推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-3-13 04:43 發表

大哥你有冇用3m
同埋你生在咩位置?
無呀, 我都可能今次問dr ho要3m試下

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-3-14 03:48 發表
大哥唔好錫住個荷包喇........我仲以為你用緊
dr ho 都話而家好多report都話3m有助減少覆發
我睇左快3年了, 你話我荷包會唔會錫住, 首先thank you你啦, 下星期dr ho真的放一個星期的假, 而今天又去了又証實左係, 無計一直差dd就係差dd, 心情都無乜了, 其實Dr Ho ok的一定無問題, 因為我睇翻之前dr tam比我的藥一樣, 都係NEOMYCIN藥膏, 而從上一次開始比左一隻幾好既SALICYLIC既藥膏, 依個幾好, 唔會太拿, 但都會令到翻發基會細好多好多, 而今日的POST就剛好講翻之前有位兄弟講過既野了, 就係點解用左3M或之前kUARTLAU兄介紹我的D字頭的疣藥膏後有時候會反而生得更多, 因為今日我走時問DR HO話好多兄弟話你配3M比佢地, 我係咪要買呢? 但佢馬上同我講翻, 用3M其實唔係用黎整甩D疣而係加強抵抗力而已, 等無咁容易翻發, 係一定既, 但唔好要求佢可以整甩D疣, 只係用左好D咁, 而且要小心用唔係用多就無, 應該只係好小心一星期點一點患處3次, 如果過多就會損左, 損左更加令D疣散開 (唔怪之真係之前用D字頭咁勁既藥膏搽多D想整甩佢又唔甩重更多, 原來係咁, 所以各位兄弟解釋翻上一次既問題啦), 所以佢比SALICYLIC依隻我都覺得OK, 會有小小拿令疣盡量唔好再出, 又唔會而損, 所以DR HO都叫我唔好買3M,用依個就OK, 如果最初期用3M就好D.

不過有一樣我都唔係話DR HO, 只係我都知道有時候好趕既時候佢都唔會隨便左D, 可能忙啦, 依個也是答回上一次位兄弟既問題, 其實疣係好平常皮膚病, 只係加左有色眼鏡就可以叫性病, 因為上一次去DR HO比佢睇我隻腳生左粒野, 佢話唔係疣, 點知越黎越大, 今日順便比佢睇多次佢話係, 不過佢都馬上幫我做埋隻腳既冷凍, 佢也講疣有多好種, 可能接觸到唔干淨既野, 就會生或抵抗力低都會, 每個部位都有可能, 而如果腳就重有好多比較重手既藥膏拿走既, 唔同下面, 下面就係怕太拿頂唔住, 不過我睇重要去多次, 因為生到好大粒而家冷凍完都好似無乜反應.

題外話, 今日去睇DR HO我前一個出黎既係一個超超超索既女, 嘩正到係港女黎講真係一班, 我都好少會讚到咁, 希望佢係睇普通皮膚科同下一次再見到佢啦.

引用:
原帖由 hktony 於 2008-3-17 12:11 發表

嘩!...真係唔知講乜好.................

咁耐都未斷尾,有冇問下 醫生 可唔可以 試下 d 溫泉(問埋邊隻,如果可以) 咁呀...

加油!
你咪好囉, 你睇翻之前就知, 我好翻半年後又再出, 到而家從topic剛開到而家都快3年了, 你而家少野啦, 幾多兄弟唔見左你就知咩事啦, 放心過d應該好翻哂變正常到唔正常, 如果唔係一定會好唔開心走出黎分享啦, 溫泉係去relex姐, 浸完出既機會重大啦, 我上年去浸完咪又係咁, 依個無關事.

引用:
原帖由 z888888 於 2008-3-17 13:58 發表

咁即係我要擔心8個月囉

慘啦,,,好痛苦,,aids 都不用咁耐
基本上唔會8個月, 通常都係好快出既, 8個月只係係保守可能情況, 唔信你搵個有病既試下咪知 (講笑), 通常都係接觸無耐就會出唔會咁耐, 唔信你下次去問下dr ho就知了, 而當你性行為接觸到疣後先大機會有, 如果你同囡囡發生性行為時當時佢或你無疣既, 就中既機會好低, 因為要接觸到先有, 不過疣當然係好強既細菌啦, 所以就算有帶套都會有機會中的, 而無帶中既機會就更高而已.

