推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 mpy1124 於 2008-6-12 20:44 發表
小弟今年3月中了淋病及依原體,第一次睇完醫生,打左針,淋病就無事!但到左今個月頭,我再驗,原來依原體仲未好,個醫生話比6日葯我食,食完等一個月後再驗..........但今次既6日葯同我第一次食既葯係一樣,請問兄弟們,我 ...
你睇翻前幾十板就係有兄弟中左衣原體, 想問一下係咪小便時會有痛定點?

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-6-13 10:46 發表
今日又去搵十五樓醫生.
比佢check返上次凍個兩粒,
佢話應該死左.
跟住都幫我check左周圍.
仲check埋後面.
無事.
今次開左三小包3M比我,
佢話我位置細, 一包夠搽一星期(三次).
佢話現在無新粒粒 ...
BLACK_SARENA 兄係喎歐洲國家杯你又支持邊隊呀, 唔夜訓都唔得啦!!

無黎兩日好似自從版主出左黎同埋立左條新例後, 真係旺場左好多啊, 其實好多我之前都有post過出黎既問題和答案, 睇翻都知道一些了, 希望各新手尊重版主既努力同心意啦.

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-6-16 10:10 發表
d 3m好似幾勁...
昨晚第2次茶.
今朝起身茶左個d位紅o西.
可能昨晚茶多左...

有無師兄知不知搽3m係不係搽薄薄地就ok?
係呀唔可以搽太多同小心搽架, 唔係損左就會影響到生疣出黎

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 Iamalive 於 2008-6-15 02:27 發表
版主大大,你好,

我所寫的全部千真萬確.

1/當你的下屬or同事是帶有一種高傳染的病時(普遍人認為),你有仔有女,你會怎樣做?當作若無其事....香港人是很自我保護的!

2/只是其中一位同事有和我去玩.... ...
算啦兄弟香港又唔係咁細, 東家唔打打西家囉, 咪多d黎而度分享下囉, 好似我中招開頭到而家, 一直都係依度, 真係講左個人舒服好多架.

而家可能你自己去大陸dup骨(我講正骨), 玩翻一兩day, 翻黎再努力過. 跟住好似我咁keep住係度講下輕鬆下, 咁就好快唔記得了, 有咩再post黎大家分享下啦.

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-6-15 03:53 發表

唉.................唔多掂
同埋上幾日飲大左
同條女做左
煩煩煩
應該無事既你有帶套同表面無既就機會低好多, 女傳男就容易d, 男傳女機會就低d, 因為器官表面問題.

引用:
原帖由 hktony 於 2008-6-16 15:17 發表
其實我覺得醫呢個病,最緊要係心態好,至於點傳返來, 大家心中有數,接受既就唔好再問落下,大家都會好過的, 各位兄弟都唔好去尋根究底,咁樣係冇好處。
依個講得最岩, 有時候點傳返黎大家心照, 如果真係決定同佢一切既當唔知咪算囉, 大家都會開心d, 大家一起努力醫病都會好快好多, 醫病都最緊要有信心

引用:
原帖由 Maverick 於 2008-6-16 13:09 發表

小弟只可以說若果你很注重自己的個人衛生,
你感染到濕疣微乎其微,
因為九成濕疣感染的原因都是從性接觸直接接觸傳染,
而且絕大部分做愛時候並沒有帶上了避孕套,
所以你上次去左睇婦產科,
你那 ...
版主即係版主, 完全同我去看dr tam講既野一樣, 老實講基本上疣大約95%以上係由性接觸轉到, 其他機會跟本低到同版主講一樣微乎其微, 所以佢既醫生都好老實同佢講, 不過愛佢就要接受佢啦, 人總會有錯, 只要佢願意改就得啦, 邊個無做錯過, check黎做咩, 男人有時你越check佢就越反叛, 但係佢中左後應該同我地好多兄弟一樣出去玩的機會會低好多了, 當然唔敢話無, 正如之前我地依版好多兄弟都講, 唔去唔去, 但老實講出得黎玩多有幾多真係忍得住, 即如dr tam話好多兄弟都係黎親睇親都話下次唔會, 點知過多一年半載又黎, 依個好難講, 但如果佢愛你應該唔會再玩啦, 你喜歡聽美麗的謊言定同你講真話開心, 你講呢, 反正都有只有努力面對, 唔開心係無用, 而家你係依版咁多人同你分享咪開心好多囉, 祝你早日康復後和你男朋友有個美好家庭啦, 放心疣同泡疹好翻後都可以生bb的, 其實也是皮膚科一種姐, 唔好咁緊張啦.

