推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

65 123
發新話題

第一次中招(新版開始)

各位好!

我係YAHOO找到這裡的!

幸好有這個地方,

大家才可以有地方去討論!

而且也能讓大家知道這病一點都不可怕!

我也要努力!

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-7-10 23:22 發表

朋友、你病況如何? 可以講多一點嘛?
其實呢個病既大前題是有足夠休息同即時醫
唔好亂查藥物、醫生都話遲一兩個星期睇都未必大獲、最大獲是查到散開晒。另一面是所有長期病既共通點唔操勞得,有咩進修/ 拍拖最 ...
本人剛剛冠狀溝炎...

現在才好了一點點...

可是復原的那裡皮膚比較光滑...

之前有分泌物...

可是報告話no virus no bacteria...

現在等驗血報告...

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-7-10 23:38 發表
有冇聽過關懷愛滋既免費驗aida同梅毒
係即時知結果的
任何人都唔好問我電話地址、網上找到的
可是要等10~14日... ^^"

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-7-11 00:19 發表

我都有去做過、即知的
不過個時間是平日下午...一定要請假去的
p.s.人地一次驗既成本都要成千(佢話)、又有人輔導你、記得捐番d俾人地個組織
因為我在網頁看到要3個星期... ^__^"

現在自己已經變成半個和尚了...

對性沒興趣~

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-7-11 09:56 發表

不過都唸,醫唔醫番好都一樣
就係對做愛有顧慮,驚再中招同惹人
對呀
現在我連打飛機的意欲也沒有...

不知道大家用左幾多錢係個病度呢?

仲有切野化驗個陣係點?

其實仲有無其他辦法能夠增加抵抗力呢?

請各位師兄指點~!

我以家發炎好返個度有D腫...

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-7-12 18:56 發表

如果是20x6,我朋友做呢隻野既sales,佢話作用不大 (我就未試過)
p.s. 有安全標籤只代表冇毒

我現在試緊中醫,如果好既話俾大家知 ( cd-rom除外)
免疫能力... 哈哈~

其實我幾BUY中醫...

有時西醫醫唔好個D...中醫都OK~

之前有D唔舒服都係中醫搞點~

噤你幾FREQUENT睇一次中醫?

引用:
原帖由 smalljj 於 2007-7-12 22:36 發表

打完麻醉針先割一d都唔痛係拮針有少少痛,切完後約10-14日就傷口已好返晒,但頭幾天有非常少的痛,唔使咁驚
謝謝你的回應!

噤請問要點護理個傷口呢?

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-7-18 23:28 發表

再加埋唔再去玩,同埋冇性交多過一年,應該可以根治的
p.s. 我而家淨用水沖洗性器,都冇有咁易有味tim
用水就OK?

我用個D for highly sensitive skin 既 soap 黎洗....

驗血結果話我無中招...
可是為何發炎的地方多了...

星期一打算去做biospy...
好怕係癌...

大家都要努力!!
我會繼續支持大家!
我不會做cd-rom 的!!
經過這次, 更明白互助互愛的重要!

現在我變得非常注意飲食...

聽說吃大蒜,洋蔥和蜂蜜都可以增強人的抵抗力

我現在也開始吃∼

當然,飲食均衡也非常重要∼

希望能幫到大家∼!

相關搜索目錄: 飲食

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-7-22 01:47 發表

同意,人好化學架咋,經過呢個病
原本發現每朝可以個人整整齊齊咁見到太陽
已經是一件值得高興的事
我也有這種感覺...

大家努力吧~!

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-7-23 00:29 發表
ISaidNeverAgain
珍惜生命,珍惜現在擁有的
嗯, 謝謝你

對了, 現在大家的情況如何?

個醫生話我個發炎個地方好左好多...
所以無biospy...
引用:
原帖由 stanleysex 於 2007-7-23 13:23 發表
好開心好多兄弟咁有鬥志,繼續!!
stanley兄, 你好!

我睇過以前d post...
知道你之前好似大病過...
請問個陣既情況係點呢?

引用:
原帖由 stanleysex 於 2007-7-23 22:23 發表

係呀最慘就係有左warts後重要身體變差, 唔知心理定咩, 真係連醫生都搵唔到點解既病真相, 自剩下A仔無去驗, 幾DOWN真係中. 而且唔敢去驗, 因為所有特徵都中哂, 我都覺得9成......., 過時真係想過死, 但重有家 ...
我都唔知係感覺定mud...
成日都覺得自己身體好差...
以家連醫生都叫我睇定d先...
唔好以為自己有好多病...

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-7-23 23:28 發表

咁有冇試過凍完後再用3m? 好似話會減少覆發
同埋聽你講你好似都有好多野做~~試下休息一段時間、好好調理下身體
講真你搵到錢、升到職,到頭來咩女都唔掂得,都冇意思喇
所以我決定休養到確定佢冇翻發為止
我以家就係搵錢去睇病...

引用:
原帖由 stanleysex 於 2007-7-24 02:06 發表

我就係中西合壁, 最後估唔到係我一向唔信既中醫會醫好, 所以開始對中醫有大改觀
噤你有無同個醫師講你中左招?

說真的,
經過這次之後,
真的十分明白健康有多重要...

還有我現在也不會再拿病來開玩笑...

引用:
原帖由 stanleysex 於 2007-7-24 22:40 發表

伙記兄我都係重未得, 我想係之前因為我用藥水, 治終效用無冷凍咁切底, 所以先用藥水後再做冷凍再用藥水最好, 不過我想應該依次冷凍後會好翻

Tony兄你講得岩, 中醫你調理好自己身體, 之前一直都唔好, 睇西 ...
對了stanleysex兄,
你每次開中醫多少錢?

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-7-25 00:08 發表

係wor,朋友,你而家好似証實冇事了,對吧?
雖然是...
可是發炎的地方還是不好...
而且有時候會有些分泌物...
跟令我擔心...

總覺得身體好像很虛弱的感覺...
腳總是冷冷的...

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-7-25 00:12 發表
我都想知邊間中醫好,我而家睇果個都ok,不過好似d藥係十個來睇調理既都係果劑藥
我睇+中藥就大約$80..
唔知平嗎?

引用:
原帖由 stanleysex 於 2007-7-25 19:41 發表
80蚊睇中醫超平啦, 其實中醫真係要睇夾唔夾人, 有D人去就得有D人去又話唔得, 所以真係無得好講話好定唔好. 一般都要150左右3,4包藥或沖劑

不過有一間中醫我無去睇過但我之前去黃埔睇DR TAM經過見到超多人睇既中 ...
我$80得一包藥...

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-7-25 23:58 發表
ISaidNeverAgain

發炎很煩.也可以很快沒有事.
我就是前者...
煩死了...

對了... 西蘭花營養價值都很高...
不妨多吃~!

65 123
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。