推介:| 開蓬車頂維修翻身 | Email Hosting | Online Shop System | makeup course | Wedding Photography Tip | Bordeaux Red | English learning | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 kenneth82 於 2007-4-25 15:13 發表
TONY

化驗報告出左, 有菌- 金黃葡萄球菌, 要食完藥再驗, 不過巳好了好多, 要再跟進.
你驗尿定精

想問各位你地去玩完,之後隔幾多個月就有疣出現,明顯嗎.
比各兄弟參考

引用:
原帖由 kakochi 於 2007-5-3 23:04 發表
其實我好想同大家講
我咁大個仔一次都未玩過
同而家個女朋友行左6年
呢6年都冇掂個第二個女仔
但早兩星期我女友發覺有d 粒粒
仲串埋左一齊成條咁
我就上網睇係咩黎
到佢去睇醫生就知係呢d
我同我女友都冇 ...
你可post pic in here

之前見到好恐佈,條友成年冇睇dr,唔知咩料>http://www5.discuss.com.hk/viewt ... &extra=page%3D1

dr.ho話我春袋果粒應係係肉粒,我問疣係咪咁樣,佢話典型椰花唔似咁樣會硬的,初發就唔知,

引用:
原帖由 superykk 於 2007-5-22 10:48 發表
生係肛門位~做激光好麻煩~dr.ho唔建議做............唉~
生係肛門位有幾多粒同幾大,係硬定軟架

引用:
原帖由 yuppies 於 2007-5-28 19:33 發表
當時中招時每早起床都有dd透明分泌,
不過不知是非淋病徵還是其他!
因為我被普通科>黃綠(什麼性博士)>政府>
最後才到專科,拖延到慢性+影響前列線睪丸等.....
其實非淋不難醫,只是時間問題,我 ...
你而家每早起床重有冇dd透明分泌,之前check到咩菌,我有2年多,但check唔到菌但有症狀

引用:
原帖由 hwl77 於 2007-5-28 13:07 發表
各位,
我用了疣定寧已有兩個星期了,效果良好,周邊已逐步消失,但發現尿道口生長了一粒(尿道口入1至2mm),請問疣定寧可否採尿道口柔軟組織?
尿道口會係咩色,有幾大粒架,因我都懷疑自已好似有

引用:
原帖由 hwl77 於 2007-5-28 22:51 發表

粉紅色,表面有好多血管.....
會好明顯嗎,同尿道入面d顏色一樣嗎?同有幾大粒和看那個醫生thx

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-6-9 21:44 發表
我27/4發病、在右陰囊生了一粒(到9/6為止未有新)、29/5去左睇醫生、做左冷凍同攞左驗
2/6知道結果、是花花,由果日起咁多日都冇覺訓........好辛苦
又成日有少少痕就驚又生出來........
身邊冇一個人可以 ...
粒野咩色,幾大粒,(做左冷凍同攞左驗,),做左冷凍先割下來驗,做左冷凍都死左d病毒,驗到咩,收左幾錢,只驗顯微鏡?有冇做PCR分型先,會唔會比人呃,睇左那個dr,我好有經驗,可再問我or other borther

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-6-11 00:11 發表

dr.lau的。得一粒在右陰囊近脾罅.....佢話叫顯微鏡化驗(類似)....切+化驗$2000.....後來去左政府.....佢地話dr.lau睇過都冇錯.....所以都係話有花花
dr.lau即係誰,係咪冷凍左先切出來,你成日嫖嗎

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-6-11 23:55 發表

就係唔係.....基本上隨自己條女之外既人都未掂過......基本上如果女朋友識得唔耐一定帶套....
同埋原來幫我係要俾你串....咁你由得我死
唔唔明点解feel到我串你,我冇咁意思,只想知你做完幾耐先發出來

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-6-12 23:07 發表

sorry...早前語氣重左、覆你果陣先係天台行番落0黎
如果計最後果次做.....是24/5
而家大粒突出來就是27/5見到果粒(割左)、但而家春袋有d生在毛囊週圍白色的、似油脂粒(同平時普通果d冇咩分別)、觀察左3-4日都 ...
劉禮英 好嗎,以前睇過一次收700,你係咪噴左冷凍先切出來化驗,有冇縫針

