推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 Remyt 於 2013-4-15 04:58 發表
今早已去了政府診所, 原來係淋病, 抽了血, 打了針, 冇藥食, 下星期一覆診....希望冇事.

請問各ching. 淋病手尾長嗎 ? 難醫嗎?

Thanks !!!!
有d打針食兩療程既藥就ok, 有d可能醫一段時間, 但不會長, 是最普通既性病, 傷害最小, 不過最好check下其他以防萬一

引用:
原帖由 Superdown 於 2013-4-25 14:14 發表

我都係岩岩先知梅要三個月先準
不過正常係有就即刻有, 只系3個月先叫肯定安全無驗錯, 正常一個月都ok

引用:
原帖由 積克 於 2013-4-26 05:43 發表
c兄,愛滋過左三個月去機構做快速測準唔準?thx
過左當然更加準啦

引用:
原帖由 Joke2012 於 2013-4-27 16:47 發表

一般飮食應下影響、但酒會降低免疫力、煙更會刺激花生長、小弟上兩次翻發都係因為唱k 吸了二手煙、不足一星期就翻發、之前都過了二三個月、上次問過十五樓醫生都話煙會刺激花生長。幸好一星期過去沒有異樣、 ...
肯定系, 煙最誇張, 最容易令翻發

引用:
原帖由 Superdown 於 2013-4-28 16:52 發表
好似多左好多粒,唉,究竟係乜野黎...究竟有冇驗錯...
正常係唔係都冷凍左佢就安全D, 醫生都有時真係會睇錯, DR HO試過一次, 不過係腳既, 後來都冷凍左無事了

引用:
原帖由 Joke2012 於 2013-4-30 13:35 發表
有時怕街邊d 人打邊爐或大牌檔二手又會吾會有事?應該吾會卦?
另這兩次凍完後傷口會隱隱痛成個月、十五樓話係發炎、師兄當時有無甘既情形?
師兄現在還怕煙嗎?
二手煙就應該ok既我諗, 但係自己食直入去既, 就真係好邪, 而家過左2年了, 只可以講盡量避免唔食, 之前就算好左成1個月2個月, 但係一食就算一支都奶野, 所以真係好驚, 免得就盡量了, 不過通常好左超過二年唔玩既就唔會再翻發既, 2年後就會安全, 而一年都未到安全期, 因為我都試過8個月翻發, 不過第一次睇既醫生係用藥水, 所以攪成咁

引用:
原帖由 sexman1234 於 2013-5-2 02:19 發表
小弟覺得自己可能中左梅毒……最近龜頭出現一達仔紅色野,佢好似甩左層表皮,唔痕唔痛,望上去令立立的,好似係上面塗了一層蠟似的,我由2月開始發現,到而家4月,睇了Dr.Ho 3次了,但每次佢都話我唔係梅毒,係股癬, ...
似發炎加癬多, 依d比較難醫同煩

pm覆左兩位ching了, 總之煙盡量食少啦, 情願好翻好過, 我就5年痛苦, 所以自己選擇, 要5年唔洗諗唔用套同驚傳染比人, 重有浪費咁多錢

引用:
原帖由 gogogoo2003 於 2013-5-14 10:10 發表
我覺得我完全唔係過敏性龜頭炎囉........
首先我係叫完雞先有, 明顯係被傳染啦...同埋之後無用其他引致過敏既化學物物使用囉
我唔知食呢D藥來做咩.......我係咪應該睇個第二個醫生?
有冇人被何醫生醫好過龜頭炎?
紅點就係龜頭炎既一種象徵, 而龜頭炎比較難醫, 係依個topic既樓主TONY就係醫左成大約兩年, 我叫好彩D醫半年左右

引用:
原帖由 neoguy5555 於 2013-5-24 02:16 發表
新人好舊人好, 其實都經過好驚好驚又唔知點既階段, 講真六神無主個下既感覺真係好難受............

