推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

第一次中招(新版開始)

睇左private dr 證實得到hpv, 一年前在衛生科看同一位置, dr 說是脂肪粒, 唔使理佢, 好無奈.
現可以真正戒去玩, 之前想戒好耐, 但工作壓力下及不如意的心魔下, 都會走去減壓.

1. 請問現有一粒, 會不會擴散至附近的?
2. 有去開gym, 公共毛巾會否傳染?
3. 被迫應酬去sauna, (因唔想俾人知), HJ 會唔會加重病情? ML 一定不會.

相關搜索目錄: Gym

小肥t , 我去年已想再睇私家dr, 一路拖到現在頂唔順, 但唔想睇衛生科,因為服務好差, 一年前第一次去睇ya ma tei 衛生科,登記時個阿叔已超大聲問我係唔係懷疑自己有性病,當時即刻 x 佢, 問佢使唔使咁大聲, 一路再x 佢, 心諗又唔係冇錢, 只是唔知邊度有私家睇, 走時再問候個阿叔!
當時衛生科dr. 話係脂肪粒唔使理, 我都以為是, 不了了之, 但愈來愈唔妥咁, 成年都冇變走,至最近再狂找資料,的起心肝睇私家, 很後悔咁遲先睇。
冇必要真係唔好睇衛生科, 好認同一定要使錢,金錢與健康, 相比下錢其實不多。

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-7-11 01:11 發表

咁你cut走晒未?
其實等傷口埋口再用疣定寧查患處是可以減低翻發
不過一定一定要問左醫生先
同埋唔想打擊你
但如果真是疣,有機會在其他地方再出的、通常3個月 (我一個月後再出、唉!!)
同埋皮脂粒、毛囊、疣 ...
未呀, 睇左唔夠1week, 現正觀察中.
疣的初期是否很細粒? 同皮脂粒等沒分別?
大粒d就分到, 因為表面是諧的, 手感是椰菜花那樣.

引用:
原帖由 smalljj 於 2007-7-12 22:26 發表

你睇那一個dr呀,係咪皮膚科先,可以講講ma,聽你形容未必是椰菜花,生在那位置,有左幾耐,有幾大粒,有冇大粒到,咩色,你可以詳細講下,我真誠建議你去醫德仁厚的dr.ho到睇,你驚可以叫他割下來>$1000拿去做顯微鏡化 ...
To smalljj, 我看的是網上找的皮膚及性病科dr, 只第一次看, 在陰囊下, 都有成年了(一年前睇衛生科, 說只是皮脂粒, 唔使理佢wor), 這一年內都未消失過, 至最近好大粒加硬硬, 表面有諧, 頂唔順才看醫生, 一看就知是hpv, 所以就做冷凍, 己接近 1 week, 現在表皮脫落中, next week 覆診.

看看情況先, 唔掂轉看 dr. ho

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-7-16 23:59 發表
stanleysex
8個月.希望明天會更好.因我試過9個月後再有.
為何會這樣?? 請問與初時感染嚴重度有關嗎?

小肥t ,
>>但3m是令免痠系統增強去殺菌

3m 6 星期療程後, 仲要繼續嗎?

同意, 呢個真係有錢佬病!  但都唔好睇政府.
自發生後, 唔知點講好, 都唔知點解會咁, 自己真係傻, 1年前居然信衛生科醫生唔係性病, 結果1年後才看私家; 自己亦太傻, 咁大個人, 這方面的知識仍是幼稚園程度。

想問有冇人聽過或注射 '加衛苗'?? (去年在港推出)

相關搜索目錄: 幼稚園

Tony1 , 伙記1
>> 加衛苗'只係用於女性?

是醫生叫我考慮注射, 說現時已有很多男性注射.

可在www.google.com.hk   > search "加衛苗 + appledaily"

引用:
原帖由 小留 於 2007-8-6 23:54 發表
777day,

我對戊ㄕn有興趣,去邊到注射比較好?

