推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

[原創] CA 甘四海試場報告

本主題被作者加入到個人文集中
引用:
原帖由 lomondsam 於 2010-5-11 11:55 發表
JACKY兄, 有無去過烏沙酒店附近D髮型屋做泰式洗頭?
好多MK LOOK妹妹仔同你洗頭而且又好舒服........$15而已, 抵到爛
好介紹, 睇睇今日有冇時間試埋佢 ...
唔該, ching  

相關搜索目錄: 酒店
☆~~~~~~ Be careful, but keep going ~~~~~~☆

引用:
原帖由 jjchan218 於 2010-5-14 00:11 發表
洗頭都分中式、泰式?
搞到好似去骨塲咁
點只丫, 我見仲有 歐式 添.
前兩日, 係 ca 剛剛洗完個泰式頭, 行行街見有 "歐式洗頭+按魔+洗面+.." 25 人仔, 再行多一條街, 另一間 15 人仔, 最衰岩岩洗完頭, 否則一定試試.

唔知有無 ching 試過
☆~~~~~~ Be careful, but keep going ~~~~~~☆

引用:
原帖由 robertchan 於 2010-5-17 01:29 發表
Jacky 輸兄應該試過。  
呵呵 ... 佢好似剛剛走左去搵周公     

引用:
原帖由 jacky10 於 2010-5-14 00:52 發表
....  但係CA有得6草野一Q又真係...我諗算得上平絕全中國
嘿嘿 .. 真係低處未算低 ... 我記得以前有個9友話布吉有2草一Q ....
記錯左   

啱啱聯絡到佢, 原來剛剛打破 Jacky 輸兄的紀錄, 係5草一Q.
佢以前住布吉龍珠花園, 試過夜晚係附近被個好土的貎似工廠妹嬲過佢5草一Q,
佢都嚇一跳, 但無旦試 ..
不過那土妹應該是個體戶, 又不可以與 Jacky 輸兄那個比 ...

引用:
原帖由 jacky10 於 2010-5-13 23:09 發表
烏沙果邊又真係唔知喎! 係邊ga? 係咪陳屋村果邊? 好有興趣!
ching 陳屋村無 ga, 前幾日我反轉整條村都唔見
要行到去 康達 大斜對面, 先有間叫鉻南 ( ) ... 囡囡都洗得幾好
囡囡猛叫我用沙宣, 20 人仔, 我終於做左順得人.
堶惜嶼隻n幾個泰式洗頭區, 不過隔音設備好差, 好清楚聽到隔離客淫同囡囡的對話.
我試過想同自己囡囡溝通溝通下, 不過煲東瓜仲未熟, 終於放棄左, 好乖咁比佢洗 ...
唔知係咪蝦我, 我洗完, 隔離個淫客仲同囡囡嘻哈緊   
明明我未坐好, 應該未瞓好, 已經聽到佢地 d 淫笑聲 ...
不過我證明佢真係用沙宣洗, 到而家個死人頭都只係少少痕
引用:
原帖由 lomondsam 於 2010-5-13 23:26 發表
蔡屋圍附近有好多......
ching 蔡屋圍我都行過, 唔多見喎 ... 好似有間有張泰式洗頭招工紙, 但無價錢收費, 無入度去 ..
ching 咁講, 又好似唔係蔡 .. 下次再搵搵先 ...
引用:
原帖由 lomondsam 於 2010-5-14 00:01 發表
有.....泰式都有野睇....你肯用貴少少洗頭水咩都有得睇
哎吔 ... 又做左大苯象添 ..    
敢問 ching, 沙宣 20 人仔, 算唔算貴少少 ?
貴少少 ... 又有咩玩法 ????
引用:
原帖由 boot_boot 於 2010-5-12 15:15 發表
泰式洗頭係咪全程訓鰜蚻~嫁呢 ??  
唔只 ga, 通常包埋全身按摩, 不過唔包雀.
我個日嗰間仲包洗埋面, 洗面原來都好舒服

引用:
原帖由 robertchan 於 2010-5-14 01:06 發表
金至豬門口果間聚蟲牽,有一個餐,係 45 分鐘內同一個年輕靚靚 QQ 妹做 1 Q,你魅力夠仲可以在 45 分鐘內任玩....而家唔知仲有冇。   
cjoe 魅力梗係超勁, 45分鐘內玩到靚靚QQ妹叫救命

金至豬門口果間聚蟲牽 ... 記低先

引用:
原帖由 lomondsam 於 2010-5-10 01:58 發表
金4海蚊患情況隨時因天氣愈來愈熱會變得更嚴重
上次被蚊咬左大肶同屁股10幾口.....
平還平, 但有時呢D新場真係要D時候攪攪佢.....
引用:
原帖由 jacky10 於 2010-5-10 18:32 發表
輸兄連屁股都比蚊咬~~係咪拎左出黎晒太陽先
應該係晒燈光先真, 嗰度我證明係不見天日, ,  連門口那小片玻璃都用 banner 封左
外國興晒太陽燈, ca 簡單 d, 興晒日光燈.

