推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 hktony 於 2009-5-25 16:39 發表

最近抽左時間去左睇,
好幸運,冇事,安然度過一周年。
祝各兄弟早日康復!
你就好, 我都想有依一日

引用:
原帖由 7054 於 2009-5-26 11:59 發表
老實講,都有D case 係4,5年都有復發,正常有得選擇都唔會選到我地
有病的人,其實愛真係可以愛到唔介意?
除非去玩姐, 唔係好翻4,5年後好難會再發, 之前4年黎既post有d係睇到post既40幾歲既師兄好翻左成十幾年, 個仔都讀中學都無事, 重有我同期既兄弟全部都已經3年以上啦好翻, 如果係發一定會翻黎講, 只有我咁黑仔姐

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-5-29 10:43 發表
今日放假,
終於上左15/F.
15/F醫生睇完我份病歷,
都話我應該無乜野.
今日仲驗埋血.
check"梅花"同"A士"
上次check都已經有成一年半之前.
其實lee段時間都無搞過咩野.
不過check多次求個安心.
診金$400+ ...
係呀, 原來有幾個好正架, 身材重好fit, 真係我見到都頂唔順, 而且我又係今日去喎, 重有我發現左最好book 6點睇, 之後d護士開始收工, 今日有一個重著超短牛仔裙, 身材勁fit, 樣又正, 另外counter有個金毛既換完杉後先知佢咁勁身材, 再另外換杉既房(即水機對面) 18號房既個護士就未收工, 好多人成7點都重係度, 不停出入, 睇得好清楚, 真係好靚, 唔同之前過2個真係出黎玩個種, 比較普通look, 唔信下次去睇下啦.

引用:
原帖由 hktony 於 2009-5-29 16:18 發表

恭喜曬!
我想問下驗a士 係咪即知架?
定係要等7日先知!
我都想知, 洗唔洗另外再上去架, 咁咪要比多次錢.

不過都低, 因為一個好醫生係低比, 雖然講左好多次, 而且我醫到而家都未好, (唔開dr ho事) 係我之前唔識搵好醫生, 今日我去見到一個咁好人咁細心既醫生, 再係依個topic講多次thank you dr ho!! 祝你7月去外國開會一路順風, 為香港爭光!!

講翻今日點解我要同dr ho講多次多謝, 首先我都係黑仔, 上星期噴完冷凍完唔luck, 點到4年都係咁, 佢之後終於同我做埋我未試過既laser, 做時好細心去解釋, 過程唔痛, 不過女護士係度一邊睇一邊幫手, 真係有d唔好意思, 佢重細心之前既醫生係無無無, 所以攪成我咁, 唔係賴, 問下之前kurtlau兄就知道.

而且問咩都好細心解釋, 今日我同問佢囉左個婦科醫生資料比我, 重教我叫個醫生到時用柏氏模片同一種專check hpv既唔知咩藥去check, 重幫我寫埋信比個醫生等我帶埋我太太去後比佢睇就得, 咁好既醫生去邊搵,

所以再同佢講多一次多謝多謝多謝!! 我會努力唔放棄4年就4年我對佢有信心, 我之前d同期兄弟都失蹤到咁, 我就知佢係得既

講翻除左電我未試過, 但我覺得一定無咁好, 因為之前我第一次用蘗水既醫生佢話唔得咪電囉, 佢用得既一定唔方好, 點知上次問完dr ho後佢都話好小幫人電, 因為會有痕.

而我比較喜歡做冷凍, 係第一次會腫得超勁後, 之後都無咁腫, 同方便, 效果比藥水好10倍, 好小攪唔掂, 只有尿道位同dr ho講既一樣比較難, 其他噴幾次都一定ok同埋一定會luck, 而藥水一勁既就唔得, 重有唔夠深入去殺菌, 所以咪攪到我翻發囉, 而laser一定係最深入, 而且當場電左疣去, 一定唔係度, 所以就一定最好既, 只不過麻煩同尿道口唔可以多試會令到收縮尿道, 係今次真係唔掂dr ho先幫我做, 而且做深入d希望好似之前過位c hing咁一次後就ok了.