引用:
原帖由 Iamalive 於 2008-6-16 13:02 發表
各位大大好,

Stanleysex兄,你好,我想吾算都吾得,我Today上去政府醫院去想問下當時他們(護士)有沒有留意到我當時的情形,但他們一口說不可能有人可進入該area,我問他們可不可以問下當天的當值護士時,他們 ...
過去就過去了, 唔好再計較了, 如果你的同事再過份學其他兄弟講既一樣, 報警啦因為依d真係去到刑事問題, 我地依度唔方便平論了, 希望你從明天起當新既一日再努力啦, 去玩兩日後乜都唔記得哂咪得囉.

引用:
原帖由 Iamalive 於 2008-6-17 11:07 發表
各位大大,你們好,

真相大白了!今天我回到公司時,My boss捉了我入房,他和我talk了很多事情,最後我成認我中了.他也向我講出是我old公司幫我renew醫療保險時check 到 !!!!,我無說話好講,他問了我現在的病怎 ...
依個就攪笑d, 公司醫療保險唔通你睇依個走去claim咁傻, 咁就真係ching你太傻了, 如果唔係正常你填份表都可以唔寫架啦.

相關搜索目錄: 保險

引用:
原帖由 Maverick 於 2008-6-17 01:38 發表

小弟想講男女之間感情維繫在付一個「信任」,
這方面 Candy 做得很好,
卻在不知不覺下無端端做了受害者,
實在令人嘆息。

我想帶出了這個問題給各位讀者,
出去玩感染到性病,
自己衰唔緊要,
但千 ...
同意!! 中招唔緊要, 識得回頭同唔好害左人就最重要.

版主恭喜你, 依家依版既氣氛同post真的大大改善, 同開版時守你的諾言, 低讚.
所以Tony你幾時出翻黎吹下, 差你唔得架.

引用:
原帖由 hktony 於 2008-6-17 15:36 發表
 睇15/F 亦都係因為 我公司份保險 (即x 栢) 指明既 其中之一間皮膚科, 不過我睇左咁多次都冇 claim 過, 同時 第一次係 油記睇, 之後都有去 cwb 睇。最後先 睇15/f (因為 cwb 個醫生 呢期時間離開左香港 ...
大哥你又真係, 明知都去睇, 咁你又變左有小小危機, 萬一醫生唔記得照幫你入claim你公司就大鍋啦, 祝君無事啦!!

引用:
原帖由 hktony 於 2008-6-17 16:10 發表
仲有呀,  保險本書仔已經寫到明 呢d病或由呢d引起既病都冇得賠架啦,why 仲會去申請, or 係唔覺意check 呀, 我真係好想知, 大家都可以提防下。小心d行事。
啊咁一定無事啦!!

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-6-18 02:47 發表
今日打左去三間有公司保既去問
3間都表示「應該」唔會check番
但10人以下公司要申報,情況可能唔同
公司唯一知既保險公司report番你公司上年度claim左幾次同收費
簡單講你唔claim「應該」是冇人知的
如有熟悉 ...
TONY咪做保險架囉, 大哥出黎分析下啦, 去左邊呀你?? 而家個版正常翻好多了, 應該係你出山時候啦.