各師兄努力, 唔使驚唔使慌, 得閒上黎傾下, 向好方面諗會好好多...........
neoguy5555兄咁你而家點情況呀? 應該一齊ok

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-28 08:24 發表
今日去左 Dr Ho 度,同佢講左太厚果舊唔甩,好灰。

去睇完,用 laser 燒, 圭頭打左4針,有兩針超痛,跟住, laser 燒左15分鐘,一D感覺都冇。四眼姑娘幫手,我都唔理咁多了。

問 Dr Ho , 佢話可用水洗傷口,要 ...
所以都話laser好煩要攪好多野, 不過好處就係一定電甩左, 不過當然同dr ho講既一樣有機會翻發, 好似我過時咁就係.

引用:
原帖由 熊貓 於 2013-5-28 16:15 發表

Stanley, neo 師兄, 希望你地ok, 我都幾年, 啲皰幾個月就返嚟探我一次, 雖然都習慣有事就食藥, 不過都會有啲灰, 所以中花既師兄, 放心啦, 花比皰易醫, 因為花係皮膚表面
熊貓兄我一定明白你感受, 所以有時候運氣是最重要, 你都知道你同期中皰既或後期d人全部都完全唔見哂, 唔洗講即係代表咩, 你同我一樣比較黑, 多d注意身體做運動不煙酒, 應該會好快見到明天的, 我5年幾都等到, 所以你都要加油!!

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 熊貓 於 2013-5-28 16:15 發表

Stanley, neo 師兄, 希望你地ok, 我都幾年, 啲皰幾個月就返嚟探我一次, 雖然都習慣有事就食藥, 不過都會有啲灰, 所以中花既師兄, 放心啦, 花比皰易醫, 因為花係皮膚表面
另外你有無pm問之前d兄弟? 佢地而家點情況?

引用:
原帖由 neoguy5555 於 2013-5-29 06:16 發表
stanley 兄~~我好返左 近兩年半三年~~, 我都仲keep住上黎睇下大家ching點, 講真我個病發位真係有啲奇, 所以如果有ching同我一樣係patpat中花我都好樂意同佢地講點做咖, 講真自問有痔瘡但又唔係基既都唔明點解會中到. ...
係液體攪到有機會pat有花, 之前有好多兄弟都有你既case, 我開頭重問個d ching係咪基, 全部都唔係, 後來佢地同我都有問dr ho, 係可能病毒液體整到去, 其實真係唔奇, 好似我咁有時搽藥膏如果搽多左有機會流到去等, 不過dr ho真係好問完佢都順道會幫你檢查肛門有無, 其他dr彩你都傻既, 你問到咪做囉.

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-5-29 06:48 發表
Stanley兄好番啦,係咪?
經過5年多既唔係人既日子終於好翻哂啦, 好翻個時係自己都估唔到架, 因為見到過過brother通常1年半就好翻失哂蹤, 而自己不停出既完全無停既, 所以到5年時我都有d好似放棄咁, 但最後好在都好翻, 但係記住係5年幾, 係人地既3-4倍左右時間, 而且係年唔係日, 所以依種感覺無人明, 暫時我都係係度第一位長時間

引用:
原帖由 Joke2012 於 2013-5-29 13:23 發表
今日去完dr 到、同意之前師兄講dr現在比半年前好像越來越趕、booking時間亦越來越長、但仍然有禮貌既、今次已經第四次、差不多兩個月一次、唉、希望今次係最後啦!問過dr佢話平均都要四五次復發先會斷尾、甘大約同之 ...
我特別例子, 醫咁多年, 通常一星期去1,2次左右, 後期1星期一次, 後期即係醫到第4年, 但個年都每星期左右就出一次, 所以我都數唔到有幾次了