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-6-11 23:55 發表

就係唔係.....基本上隨自己條女之外既人都未掂過......基本上如果女朋友識得唔耐一定帶套....
同埋原來幫我係要俾你串....咁你由得我死
小肥t
想提一提你現任女友識左幾耐,如拍散拖就分手好dd,因可能她也生了入陰道看不到自己都唔知,或比以前bf傳染了也不知,如你地感情好好,就叫佢去婦科做個超薄柏氏抹片+驗HPV DNA最穩陣

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-6-14 00:52 發表

好唔好唔敢講........但正如買野一樣、問左價錢先
我果次佢用一支有電既野"辣".....唔駛縫針.....不過做完黑左
我一路想知你係味電完後切下來化驗,定切下來先用電灼

其實dr.ho有冇在社會衛生科做過,對揶花經驗夠嗎

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-6-27 23:49 發表
smalljj
有懷疑的不要看吧.我相信香港的註冊皮膚及性病科專科醫生(包括女醫生)對性病是有足夠臨床經驗.皮膚科文憑的也有足夠經驗醫治.如認為他失職可以去醫委會告他.

你要社會衛生科+政府皮膚科工作10年以上 ...
不要誤會只是見他2002年先有香港醫學專科學院院士(內科) FHKAM(Medicine) 2002 ,先問有冇在社會衛生科做過,如有就應見過好多椰仔

引用:
原帖由 mochilo 於 2007-7-11 09:09 發表

仲有一樣叫腺體的粒粒,同疣好難分.有時醫生都要搽藥水測試.
其實從前啲兄弟唔再report可能係唔想挫其他兄弟的戰意.以我為例,由第一次做冷凍開始,8個月內做了拾幾次.開頭復發的時間約3-6星期,之後就8-1 ...
腺體應好易分,是在皮下的,手touch有凹凸感,眼看有少少在皮下凸出白白地黃黃地,我全條jj都係,dr.ho話的,同疣應好易分

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-7-11 01:11 發表

咁你cut走晒未?
其實等傷口埋口再用疣定寧查患處是可以減低翻發
不過一定一定要問左醫生先
同埋唔想打擊你
但如果真是疣,有機會在其他地方再出的、通常3個月 (我一個月後再出、唉!!)
同埋皮脂粒、毛囊、疣 ...
dr.ho話疣好少白色的亦不會光滑的,摸下會好粗鞋同硬的

引用:
原帖由 777day 於 2007-7-11 00:00 發表
睇左private dr 證實得到hpv, 一年前在衛生科看同一位置, dr 說是脂肪粒, 唔使理佢, 好無奈.
現可以真正戒去玩, 之前想戒好耐, 但工作壓力下及不如意的心魔下, 都會走去減壓.

1. 請問現有一粒, 會不會擴散至附 ...
可以講睇那個dr ma,tony好似話有個dr千奇不要看,你有冇切下去化驗

之前去dr.chan到做顯微鏡化驗話係,後來又去dr.ho到割附近第二處去做顯微鏡化驗都話係,但將同一樣本拿去瑪麗做HPV分型化驗証實冇HPV病毒,所以做顯微鏡化驗未心可以100%話你知係定唔係,但5月尾發現左陰狼近陰莖根部有粒同陰狼膚色一樣的肉粒我自己覺得係疣,但去dr.ho話係肉粒(skin tags)可以不理,話如驚可冷凍,之後冷凍左,但果時自己又懷疑dr.ho,但而家我己同自己同自己講一路都冇生疣,因化驗冇一定準的,同上次去dr.chan到切2粒做顯微鏡化驗話2粒都係,但之前有粒問過dr ho幾次都話過唔似係,咁後來我拿dr chan的report比dr ho see佢都話如果之前佢睇左幾次話唔係同粒野如是得一粒同光滑的就冇理由係,你地可自己去seach>(skin tags)d相see see又可以,我而家see 緊精神科食緊d藥ok冇亂諗野,因之前日日在jj左找右找,一有非非非非非非常小的点点就諗死啦死啦死啦死啦又有又即找dr.ho但次次都話唔係,早星期又找dr.ho check 佢話唔好諗咁多,佢由第一次到而家都唔覺我有生椰仔

