推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

我想問有無dr.ho聯絡方法
我好似中左招......
如果有,麻煩pm我.....
唔該咁多位bro.....

小弟有事想問問咁多位巴大
我大約係4個前中過念珠菌龜頭炎
去過何醫生到,睇過兩次症,但一直都未好返
但係我既病徵都唔算嚴重,都只係紅,同埋極小痕
現在因為工作關係,公司極難請假.......
如果,我睇普通科醫生的話,可以嗎??
有無師兄有夜晚都營業既醫生可以介紹??

另外,我龜頭炎一直未能好返,不知道關不關我一直有食煙的關係.......??

引用:
原帖由 Zenden 於 2007-8-26 12:03 發表

yes, so u should stop smoking

i think health is far more  important than everything
please apply a sick leave and see doctor
依家我已經介左煙啦,但係請假方面,實在太難啦.......
所以希望可以搵到一個可以開到晚上既醫生.......

引用:
原帖由 stanleysex 於 2007-8-27 00:31 發表

食煙就一定有關係, 好多醫生睇完都叫我記住唔好食煙飲酒, 由其食煙, 所以盡量減少啦.

你大約係邊頭你可以搵有d夜小小8點收工的, tony之前比大家既醫生網找一下囉, 我之前睇既都8點先收工, Dr Ho我去睇時 ...
依家已經介左煙啦
我返工就係元朗個頭,放就放6點
dr ho 其實都唔錯,不過可能之真我仲食緊煙,所以一直都好唔返....

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-8-27 01:18 發表
ensign
以我的意見有些龜頭炎很煩,你放幾點?我知道一個皮膚科master的醫生9:00p.m才收工.
如果看何醫生一段時間沒有好轉,好能轉醫生較好.之前兄弟說的dr.lau你可以試一試.
小弟之前為了這病看了5個醫生.用了2 ...
我放6點,不知道你可不可以pm你所說的那個醫生資料比我??
另外,每次醫護費貴嗎???dr ho我每次是400元左右
龜頭炎比我想像中煩人....唉........
麻煩巴打你先^^

引用:
原帖由 小留 於 2007-8-27 01:36 發表

兄弟,你既情況同我有D相似,
我幾個月前中左念珠菌後睇政府社會科,搽左兩個星期藥後好返,
不過後來就間中出現紅同痕既情況...
因為病徵好輕微,又冇明顯惡化,都唔知睇唔睇醫生好
如果你既情況有詳野u ...
我依家既情況都係紅同少痕.....
都無咩大進展...
你既情況應該比我好,你只少試過好返過
我係一直都未好過.......
銀包方面又唔容去我成日睇醫生....
唉....呢個病真係好煩人......

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-8-27 23:09 發表
ensign
已pm了
真係唔該晒你
另外都想多謝咁多位巴打
係現實生活,除左女朋友,我唔敢同人講我有呢個病
只有係呢到,我先敢放開膽,問想問既野.....
依家等出糧,我就立即去睇,早一日,得一日

另外,我想問董醫生,洗唔洗打電話預約先??

唔知大家仲記唔記得我............
我之前中個龜頭炎........到呢排龜頭發覺有d洗唔走既白點出現,同埋肛門同細佬會痕
睇過董醫生,佢只係話念珠菌,比左d藥我,但係依家差唔多成個月,d白點仲好似多左d.....
依家想睇多過醫生安全D.......

我想問dr ho,係唔係開到6點半架??
因為時間所界限.....如果我預約6點有無問題架.....??
佢個到係6點半停收新症,定6點半準時關門.....???

唔該咁多位先....

另外想問一問.......
肛門會痕,大便出血同痛,會係中左花嗎.......??

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。