兄弟都係過句啦出得黎玩就要預左有依日, 就算或戒唔玩好難架, 戒得幾耐...... Tony係咪呀哈哈!!

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-3-17 15:35 發表

損...可能是不適合
停左先....問左醫生意見再用
因為損是大大忌
損得既地方都有可能感染
同埋皮膚易損.....洗走3m後應該用d 潤膚膏茶下
小肥T兄完全正確, 我之前搽完損哂反而越生多, 我都同你想法一樣本來諗住搽多D殺多D疣, 點知唔係, 同損左當然通, 馬上搽下潤膚膏會快好D, 真係唔好亂黎

相關搜索目錄:

小肥T我明白你地既心情, 有時又係, 有D問完就走好似老馮

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-3-23 07:47 發表

其實如果食海鮮不嬲d皮膚都冇事
可以食既
係呀食海鮮有無問題係睇本身個人唔關事既

引用:
原帖由 abcdfai 於 2008-3-24 14:30 發表
無錯 la, 我上年試過足 足半年以上連飛機都無打過呀....  >_<
咁又唔洗一陳真係谷精上腦死人呀哈哈, 其實小心d安全d既性行為都ok既, 當然要帶套啦, 飛機打都無問題, 老實講唔係中左又真係變左廢人咁, 只係中左比較容易再中野和中其他野, 但只要小心點和自己的女朋友或可靠d既伴侶係ok既, 如果唔係都話之前失蹤左幾百幾二百個兄弟都會出翻黎啦, 我信佢地個個都退出江湖同個個都無攪, 你地大家信唔信呀

引用:
原帖由 abcdfai 於 2008-3-24 16:04 發表
收到, many thanks.
上年約五月中, 我發現 JJ 頭有一個小紅印, 因有出去玩所以心知不妙, 我又吾知去邊度睇好, 無意中就撞左去灣仔天樂里口一間叫岑子明中醫度睇, 咁就開始左我長年既惡夢了。岑子明完全係一個黑 ...
其實之前tony都講得好清楚, 中醫暫定黎講係無醫依d, 最好睇西醫啦.

引用:
原帖由 hktony 於 2008-3-25 12:12 發表

雖然我睇開既醫生到目前為止,我都覺得 ok, 因為我冇得比較(除左油醫),尋晚我又諗,醫生叫我一個月後先再覆疹,我又好想係 中途睇下 dr.ho,比較下,唔知大家點睇? or  如果真係向好既方面發展緊,可以唔使 ...
唔洗既好似我之前咁都係睇dr tam睇好既, 用藥一模一樣, 只係dr tam用藥水變成無咁痛同強, 但翻發之後大粒攪唔掂佢話要用電時, 我就試一下換dr ho, 而之後點解繼續用, 就係dr ho比較nice同肯做其他醫生無做既野, 好似一開始連肛門都即刻幫我睇, 其他有邊個會? 轉唔轉其實唔緊要, 而轉dr ho只係同大家之前去搵囡囡一樣, 藥=女, 都係用同一樣藥, 更係搵個唔寸既令你滿意, 定比錢出去重要唔好意思.

引用:
原帖由 kit169 於 2008-3-25 14:55 發表
PK LA 我以為得自己有事 點知我個fd同我講 佢中左...(我地係唔同的時期同
同一條女行過)連佢家下條女都中左 花 真係pk死....慘
兄弟中左邊樣先???

...(我地係唔同的時期同
同一條女行過) 你地真係幾夠兄弟喎, 連朋友條女都可以同一時間一切用. 真係令小弟配服.

引用:
原帖由 hktony 於 2008-3-25 16:56 發表

我自己經驗
最初有6-7粒,都幾大粒下,
第一次做冷凍,3星期後覆疹,仲有新1粒,有個位損左有機會反發,
覆疹後做左第二次冷凍,已經1星期感覺上冇左,仲未有發現反發,
除左第一次油記,都係得一個醫生睇 ...
但你除dr ho外其他醫生有無用放大鏡同你檢查先? 因為通常都係用肉眼睇而已

引用:
原帖由 minghin 於 2008-3-27 11:33 發表

我都以為5個月無去揾Dr Ho.會無事喇~~~
安安靜靜地過咗5個月.不想再提以前的痛苦.可以忘記一切.
點知今日覺得肛門入面有異樣.有痛.
覺得有種不祥預兆,又要去揾Dr Ho 檢查一× ...
唔會咁邪呀通常過左2個月開始應該係無問題, 應該無事既, 去檢查安心一下啦.