不過試過所有後我都係覺得冷凍會最好, 第二就laser, 而尿道位就一定係laser好d, 不過要博睇下係咪一次得

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-5-30 13:39 發表

15/F佢真係好好既醫生.

電係會有痕...
d仆街又無講會有痕...
如果吾係我一定吾整.
所以好彩之前更加無比之前既醫生點.............

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-5-30 01:28 發表

stanleysex

咁講你即係今次上去已經做左電灼?? 希望你快d好返,,同快d帶埋你太太去check,,,,

祝你早日康復~~~

(好搞笑你地去睇e生都要望女仔,,哈哈)
正常男人啊, 好似你咁正我地都會睇多幾眼啦

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-5-30 09:56 發表

Tony:
吾係即知.
15/F醫生叫我星期一打上登記個度問.
佢之後會親自履我.
我就諗住星期二先打去問.

Stanley:
佢去外國開會? 咁咪又放假?
你又知既?
係呀7月1日至12日, 寫明去外國開會, 要到7月13日先翻

引用:
原帖由 minghin 於 2009-6-1 11:21 發表

stanleysex兄
我覺得你去睇女仔多過去睇Dr Ho....可能你己經好返晒嘛...重要上去??
重有我就比較喜歡(電).又快又少損口.
疤痕就好少事啫...只要醫得好..有疤痕就唔係問題啦
更係未啦, 希望真係最後一次laser令我解脫依4年黎既痛苦, 4年真係好難受, 而家你點呀, 電完一次ok左??

引用:
原帖由 bad-man 於 2009-5-31 04:44 發表

C Hing介唔介意講下點解會生响入面既?
以我4年既經驗同dr ho講既我已經知道, 最主要同我生係尿道一樣, 唔係生係外面咁簡單, 只係表面就ok, 而生係肛門同尿道, 會每日有大便和尿(細菌)係裡面, 而且依d裡面既地方比較容易損, 一損有傷口就野到出去, 所以我尿道口攪左半年都未掂, 同dr ho講一樣比較難攪依d位置, 只可以講係一早之前睇錯醫生, 如果早d搵到dr ho我就唔洗有今日4年既痛苦!!!!!!!!!!

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-6-2 01:29 發表

嘩 stanleysex ,, 你咁夜都唔訓,,, 3點幾woo,, 早d訓對個病好d 啊!!! (不過如果工作時間係咁就冇計啦)

4年,, 真係好難頂,,, 希望你睇埋呢d 電左搞得掂啦~~~
無辦法要食飯就要做野, 所以次次做都咁夜, 我都唔想架

引用:
原帖由 marco0402 於 2009-6-2 14:30 發表
上次(第廿八日)去完普通科驗血

AIDS, 梅毒, 淋病, 衣原體全部NEGATIVE

個醫生可能見我個樣好down
佢同我講應該唔會有AIDS既
有既話照計廿八日都會驗到D野既

我都知廿八日一定有機會中AIDS而驗唔到
唯有當 ...
通常無就無唔洗太過擔心, 如果有都好快會發出黎好小真係要等咁多日, 你睇d真實過案就知啦.

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-6-3 01:35 發表

其實呢我都聽過醫生話未夠90天去chcek都可以check到有d問題出黎,但唔知係咪check既方法唔同定點啦,,, 我睇我個個性病科e生就建議我90日夠左先去check話 未到90日又可以係check唔出。 所以我決定係離我同個pk夠9 ...
所以candy你開心翻哂啦而家係咪哈哈

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-6-5 12:26 發表
今日心情吾多好...

