推介:| 開蓬車頂維修翻身 | Email Hosting | Online Shop System | makeup course | Wedding Photography Tip | Bordeaux Red | English learning | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 ShameGuiltSorry 於 2008-6-21 16:36 發表

下?甘我咪仆街左?我之前一直都係政府度。。。。
其實呢個問題我想問好耐
不過呢度冇咩人理
你同d人講保險問題
佢串返你架or 齊齊零回覆
所以有好多野我問左是唔會分享
as我冇義務送錢入你袋仲問你樂唔樂意要

相關搜索目錄: 保險

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-6-22 01:48 發表

小肥兄:
有咩保險野可以分享?
可以分享就pm我.
總之有事前買左千祈不要斷
未買就......算把喇

相關搜索目錄: 保險

引用:
原帖由 andus 於 2008-6-22 22:46 發表
聽日又想去政府油記睇下佢講咩...

唔知巴打們知唔知幾點開始派醜?
有錢睇私家
邊個都好過政府

引用:
原帖由 andus 於 2008-6-22 23:00 發表
會唔會油記多人, 所以醫生經驗好d??
我想睇下佢識唔識點醫軟疣
唔~~一係你睇下之前d post
一係你睇完咪知
唔想講太多
保持番客觀

只能講如果未曾睇過政府
而家因冇錢、種種理由要去睇
「我係你」就一定唔會
借錢都睇私家
唔明唔好問、請睇舊post

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-6-25 01:07 發表

由頭到尾一定會搵到啦
以後呢d人叫佢睇政府喇
d態度再衰d叫去yahoo search 頁頭果幾個
wah ! yahoo都俾佢賣得廣告wor....當然是好野喇

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 CandyChung 於 2008-6-25 19:47 發表
HELLO~~~各位
仲記得我嘛??

我已經睇左第一次喇, 個e生好好人呀, 因為我有好多問題問佢, 佢對一一詳細咁答我
e生話我只係得一粒, 做一次冷凍已經會ok, 番發機會都唔高, 好開心

另外我都有問我可唔可以打? ...
多謝你既資料

引用:
原帖由 KK2534 於 2008-6-25 21:11 發表
不好意思    睇返之前頁數   見到有師兄成功二個月唔番發   到第三個月又生返粒粒    咁佢係咪又要重頭黎過????(一年治療)
由最後一次起計2年冇事=95%以上好番

引用:
原帖由 Maverick 於 2008-6-25 21:14 發表

好多謝 Candy 返回來報告你的近況,
似乎是一個好消息,
至少你也清楚多一點關於這個 HPV 的病毒來龍去脈以及治療方法,
正如之前所說,
有耐性又有經驗通常都知無不言,
也懂得運用心理學去安慰病人,
...
其實好醫生都要自己睇緊d
醫生都有漏網既時候
其實有左一段時間
我明白點解有d兄弟一大段時間冇事
一有番就好密
可能是3m 或者其他藥膏
d皮膚薄左+抵抗力差左有關
所以3m是冷凍後用 or 冇時間睇醫生時頂住先

引用:
原帖由 CandyChung 於 2008-6-26 03:00 發表

我驗埋中左hpv 邊一個型號呀?!
如果你決定打預防針
最好請教多一個婦科醫生
反正打是但一個療程都4-5千
唔爭在攞多個意見
因為好似有d人是有副作用
你問皮膚科70%以上叫你打

引用:
原帖由 KK2534 於 2008-6-26 10:11 發表
係舊板又睇到D新野    有師兄話中左椰仔....如果兩三年唔返發會自然消失   咁係咪姐係體內病毒都...............

如下: 菜花病毒在人體內約2~2.5年自然消失.所以治療的最好方法是增加自己的抵抗力,正常生活做息 ...
問題是你好難make sure自己兩三年內冇大病 or身體差左
好似我咁專登做少一份、搵少d、等自己休息多d
但有d始終避唔到
好似有一次有個死黨在外地結婚
一去到凍病+幫手
結果返嚟又返番發
同埋好多親人係唔會知你點解咁不長進
你又唔可以解釋佢地聽你有事一段時間不能粗勞
搞到成日飲醉、一支威士忌三日飲晒
心理壓力也不少

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 hete 於 2008-7-1 08:56 發表
我可能又復發呀,我一年前醫好點解會復發架.....唉.........
有再玩就真係冇得講
如果冇、應該是有d超細粒睇唔到
當抵抗力差時散開左
同埋生在敏感地方 (龜頭+肛門或容易濕既地方都是麻煩d)

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-7-2 00:02 發表

一年至兩年係一個關口, 我都試過大半年無事再復發
好似是9個月,對吧?

