原帖由 一塌糊涂 於 2007-8-19 10:44 發表
不要因为大家理念不同而心在介蒂,我也是对事件而已。抛开这件事来讲,我们还是朋友嘛
......!

引用:
原帖由 Lighter 於 2007-8-19 14:27 發表

頂你o丫 , 你又知
我鍾意 power point 多D
唔使估都得....係人都知...
......!

引用:
原帖由 唔易做 於 2007-8-19 21:20 發表
半場 曼城  1-0  曼聯  ~~~~~~~~~~~~~~~~
唔該快d換走拿尼喇, d波有入無出, 又唔識入波
......!

引用:
原帖由 Air Supply 於 2007-8-19 21:35 發表

朗尼尚未傷癒, C朗上場領紅休息一天, 點算?
上網睇波唔知點解今日特別 lag, 算了, 唔睇了, 費事睇完之後發火
......!

引用:
原帖由 Air Supply 於 2007-8-19 21:51 發表

係囉......我隻電視蟻都死鵀綸鴰
點解會播踩單車o既?!
......!

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
[/hide]
......!

引用:
原帖由 唔易做 於 2007-8-19 22:17 發表

**** 本內容被作者隱藏 *****
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
[/hide]
......!

引用:
原帖由 happycamel 於 2007-8-19 22:22 發表
三場波 失兩球 入一球 得兩分
甘既曼魚 食左過量孔雀石綠 :bird:
上季進攻好大程度上係靠幾條友食糊(C.朗、朗尼、傑斯、史高斯)
傑斯好似仲未上力, 前面果兩個又唔響度,
靠個有俾佢無佢俾番人兼唔識入波的拿尼點會有好結果?

我覺得個情況有d似C.朗岩岩黎果陣, 不過似乎佢無C.朗d腳法咁掂.
......!

引用:
原帖由 happycamel 於 2007-8-19 22:38 發表
我看問題在Tevez 射親都係左近
樂觀地希望係腳風唔順啦  
其實講開波....我覺得迪維斯無d傳媒吹得咁勁囉...

而且我唔係好明點解曼聯一定要買佢....我覺得曼聯而家係無中鋒...
......!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。