引用:
原帖由 hktony 於 2008-6-19 14:41 發表

係呀..我試過搽到損晒呀。...真係唔知份量係點先岩岩好, 真係要試多幾次。..我建議第一次先 搽薄薄一層, 冇事下次又再搽多層..咁會好d
所以你地問15/f醫生拿s未頭藥膏就得啦, 佢知架, 而且依個唔洗錢, 係佢叫我用依個好d

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-6-19 16:40 發表
唉....
pk...
有d位好似損左...
不搽得3m啦...

現在個身任何地方一有粒粒.
都形住係不係...
就快癲啦...
me too la. 最攪笑係我腳都試過真係有, 而且好大啦

最痛苦係袋度d油脂同疣真係好難分, 成日形住係定唔係醫生會唔會睇錯, 因為袋有咁多油脂粒, 所以真係快癲

引用:
原帖由 andus 於 2008-6-24 14:18 發表
我日日都發現幾粒...屌....真係想唔理佢算
開頭係咁架啦, 所以唔需要見到馬上去, 通常出左後兩日左右啦睇下有無其他, 到後來慢慢就會好翻幾個月去check一次咁囉

引用:
原帖由 nglokyi1027 於 2008-6-24 15:28 發表
唉... 我發現 幾粒紅點 !.. 而家好驚..

第一次..... 而家唔知點算.... 每日返工 放工 都心不在焉 !

影響一世既野 ... 我而家先 20 歲 ... 唉 !

想請問你們 Dr. HO 地址 & tel 幾多 ..

麻煩晒....
版主你係岩既, 依d人又出現, 真係兄弟我都唔幫你了, 又係咁, 連睇都唔睇入黎就想做老馮, 前2,3頁姐, 都講到明, 証明兄弟你係老馮啦

引用:
原帖由 nglokyi1027 於 2008-6-24 15:44 發表

對唔住... 但我只係見到 15 /F 咁 樣 討論 ~

沒有 Dr.HO 的地址和 TEL ... 如果令你們添加麻煩 好對唔住 !
由頭到尾一定會搵到啦

引用:
原帖由 KK2534 於 2008-6-25 13:51 發表

慢長戰爭...............
係2年唔發就OK了, 2年好快過姐, 伙記兄都好翻2年啦, 另外我都係度3年剛好. 時間好快過的, 又就黎年尾了

所以大家也可以重溫小弟依3年既慘況, 你地就會覺得比我好好多了, 現在睇翻真係百般知味在心頭, 只剩下我一個.

舊版   http://forum.timway.com/php/show ... ;page=1&fpart=2

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-6-25 16:55 發表

Stanley:
不止你.
仲有人戰鬥緊!!
加油!!
多謝各位big bother支持同鼓勵, 不過大家睇完舊版之後就可以放心好多了, 因為大家都睇都係舊版到新版加上pm我既超總數一定超過200以上中過招的兄弟都失蹤哂, 你地就知佢地好翻到咁多年都唔翻發啦, 所以可能好快又會唔見左一班兄弟, 希望我都係啦

引用:
原帖由 CandyChung 於 2008-6-25 11:47 發表
HELLO~~~各位
仲記得我嘛??

我已經睇左第一次喇, 個e生好好人呀, 因為我有好多問題問佢, 佢對一一詳細咁答我
e生話我只係得一粒, 做一次冷凍已經會ok, 番發機會都唔高, 好開心

另外我都有問我可唔可以打? ...
我都support一下你先, 係咪係度分享左開心好多呢!! 而家咪咩事都無囉, 希望又係3年後睇到你post話你和你而家既男朋友生左個可愛既bb就最好了

引用:
原帖由 CandyChung 於 2008-6-25 19:00 發表

我驗埋中左hpv 邊一個型號呀?!
有report記得講黎聽下, 你加埋驗左咩同所有幾錢? 又係15樓婦科驗嗎?

引用:
原帖由 hete 於 2008-7-1 00:56 發表
我可能又復發呀,我一年前醫好點解會復發架.....唉.........
一年至兩年係一個關口, 我都試過大半年無事再復發

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。