話時話, 嗰日我又唔多覺蚊患喎 ... 可能我營養不良, 連蚊都唔 house 我, 好好彩
我凈係注意囡囡的 (.) (.), 好鬼正呀   ... 不過只准睇

相關搜索目錄: 太陽燈

引用:
原帖由 jacky10 於 2010-5-13 23:15 發表
琴晚去了金四海 真係好易搵!晚上9~10點左右 面門都幾豪華 拍滿晒車
入到去話沐足 豬客話要等 我一入去轉左 經過疑似係等侯既area.....
但d人坐到好似餐廳咁熱鬧...再問豬客等幾耐到...似面有難色 佢叫我出去so ...
ching 嗰日中午前我去到, 都好多人.
個靚靚豬客帶我入去餐廳等, 見有 d 表哥直情灘左係 sofa 度瞓住等, 當時都驚有排等   
不過有幾片西瓜同飲野招待, 都幾好招呼
好好彩, 唔洗十分鐘就可以入房

話時話, 門面都幾 grand, 尤其唔見 d 好土 嘅 沐足推拿 banner, 份外覺得佢 high.
不過週圍唔見有人派傳單, 又無 banner, 都唔知點解咁多人識得摸上門 ... 奇怪
唔通係因為 羅白 cjoe 係呢度發功的結果

引用:
原帖由 robertchan 於 2010-5-17 13:05 發表
就係呢間:
http://www.xocat.com/f/viewthread.php?tid=236221&highlight=
有胸快 d 去睇下以前既舊報告,溫習下。
http://www.xocat.com/f/search.php?searchid=190&orderby=lastpost&ascdesc= ...
唔該晒     

等我即刻飛身過去顏究吓先 .

話時話, 呢個時間都走唔出 cjoe 的法眼, 利害 ... 利害   

唉 ... 仲想一個人啞晒一版添, 又俾 cjoe 破左身添

都係自己打中文打得慢, 每個字都唔記得點寫 ... 執筆忘字     
細個唔努力讀書      ...

引用:
原帖由 robertchan 於 2010-5-17 13:47 發表
用狗方豬入法 (Q9) 吧!易學易用,唔洗記部首、字根點打,只要知道果個字點寫,或者用同音字找出所要打的字,非常方便。
拆字我還可以, 我的問題就是唔記得個字點寫 ... Q9 應該幫唔到我.

我個人覺得 Q9 只用 9個鍵, 點計都應該快唔過倉頡的24個鍵,
有人統計過, 每個中文字的倉頡碼係 2.4個鍵, 佢話如果你熟習倉頡, 打中文字應該快過打英文字.
台灣好十幾年前, 舉行過中文打字比賽, 結果又真係.

Q9打每個字, 都要望住個選字表, 比較煩.

而且 Q9 當初設計其實係想用係手機之上的, 所以只用數字鍵的 0-9, 不過唔係好掂, 記憶中, 很多年前都有一二部唔入流嘅手機用, 而家就完全絕跡於手機市場..
哈 ... 反而轉返入電腦度, 又俾佢生存到, 我見過很多人用, 連學校都教Q9, 真係抵佢發

相關搜索目錄: 電腦 手機

引用:
原帖由 robertchan 於 2010-5-17 13:05 發表
就係呢間:
http://www.xocat.com/f/viewthread.php?tid=236221&highlight=
有胸快 d 去睇下以前既舊報告,溫習下。  ...
呵呵 ... 原來係咁, 真係令人捧腹大笑 ... 好報告     

原來睇完可以忘記它 ... 不過唔知咁嘅環境, 仲可唔可以撐到現在呢 ?
如果經過, 望多兩眼先

引用:
原帖由 robertchan 於 2010-5-17 14:22 發表
...
但係一個 Q9 高手,可以靈活運用打字技巧,用部首、拼音、筆畫黎打字,都會打得非常非常非常之快。小弟曾經用 Q9同一班同事比賽打字,打敗哂所有倉頡高手! ...
呵呵 ... cjoe 班同事可能都係倉頡低手
不過 cjoe 可能係 Q9 超超超超超超超高手, 一般高手不可同你相比   

引用:
原帖由 robertchan 於 2010-5-17 15:18 發表
果間場有生存價值的。
隔離果間金互豬,冇呢類"好玩"沐足,只有推拿與桑拿。如客人桑拿後想回下氣,按下腳,又想有小小鹹,多多趣,就會去聚蟲軒。
儍得又對 ...