我記半年前已經開始問stanley大哥翻發問題
不過大哥可能唔想提喇.....冇理過我
不過字裡行間,同埋其他超過半年仲翻發既兄弟
都可以歸納到一d地方俾大家參考
1.如果不是醫生放假 / 自己睇唔到.....切忌用任何藥膏 / 藥物 ,尤其是令皮膚變薄 / 抵抗力差的藥
2.不夠休息+失眠+過份憂慮=好易會返發
3.如果自己都幾肯定是果d.....都叫醫生做左佢....做多好過做少
4.用清水洗患處
5.定期檢視自己「生活習慣」同「發病成因」有冇抵觸....有就儘快改善

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-7-2 00:59 發表

andus:
小肥兄話頭3m街貨假野多.
去15/F醫生度買穩陣d.
同埋3m真係"拿"得好勁.
我下次要同醫生傾下有無第二隻.
叫15/F醫生比d藥膏你茶癬.
我上次手較位有癬.
15/F醫生比d藥膏我茶癬.
幾日 ...
我係話驚有假、唔係話多地方假
成650先得12包
入d白膠漿就真係賺晒......
同埋你冇用醫生紙買
你都已經犯緊法
唔呃你呃邊個

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-7-3 00:11 發表

係差不多9個月左右翻發, 有我之前都講過, 最主要都係身體自己問題, 要早訓係第一, 生活要正常, 咁翻發既機會就會少d, 我都話我係自己生意, 所以壓力好大訓唔到, 依半年先好少少, 而大家都睇到我之前post既舊板 ...
大哥有我陪你
我又有一粒80%疑似

引用:
原帖由 hktony 於 2008-7-3 01:21 發表
各位兄弟︰

想問大家,非常時期去泳池or 海灘游水, 會唔會有影響?
你未必惹人但汗癬 / 白蝕好易被人惹到

咁唸喇...正因為錯過
大家先識珍惜眼前一切
自從有事後我好珍惜每晚check
發覺自己今日冇事果種平安

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-7-4 01:45 發表

係真唔係呀??? 咁大獲你係咪近來夜訓呀?
呢輪成日病......又休息唔夠

今日去左check
又過一關
而家7個半月了
希望個個都有好開始

引用:
原帖由 CandyChung 於 2008-7-12 12:11 發表

你打名小心ban a/c喎~~

我係睇15/f呀, 其實佢都係咁check架o者, 佢搵埋個護士一齊囉~~~

同埋佢成日講唔好意思, 我男友都在check, 等我冇咁驚

我生左一粒, 已經做左冷凍, 下個星期就去覆診 到時會睇埋報 ...
如果一粒起兩粒止
其實做左3-8個月冇在新位置出
咁舊位置1年半至兩年冇在舊位再出就ok了
不過
生bb就要問醫生了
p.s.我下年年尾做老襯,出年過年前是大關口
過到即係代表冇事了

引用:
原帖由 minghin 於 2008-7-12 19:02 發表

CandyChun
請問你生的位置在陰道內或外呢???
點樣檢查到呢???
請勿誤會..只想我太太也多作檢查.讓佢安心.
大哥你近況如何
我暫時都ok,thx god!!

唔.......你當冇先
如果2星期覆診一次應該冇問題
有都冇法

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-7-16 00:31 發表

小肥兄:
你就好啦, 望見家鄉.
好返結婚就可以有新生活.

我都希望我可能睇錯.
lee幾日好忙.
無計, 要等醫生放完假先睇.
千祈唔好咁講
一日未夠1年零3個月-2年
都是大家一樣

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 minghin 於 2008-7-18 20:43 發表
[quote]原帖由 stanleysex 於 2008-7-18 00:24 發表

MINSHIN, MOCHILO & 小肥T兄請問你地3個有無去過海灘游水? [/quote

無~~~~~~~~~~~~~~~~~~
我一定唔會游水
特別是泳池
好易惹到白蝕
當然海灘游水應該是對身體好的
因為脾罅唔會因摩擦而損...增加翻發機會
又可以做運動......游得3-4個月肚腩一定冇

相關搜索目錄: 運動

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。