推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 andus 於 2008-8-1 03:11 發表
尋日去左15/f同 dr傾左幾句...諗番起上次係cwb俾人dr串....有少少淚光..諗番起15f dr咁好...同佢講左好多句唔該同多謝!
我尼排成身唔自在, 好似好驚咁...因為前排右邊蛋蛋有d痛..唔知咩原因, 但又唔係真係痛....總之 ...
有時我都係又覺得會唔會係咩等, 總之同你一樣啦

引用:
原帖由 殺菌者 於 2008-8-2 11:24 發表
大家好, 我新黎既, 加入大家既行列.
早幾日小弟生日, 收到好大份生日禮物, 疱疹. 夜晚見到肚位對下有一個豆咁大粒既血泡, 以為係暗瘡一類既東西, 仲刺穿佢. 第二朝三角位見到兩三粒好細既水泡, 就知大鑊.
我 ...
殺菌兄請問你紅磡係睇咩醫生, 你講街名同dr.咩就得唔可以開名, 等d兄弟唔好再去.

相關搜索目錄: 暗瘡

引用:
原帖由 hktony 於 2008-8-4 17:58 發表

仲未去睇...應該ok
希望冇事
tony咁你幾耐未去15/f到?

係喎咁請問有邊位好翻1年以上既兄弟而家無用套架?

引用:
原帖由 殺菌者 於 2008-8-5 02:08 發表

姓譚既, 係皮膚專科
都唔係第一次睇佢, 我之前有香港腳, 手有濕疹都係睇佢
但係佢睇症真係好求其, 好似問多句都唔得咁
我覺得佢雖然收得平, 但係都真係冇乜醫德
呢鋪仲要斷錯症, 一定唔會返轉頭
我之前都係睇佢, 好翻好耐之後都再翻發, 應該係佢用藥水問題, 我諗係冷凍會好好多, 深入d殺菌, 藥水係之後用先好既, 不過佢係睇心情既, 時好時壞, 同dr ho唔同, 15/f係一個好好既醫生, 會細心同你講好耐又唔貴, 所以都係去睇15/f啦, 但係以dr tam既經驗睇錯証既機會好低, 咁你而家確定係咩未?

引用:
原帖由 Maverick 於 2008-8-11 10:33 發表

Please read rules and conditions of this forum.
http://forum.timway.com/f/thread-162004-1-1.html

No one in here can help you.
You can help yourself by reading from page 1 of this thread.
Th ...
版主重有呀我依家發覺d人就算中左都好似無乜野, 都唔會驚由頭睇下, 全部都係咁, ching你起碼睇下多d知識先去睇啦, 對你自己都好啦係咪

引用:
原帖由 foolishguy 於 2008-8-18 04:31 發表
各位大哥好, 其實我以經好奈無去玩, only message & hj, 但近日發現jj有粒好似好似暗瘡/酒米, 個頭係白色, jin左D白色野之後細了很多,  會唔會中左wart?

謝謝
照你所描述就係, 但係我地睇唔到咩, 唔敢話一定, 盡快睇醫生啦

相關搜索目錄: 暗瘡

引用:
原帖由 yoroshiku 於 2008-8-19 12:36 發表

加油呀...大家齊齊加油~戰勝病魔 !
我搵日出去睇下先
ching我明白你既心情, 我都再講一次, 睇頭十版左右啦, 順便多一D經驗去睇之前

引用:
原帖由 080517regret 於 2008-8-21 03:32 發表
我出左驗血報告喇,好彩無事。三個月時間,話長唔長,但係等待的時間永遠係最痛苦的,而家總算捱過左。而家知道無事,好似覺得自己重生一樣。

因為我中招的情況唔係太嚴重,更加無咩野經驗可以分享,所以好多時都 ...
我相信好多兄弟都有同感, 大家繼續努力吧

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-8-25 17:33 發表

KK:
係呀.
我現在真係好少食煎炸野.
老麥同KFC加埋一個月可能先一次.
上次食完龜零膏發左, 現在不敢食.
大部份野無戒.
戒左lee兩樣, 二手煙同酒.
海鮮無戒但食少好多.
以前在屋企食一個星期一定有一晚食 ...
龜零膏應該唔會關事呀, 應該係重未過安全期, 期實真係一定要過半年至一年左右先至安全

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-8-27 14:37 發表
我都好不開心.
我個個有病, 因為要買設備.
香港最大個間私家醫院不肯接佢個case.
佢要在外國做埋個療程先返得.
希望聖誕前佢可攪掂返到.
之前諗住香港間醫院肯接,
本來現在可以返黎... 點知...
做人真 ...
人生就係咁無奈, 人越大煩既野相對越黎越多, 同細個讀書時一樣, 點都想做大人, 但係先生永遠都話大左你地就知想永遠做翻細路仔, 但係細路仔時又覺得點解咁耐都未長大變大人, 而而家做左大人後, 就從年齡越黎越大遭遇越黎越多, 面對既唔開心一定比開心多, 人生數十載, 世事豈可盡如人意!! 祝你另一半無事啦!! 當唔好既過去好既就會好快黎架, 人生就係咁同我地既病一樣囉

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-8-27 16:25 發表
今日叫做好番
不過大家好似"生保"左
不過通常咁有依種feel都係咩多...........希望同我地既病一樣會好的啦

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-8-28 12:09 發表
今朝起身睇到有5~6粒紅色粒粒在不同既新舊位...
lee次PK啦...
不通大大獲咁返發...
Book左15/F 5:00pm.
今日幾多人, 等到5:30pm先有得睇.
姑娘不同左人.
總係覺得佢望住我個陣有d奇視的眼光...
...
放鬆d啦應該唔係既, 好少可能係過左咁耐都一次過翻發咁多, 但係粒粒大唔大粒先?