另外... 既然疫苗都有,
咁理論上感染過某種HPV又完全好返既人,
係咪都對o個隻HPV有免疫力呢?
睇唔少資料都話中左就會終身帶毒... 都唔知係真係假
如果已經有,打左都冇用
冇根治既方法,原因是男人都係驚一輪,好少唔會再玩
即使你老婆已經是李嘉欣+愛田由......
所以到底是病毒頑定人再惹到,冇人知 [/quote]

係呀, 如已經染左其中一種 (如疣), 打左都冇用, 醫生解釋問題係HPV 有多種 virus, 打左只係有個保障, 減低感染其他virus 包括菜花等, 但強調唔係百份百, 只有約6-7成,

既然醫生突然咁提出加衛苗, 都有佢既原因, 問題係唔知身體下次會否染埋其他野, 可能嚴重到冇錢醫, 試過冷凍真係唔好受, 雖然苗疫去年才推出市場, 都未有實質數據證實好好, 但諗下有關研究應該有成效才會推出來, 諗緊打左都好似冇壞, 咪當打Hep B 防疫針, 但價錢真係好貴.

引用:
原帖由 小留 於 2007-8-6 23:54 發表
777day,

我對戊ㄕn有興趣,去邊到注射比較好?

另外... 既然疫苗都有,
咁理論上感染過某種HPV又完全好返既人,
係咪都對o個隻HPV有免疫力呢?
睇唔少資料都話中左就會終身帶毒... 都唔知係真係假
資料是真, 疫苗是防禦, 不是用來醫好病毒; 所以是終身會帶該病毒, 只係會否翻發而已

引用:
原帖由 5554212 於 2007-8-9 21:55 發表
唉...本來有一小粒困陣睇政府 佢話吾係性疣
九個月後body check 話係 再去政府到醫 醫左一個多月 而家變到7粒係包皮到...灰....
有無醫生介紹?大約幾錢睇一次?同埋要睇多少次?
唔好去政府睇呀, 我都好似你咁, 一年後看私家後才證實.

預$500 診症, 冷凍800 多, 睇多少次唔定, 預定每月數千, 當每月出去玩都用咁多, 不過今次係用來睇醫生.  
醫生上網搵皮膚科或睇下呢個topic 所有post.

相關搜索目錄: Body check

用了3M 1 week, 不痛不腫, 沒反應, 是否正常? 還是3M 對自己身體無效??  Thanks.

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-9-5 19:12 發表

我只記得所有政府診所共通點是
1.假設你是雞虫 / 玩女人,態度有點鄙視、非常寸   
2.按本子辦事,政府冇用既藥唔會提供任何意見
3.本身既藥唔係個個0岩
4.好多人反映會睇漏
5.聽過一個case要做手術切,4月排 ...
同意, d 登記員直情當你染左 aids 咁, d醫生又唔專業, 望一下便算, 趕住放工咁; 證明免費都係冇好野, 最後反而仲賴野!
真係想叫man16x 討論區既安全天使收x!!

我都唔想咁講,諗起當天情景真係好激氣!!

請問曾經中過 HPV, 都算叫做染過性病, 在新買的醫療保單中, 需要申報嗎?  因為Sell 的是熟人, 所以不敢申報......

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-11-6 00:22 發表
777day
要,
1.在政府TEST過野更加要答.(有一條是這樣).所以還是答.
2.答了可能沒有事,照保.
3.熟人可能會穿有色眼鏡,
4.保險公司有機會要求驗身,
5.保險公司可能會加LOADIND,
6.保險公司更可能唔保.
7.又 ...
Tony, 謝謝你解答, 去政府睇過一次, 有做Test, 但報告及醫生都沒事; 一年後自己看私家做過冷凍, 情況如此, 做過Test, 全正常.

所以如保單問做過的Test, 可以答;
但保險上是否可不申報做過冷凍事宜?  即當類似感冒發燒都不會報, 是否可這樣理解?
或保單上會否問曾否染過性病問題?? 我看私家, 只是看表面說染HPV, 又沒正式報告? 是否需要申報?

如不是熟人, 照報不是問題, 但這個是熟人, 超極尷尬, 如要報, 真的不敢買.

相關搜索目錄: 保險

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-11-6 22:53 發表
單上沒有問曾否染過性病問題,但政府說你有沒有HPV?
份單暫未攪,  政府那裡說沒有的.

明白, 看過私家, 保險公司查到機會大嗎?

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-11-7 00:23 發表
777day
如果你的私家醫生沒有爆正常查唔到.因為你沒有告訴保險公司,私家醫生姓名.但如果你的病是由HPV引起,可能查到.
你還是考慮清楚才買.
To: Tony1
完全明白, Thanks  much.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。