引用:
原帖由 robertchan 於 2010-5-17 14:22 發表
Q9最適合我呢類懶人用,乜都唔洗記,知道果個字點寫就得。
.... ...
cjoe 其實你有無認真估算下自己大概要按幾多個鍵才可以出一個中文字呢 ?

引用:
原帖由 robertchan 於 2010-5-17 15:35 發表
有冇興趣去走轉? ...去完之後,再去榕丸。
你去完呢兩間場,日後所見之沐足妹都會覺得是美好的。  
有 ...
不過係經過 睇睇 算啦

引用:
原帖由 jacky10 於 2010-5-17 21:11 發表
說起來,大約10年前初初學起是速成, 到現在還是用速成 不會倉頡
速成唔多好架 .. 好似 Q9 咁, 成日要望住選字表 好攰架
的起心肝, 逼自己用倉頡啦, 三日 ... 最多七日 實掂架

試試啦

引用:
原帖由 jacky10 於 2010-5-17 21:13 發表
我都唔知歐式係乜東東...
....
終於有樣野係 ching 無知, 好野
等我試試先 ..
引用:
.... 一般加35 up  包洗頭  ...
唔係好明   ... 15 人仔已經包洗頭, 仲要 加 35

引用:
原帖由 jacky10 於 2010-5-17 21:11 發表
果個人肉市場上新聞前都係5草
(其實我係因為單新聞所以先知果度......)
哦, 原來以前都係一樣 5 草, 計時間, 可能同 9友住布吉差唔多, 打個和添

引用:
原帖由 hongdonald 於 2010-5-17 22:50 發表
因我只會在大馬路附近遊走,其他地方只靠的士....
ca 都好多條大馬路喎 ! 你係講緊 長青路 ?

ching, 我發覺 ca 足場, 或者係有得玩的地方, 所包括的范圍, 唔係認真好大, 唔使下下 打的 架.
應該 within 個零鍾可以行到 ... 不過家下咁鬼熱就 ....

而且我覺得係 ca 行街都幾 c 服, d 路人都幾 nice, 唔識路, 有問必答
自己小心 d 就得, 唔好太招搖  

個人覺得 ca 行街 c 服過係 sz 行街.
1. 係 sz 行街, 周不時俾後面的司機大佬 boot-boot, 尤其夜晚, 初初唔知, 真係俾佢地嚇死
    以為自己行錯、出界, 原來班電單車大帝, 成日 boot 你兜生意, 想你坐佢車, 真係煩死.
2. 係 sz 行街, 成日會有人問你 "靚仔, 坐車嘛 ...", "靚仔, 按魔嘛 ..." 都幾煩, 尤其水圍係重災區,
    50米路 可能有三個人叫你坐車、再有三個人叫你按魔, 你唔應佢地, 佢地會死冤你, 谷住一一回應佢地.
    都幾煩

而且 ca 無 sz 咁繁華, 相對黎講, d 人會悠閒 d, 無咁緊張, 感覺 c 服 d.

當然, sz 街上 d 囡囡 sexy 好多, 養眼好多    , 同埋我係 sz 成日都係靚仔

相關搜索目錄: 電單車

引用:
原帖由 robertchan 於 2010-5-18 01:16 發表
3. 在ca 街上行,女仔土味較重,但較純樸,廠妹較多;在sz 街上,較繁榮,OL較多。
4. ca 街上放眼所見,大部份是民工,穿工衣、運動服,女士冇咁花枝招展;sz 路上女士打扮較有時代感,好多女士著衫,上衣緊 ...
多謝 cjoe 的補充

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 hongdonald 於 2010-5-18 12:37 發表
我講的大馬路就是龍島行去王金那條最大的馬路,即舊金三角去龍島過果條馬路
唔好意思, 近排忙, 無上來這里幾日 ....

你講個條應該係 國度G107 或者係 省道 S358, 兩條路好似重叠左, 唔識分
不過肯定唔係 CA 最大的馬路. 很多條同佢差唔多振安路、興五路、中南路 丫 ...

小弟覺得長青路係 CA 最闊大的馬路.

關於 泰式洗頭, 你講嗰條路, 唔多見, 應該無.
陳屋村, 嗰日我都唔見, 蔡屋村有二間好似有, 但無價錢牌, 我無試到,

我終於行到去 康達 過少少 ... 唔係, 應該係 格林豪泰酒店 對面, 先有間 叫 銘南,
洗得幾 C 服, 15 人仔包洗面, 又幾抵吓, 可以一試 .
(註: 以前我未試過包洗面, 所以覺得幾抵)

相關搜索目錄: 酒店

引用:
原帖由 jacky10 於 2010-5-21 22:33 發表
用黎中場回氣很不錯的!
係呀 ...
最衰搵唔番 歐式洗頭 的資料, 唔記得嗰日行到邊見到添,
搵日要反轉 ca 一次先得 ...    

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。