引用:
原帖由 777day 於 2007-7-11 23:42 發表

未呀, 睇左唔夠1week, 現正觀察中.
疣的初期是否很細粒? 同皮脂粒等沒分別?
大粒d就分到, 因為表面是諧的, 手感是椰菜花那樣.
你睇那一個dr呀,係咪皮膚科先,可以講講ma,聽你形容未必是椰菜花,生在那位置,有左幾耐,有幾大粒,有冇大粒到,咩色,你可以詳細講下,我真誠建議你去醫德仁厚的dr.ho到睇,你驚可以叫他割下來>$1000拿去做顯微鏡化驗>
$600再要求做完顯微鏡化驗再將那粒樣本send去瑪麗醫院做HPV的分型化驗就最準$500共>$2100.好過出面有好多dr求其冷凍左就收過千,明明冇椰菜花都當左自己有,好似我以前咁,咁就怕足一世又死冇對症.一於約時間找dr.ho喇.同你亦可post pic上來比d咁有經驗的兄弟比比意見,我以前都有post pic 上來,有d有花花的兄弟睇完都話唔覺有野,你可等各兄弟睇左比完意見先再找dr ho也可,呢2100蚊唔好慳,如check完冇事就可放下心頭大石喇,我每天會幫你同大家祈禱的,同我未必日日可上來的,因有時要去公幹,goodlucky every body

補充少少等你安心d打完麻醉針先割一d都唔痛係拮針有少少痛,切完後約10-14日就傷口已好返晒,但頭幾天有非常少的痛,唔使咁驚

引用:
原帖由 ISaidNeverAgain 於 2007-7-11 23:05 發表
不知道大家用左幾多錢係個病度呢?

仲有切野化驗個陣係點?
打完麻醉針先割一d都唔痛係拮針有少少痛,切完後約10-14日就傷口已好返晒,但頭幾天有非常少的痛,唔使咁驚

想話比大家知我前前後後做過6次割的手術,第1-3次report話良性皮膚增生即>冇野,
另一次去dr chan到佢用放大鏡睇話好細粒唔知係定唔係,比3個提議>1.有理冇理冷凍佢,2.等時間睇下會唔會變大先,3.cut下來做顯微鏡化驗,之後睇report dr chan話soory我之前睇都唔似係但report話細胞有疣的變化,即係係疣,之前問佢有咩方法最準,佢冇話有HPV分型呢樣,只係話香港冇人會用電子顯微鏡幫你做化驗>(因可將細胞放大一千倍),除非係做研究先會用,但普通顯微鏡化驗都ok>(只可放大100倍)佢冇話有HPV分型呢樣野,如果唔係我一定check呢樣,因化驗師見到細胞有少少疣變化时都會話係疣,可能佢地覺咁樣穩陣d,
之後又去dr ho到cut下來做顯微鏡化驗,問佢有冇再準d的方法,佢話有HPV分型呢樣方法,重叫姑娘打去幫我問化驗醫生,之後即覆我化驗醫生可幫send去瑪麗醫院做HPV的分型化驗就$500,比顯微鏡化驗重平之後睇report 顯微鏡化驗話細胞有少少似疣的變化同細胞有少少發炎,但HPV的分型化驗就証實冇疣病毒dr ho話以HPV的分型化驗為準即冇疣,
最後一次都係去dr ho到cut下來做顯微鏡化驗再send去瑪麗醫院做HPV的分型化驗,之後睇report係 良性皮膚增生即>冇野

引用:
原帖由 ISaidNeverAgain 於 2007-7-12 23:02 發表

謝謝你的回應!

噤請問要點護理個傷口呢?
cut完個傷口如連針個傷口會埋得靚d,如唔連針可用电灼止血,之後dr會比d抗生素葯膏早晚搽一次防細菌

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。