重有laser我都試過, 一樣翻發, 所以係運氣問題唔關用咩醫.............正常冷凍係最方便最便同有效d

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-30 12:05 發表
衣家買左戒煙療香口珠 nicotinell , 由每日1包減到1日4支,希望戒左煙啦。
一次過介左佢啦, 我試過好翻成1個多月, 一食一支就出事, 所以你話呢.......最記得過時既feeling, 點知再唔信邪, 冷凍完過多幾個星期又試, 又出事, 煙一定唔可以食

引用:
原帖由 paulmok 於 2013-6-17 16:57 發表
上次重手凍完未甩唒,仲要係隔離位生.好灰fu
所以更加唔好食煙, 一食會重多, 一支都會出事, 我試過好翻3個月點知食一支就..............當時好灰 (當然中間有試過好翻1個月食都出事), 以為3個月OK無出會好翻哂既開始, 點知....................一定要完全好翻哂先可以, 即大約1年-2年多先可以食, 不過我而家即頭食都唔食, 因為有好大陰影, 你話間唔中招呼朋友一支起二支止, 真係驚驚

引用:
原帖由 paulmok 於 2013-6-18 03:22 發表
吾知幾多歲好翻呢。我想結婚生仔
放心啦, 我用左5年幾到我成4張野好翻後都生左2個啦, 健健康康! 你今年幾大呀

相關搜索目錄: 結婚

你地兩個係咪相遇緊一齊吹水呀? 你地兩個都係同我差唔多年齡, 但係你地應該比我好, 我等到5年幾好翻先可以生BB, 你地就唔洗係男人黃金時期中招而且我係幾年既痛苦都算比到你地安慰了, 而且正常你地大約最多醫1年半左右就OK, 所以放鬆D健康D生活就會好快好, 另外而家DR HO睇一次幾錢到, 我都想得閒去CHECK CHECK, 大約2年無去了, 想去檢查下

引用:
原帖由 wai7134 於 2013-7-10 10:44 發表
eric師兄,先試藥水可否脫落,醫生都話應做冷凍,多謝師兄意見
尿道口用藥水????? 個醫生無玩你呀????? 尿道口皮膚更容影損, 野開得重勁重快, 只可以做冷凍同LASER, 冷凍無副作用, 而LASER係會跟你講既一樣, 如果做得多會收窄尿道既, 而且LASER係唔一定做完會好, 攪既野又多又貴,  所以冷凍係最好選擇.

引用:
原帖由 GOG2013 於 2013-7-27 15:41 發表

最緊要唔好灰心!我曾經有灰心既時候!不過我一有呢d諗法既時候就即刻去跑步!
跑完番屋企又會舒服好多!

我暫時冇番發!都未可以過正常人生活!大家一齊加油,努力!
恭喜哂, 大家努力!!

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-7-31 07:48 發表
剛剛睇完 Dr Ho , 剩番1個細位未清曬。Dr Ho 話我終於見倒龧光。從5月醫到衣家足足3個月,做左 laser 和 冷凍都10次8次了,忍受過無數的出血和痛苦。

Dr Ho 話我差唔多好番,但唔擔保有少少覆發的可能。我會 ...
所以都話只有我比較黑仔同之前因為睇錯左醫生出事, 用藥水係廢既唔夠深入去殺菌, 而且攪到之前損哂爛哂jj發炎等, 係第一次好翻8個月後翻發, 所以一定要用冷凍夠深入正常既應該1年內至1年半左右會醫好, 過半年無翻發就進步一大步, 一年無翻發只要keep住唔煙酒既, 再到年半就應該係安全期了, 2年就完全好哂, 不過都係小煙酒啦, 以防萬一再痛苦

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2013-8-3 15:26 發表

sorry
1340/1針至真
3針4000到.
如果你好返覆診先打.
我特登上去打, 頭一針收診金.
之後兩針不收.
仲之打左好過不打.
BLACK SARENA兄你打個D咩針有咩用? 好貴啊, 我洗唔洗打有無用?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。