係喎你地係dr ho度驗血等係咪照係翻佢間房定點?

一定有兄弟試過post黎聽下啦

引用:
原帖由 ppatient 於 2008-9-2 10:09 發表
我把我的經歷,同各位分享:
我認識了一個女朋友半年,她說已兩年沒有做過,我自己亦已兩年沒有做過。
最近我跟她發生了,第一次做沒有戴安全套,之後幾次都有。
第一次做之後幾日,發現小便小小赤痛,很擔心,馬 ...
ppatient兄樂觀d啦, 你都睇到依個post之前有幾多兄弟中你依種野, 又一樣同我一樣想死, 但係你睇下依家佢地去哂邊, 當然我唔敢講一定好翻哂, 但係通常見到無post都知咩事啦, 所以醫就一定能醫, 只係耐心同時間既問題.

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-9-2 15:15 發表

KK:
15/F check貴不貴?
Black Sarena兄係咪4眼姑娘無做了? 我後日左右應該去睇下, 我下面好似有定唔知損左出小小血, 去check下先, 損既位係龜頭度, 順便問下醫生我龜頭度同好多兄弟唔同既地方損左, 因為龜頭前面有多粒野, 由細到大都係咁同你地有d唔同, 但係之前睇dr tam時話好多人都會有, 但我無問佢咩黎, 今次問埋dr ho先, 不過又好驚今次係損左定咩, 我都好驚重有其他, 我都好想快d遠離依個版, 好運幾時黎呀..............................................

引用:
原帖由 urgent 於 2008-9-3 08:46 發表

唉....我都係甘話.....頭先dr 話我有珍珠疣, 即場做埋冷凍, 抽埋血驗梅毒同aids (要兩日先有結果, 好擔心 ), 仲有就係唔g點同老婆講 好鬼心煩
咁你同你老婆有無用奪呀, 唔係好危險喎

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-9-3 09:48 發表

Stanley:
我上次去不見4眼姑娘.
不知係不係無做, 可能放假掛.

我上次話突然好多粒返發, 應該不係.
係好似敏感咁(同毛狼有d發炎), 小小一粒粒紅紅地, dd痕.
應該要等一個月以上自已慢慢好.
你龜頭前面有好 ...
我都唔知, 即係好似安全套最頭有個位就係用黎套龜頭前依個位, 我下次問完dr ho話你知, 我而家睇下係咪損左, 下星期如果無先再去檢查, 因為而家損既位唔肯定住

引用:
原帖由 KK2534 於 2008-9-2 17:33 發表
記得個次 拎埋3M+冷凍+兩項檢驗=$1500左右
kk2534兄咁係咪即係係翻dr ho房裡面檢同抽血?

引用:
原帖由 chiyau2008 於 2008-9-3 14:01 發表

帶套都唔敢講一定ok, 唉...
係呀唔係就唔會有咁多兄弟........................

引用:
原帖由 KK2534 於 2008-9-3 15:48 發表

不是....會有一位姑娘帶我到抽血房抽血....就係詢問處隔離...
吓, 咁真係有無奇視先? 另外係一對一係一間房嗎? 抽完洗唔洗翻去再搵dr ho定馬上叫你走?

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-9-3 16:22 發表
今日有疑似去了15/f
又過一關
如果我過了新年冇事就應該可以說冇事了
如果有呢一日
我會考慮捐一些錢出來,由一個可以幫到有需要兄弟既人 / 團體keep住
但一定唔會損俾某d 傳統既關注團體
果d人只會叫人﹕「你 ...
恭喜哂啦, 你講得岩, 我地係需要比d真係幫人既團體

引用:
原帖由 ppatient 於 2008-9-5 07:55 發表
stanleysex
你近來好嗎?

我之前昨天越痛越多了,但今天又少了,可能前幾天有少許傷風及肚瀉。

看之前Post

kurtlau2005

我差唔多三個月冇事...

話比你地知我每日都係好似以下襟:

breakfast  ...
ppatient兄多謝你既意見, 基本上有好多我都做了, 有時候命運依樣野就係咁要玩你點都走唔到, 只有睇天, 我而家係警重有其他姐, 另外有邊個兄弟近排去過搵dr ho, 四眼姑娘翻左黎未呀??

另外唔知樓主Tony係唔係度, 我諗你一定好開心, 你之前睇既皮膚科香港一級名醫參加垃圾會選唔到, 同回流香港既23條一切一個team選, 23條上到車, 佢就衰左, 唔通23條同佢咁friend幫親過佢...哈哈!! 你話佢又貴又寸既, 真係低佢啦

各位舊兄弟可唔可以出下黎比我睇下, 好想見到你地既鼓勵呀, 因為真係好想知道你地而家點, 同唔知那年那月會好似你地咁, 小左係度出post, 因為我上頁講係尿道口既, 我睇落去一定係, 應該係之前唔覺, 生左好耐都唔知, 最慘係發現尿道口有損, 又唔知咩事, 無端端都會, 一定又唔係好野, 有無兄弟試過我既情形, 我真係好驚又係咩衣定支原體咁就咩都有齊了我, 好似個天要玩我咁, 3年都唔夠, 本身自己條命都唔好, 都唔知天點解要咁對我, 真係好灰, 星期二去睇dr ho先, 我諗住乜7都驗哂佢, 無哂錢都無辦法, 依個世界就係咁, 越有錢就越有錢同順, 越窮既就越扑街, 我都唔知咩人生..................所以同伙記兄之前講既一樣生個細路又點, 唔通見住佢同你一起窮咩同你一條路咁走, 人生真係為咩, 我地依d永遠都係唔開心多過開心.

另外想問下邊位兄弟知唔知四眼姑娘翻左黎未呢

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。