小肥t你也只係去檢查咋?

引用:
原帖由 hktony 於 2008-3-27 15:29 發表
唔知要點樣先可以睇到舊板呀?有冇人提供link 呀?
應該係新版前10頁左右有人link翻出黎舊板既link, 你試搵一下, 一定有既

引用:
原帖由 hktony 於 2008-3-27 15:29 發表
唔知要點樣先可以睇到舊板呀?有冇人提供link 呀?
另外你講起舊板令我諗翻起依3年既我, 真係人生超低點, 同3年前開始係度寫依個病到依家重係度, 真不禁有點希虛............................

Tony你係為一一個從過時留到依家既人, 你而家身體全部ok了嗎?

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-3-27 17:03 發表

我是汗癬+花
兩種病d 藥是互相矛盾
即係醫一樣對另一樣有唔好效果
所有冇是thanks 上天
有是正常
依個問tony最好啦, 佢最初中招時又發炎又花等等, 又係用得依隻藥黎又唔用得第二隻咁

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-3-27 23:25 發表

大哥都唔好咁夜訓
我翻發過6次
有3次都是訓少+飲好醉後出的
你重飲, 一飲死更, 我都想訓, 但係我真係壓力太大訓唔到

引用:
原帖由 minghin 於 2008-3-28 11:53 發表

~~舊板條link ~~
http://forum.timway.com/php/show ... ;page=1&fpart=2
睇翻條舊link真係令我百感交集....................

引用:
原帖由 minghin 於 2008-4-5 11:45 發表
kurtlau2005 & 小肥t
大家都在康復中,唔好灰心,
我哋要打破某些有心人說這是不治之症
一早已經打破左啦, 你睇舊版同新版幾多兄弟失哂蹤就知啦.
唉好似依家個袋有一粒, 唔知係咪聽日去dr ho睇睇, 我就真係沒完沒了

引用:
原帖由 kong1688 於 2008-4-6 13:42 發表
我得17歲...
之前同女朋友做完..過左4日發現JJ根部位有一推粒粒
現在約2星期了.. d粒粒感覺上冇多 變大又似冇
依然維持係果個位

後來我問她 係咪本身奶過野?  她大我4年的
我地返工識 因呢件事我地分左手 ...
Kong1688我睇你自己都知咩事啦, 如果以你所講既係真, 一定就係中左唔知咩野, 而只係睇你所描述既就應該係疣, 即係菜花, 當然要去睇左醫生先可以確定, 如果唔luck既, 應該就係疣既機會好大, 快d去睇啦.

咁你問條女點答你呀? 佢唔答就九成九啦

引用:
原帖由 kong1688 於 2008-4-7 13:32 發表
一般你地果d 菜花用手'連' 下= 會唔會痛?
唔會, 如果痛既應該係疱疹, 如果有紅點就係發炎.

依D只係比你參考既大路經驗

引用:
原帖由 hktony 於 2008-4-7 15:44 發表

stanletsex 大哥︰
我想問係既 case 醫生有冇話係個別例子,或者佔百分比幾多呀?
因為我都知你前前後後都發生左好耐幾年,到於家都仲未斷尾。

仲有,我新、舊版都睇晒了,我發現有一樣野好緊要,難斷尾 ...
因為同感冒一樣, 身體弱隨時又有第二D細菌就易入黎, 如此樣推, 所以變左要戰鬥一段長時間, 醫生話好少好似我咁, 我只可以講全香港最黑

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2008-4-9 09:15 發表

我出過好多post,你可以睇番之前既.........
兄弟你就好啦, 唔洗DOWN LA, 轉左新工未呀? 依家重有無KEEP住跑步呀

另外TONY你而家斬下眼都做左保險成年幾, OK嗎?

相關搜索目錄: 保險

引用:
原帖由 hktony 於 2008-4-22 13:15 發表
'

z888888 / verjai,
就係有先反發。
其實依個係可能有d原因, 但係真係開頭係咁, 應該重要戰鬥一排, 應該翻發好少姐係咪, 係尾聲啦

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。