中午打左電話上15/F問下驗血報告出左未.
之後15/F醫生親自打電話覆返我個驗血報告結果.
咁report結果係應該係好消息啦

引用:
原帖由 500sheet 於 2009-6-8 09:41 發表
前兩日去左15/F,今次小弟弟無事,但輪到手及腳,嘩,原來冷凍手及腳係痛過一般做小弟弟架,當做手時Dr都要分兩次做怕我頂唔順,真係甘,痛足半日……
係呀, 而且同下面唔同係會有痕, 我腳都係

引用:
原帖由 johnny002 於 2009-6-8 08:53 發表
咁多位請問我第一次凍完果個位置已一個月了,但同一位置都仲係紅紅地咁..咁情況算唔算正常,定係粒花花根本未死....好擔心咁快又返發

死啦..剛剛再睇真d發現附近有幾點經多一點點有5.6點咁多..唔會係花花架..救 ...
我只可以講一句, 唔好學我, 快D去CHECK啦唔係後悔就煩

引用:
原帖由 500sheet 於 2009-6-9 02:20 發表

做完手同腳,痛足兩日,仲生左好多水苞,都唔知篤唔篤穿佢好
問過Dr,佢話可以用消左毒既針篤穿佢,有無兄弟試過篤穿d水苞呀?
我腳就無水泡, 好快好無乜問題, 而且重係一次冷凍就ok左

引用:
原帖由 Tony1 於 2009-6-9 17:27 發表
小弟數年前曾經患過花+龜頭炎,現在這兩種病已OK.
但是....現在患上前列線炎....看DR.HO中.....
Tony前列線有咩特徵, 你點會知? 你既花全部ok無問題了嗎? 老朋友好快咁多年了, 你而家都差不多有2年無事啦應該, 所以應該一定會好翻, 我都等依日

引用:
原帖由 bad-man 於 2009-6-10 08:52 發表

TONY兄用左幾耐時間醫好花呀?
我而家成半年先開始受控, 受控既意思係而家只响一個位置附近再出, 其他出過既位置已經兩三個月冇再出了....
通常都係一年無事就無事, 過到一年就ok, 而且係最好用冷凍和laser先係, 好似我之前用藥水就到8個月後都一樣會翻發, 因為唔夠殺得深入, 依個我知, 所以記住一睇要睇好醫生, 唔係點解話d人去親睇政府都容易翻發同禁唔住越生越多, 藥水只係for細野, 唔夠深入.

引用:
原帖由 Tony1 於 2009-6-10 14:52 發表

第一個問題,應該OK.第二個問題,尿頻,某些部位酸痛等....
我都覺得我有d尿頻, 驚驚地先, 不過而家重係首先醫翻好我4年來既case先, 你呢溝到女未呀?

引用:
原帖由 bonbonsex 於 2009-6-10 19:59 發表
而家又好似突然生多好多粒粒, 其實想問下大家, 一般呢類醫生收費大約幾多錢一次呢?
自己又怕帶吾夠錢吾好意思, 而家晚晚心緒不寧, 吾知點算,
另外本人女朋友系大陸, 但佢應該未有粒粒發出黎, 而佢又吾可以落來睇,
...
大陸既醫院你見到你咁入咪去, 我係4年前係舊版講過我都會去大陸試下, 但係入到大陸既醫院門口你就知咩事, 比都唔敢去, 同埋真係佢地咩都做得出又無保障, 加上只係睇醫生都要排一日, 你去唔去隨你, 唔信問下你大陸女朋友.

另外正常你和他有用套既中既機會係低dd, 可過都有機會, 再加上睇埋你生係咩位置, 如果生係近袋既位置就機會大了, 快去check la.

引用:
原帖由 kayuet 於 2009-6-12 05:12 發表
我是女, 有椰菜花好久, 看過gov果d, 看左都 3years, 但無好過, 試過Laser, 無好到仲要多左.
証明我中左招果時, 我係毫無任何性經驗, 真係無啦啦中左, 灰到......
我見大家都recommend Dr.Ho, 我應該看 Dr. ...
老實講女仔更係睇婦科, candy你介紹下人或你要不要dr ho介紹比我老婆去睇既婦科? 點解醫咁耐應該有一定係睇醫生問題既, 我咁講, 當然身體體質都重要啦

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-6-14 14:11 發表

希望係瘡之類啦,,唉
唔拖得架快啦, 一日已經差好遠, 就算唔係都安心, 改快幾日睇啦, 你睇我咪係囉, 次次依為唔係, 咪攪左4年5555555

引用:
原帖由 kayuet 於 2009-6-15 08:53 發表

好ar, 介紹比我ar~
我都想快d好返, 呢個野令人心情好差.....
ok我聽日搵翻出黎再pm你

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。