推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-1-12 18:54 發表

lee排尾企打得邊爐同食得羊肉多.
爛嘴(生唇倉)
只係唇倉咋!!!
保重

引用:
原帖由 man002 於 2010-1-13 09:52 發表

同一濟藥方吃一個月?
藥方是解毒?還是補身調理身體?
食一個月,有勿感覺改變?
2日睇一次, 每次2日藥. 主要是解毒.
食中藥, JJ炎好得快點, 不過keep 住有出. 其實一個月後我都一至二星期睇一次, 因JJ炎好p了
皰就沒有出, 上一次是一年三個月前, 而現己停了十個月皰疹藥了

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-13 09:59 發表

冇啊,,心理病,,,, 我都話遲下可能要睇埋心理病 (我老公成日都咁講)

咩都驚一餐,,但係自從去完玩真係覺得自己成個身好多毒,,,唉,,,

加上子宮有事都有排煩
我都係, 雖然過了一年多, 我重會好留意下便, 成日都"形"住

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-14 15:23 發表

1) 如果單方面有  hpv ,要停了1年至年半就不怕。台灣綱頁資料說是半年不再出就算好了。
2) 如兩個都互相感染了對方相同的 hpv ,就沒有所謂,除非再接觸第三者的病毒,否則只要當時沒有出疣,就隨時生孩子及行房 ...
我上次中皰是一年五個月前, 驚會中埋疣. 沒行埋好耐

依家和老婆行埋,  應該OK??

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-1-16 22:41 發表
做人真係好辛苦...
有病己經生不如死...
仲要有感情+家庭問題...
工作又不開心...

我真的曾經有諗過...不如...
C Hing, 保重, 我也剛剛被抄(過不了新年), 很痛苦

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-18 11:25 發表
955 , 你的情況應該穩定了吧。之前你曾說想生孩子,現在怎樣呀?
去年試過2次人工授精, 不成功

去年八月停了JJ炎, 但十二月發燒, 又出番. 後來睇醫生, 現在又好了

我想在3月跟老婆行埋要BB, 但現在失業, 都唔知................

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-18 12:39 發表
955 , 不要太擔心,現在的經濟比之前好,你應該很快便找回工作,你做的行業方不方便透露是甚麼?有沒有供樓付擔?
我是在大陸跑業務的, 要供樓, 希望承你貴言

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-1-18 13:25 發表

師兄, 上次問過醫生, 你該係中左皰1型, 所以返發機會低, 我就唔同, 係2型, 幸好就算返發都唔係好嚴重, 不過都唔知幾時先唔返  我同你都差唔多大, 行埋同生小朋友的確係有啲擔心, 不過最好都係問下醫生了 ...
我相信係1型,

但JJ炎就好煩, 好難斷尾, 最近發燒又出番, 好擔心好似上一次大半年都不好.
後來沒空回香港看, 反而在大陸看, 而家好似又冇事

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-19 14:18 發表

多謝!!!
等我睇完後有報告再報上黎
講開, 我老婆最近手背有2粒疣(其實都有出了一排), 需耍看醫生???

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-20 19:10 發表
955,手的疣不同生殖器官那種,不用擔心。
可否多講一些手和生殖器的疣的分別, 我身, 面, 手都有疣, 唔知會唔會野開???

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-2-10 01:31 發表

我未生啦邊有咁快呀好翻兩個月, 希望keep到啦, 依5年真係好辛苦
C Hing 2個月無出, 應該無事, 新年祝你身体健康

引用:
原帖由 armstrongami 於 2010-1-23 01:24 發表
大家好..我新黎架...8個月前跟同學仔返大陸玩....玩完先識驚....成日形住自己點都會中返2隻病....驚左大半年...每日都好後悔....日日都諗點樣死好.....我同自己講如果過左8個月無生野無唔舒服就無事...就重頭黎過... ...
一般在頭一個月己發病, 如3個月後check埋AIDS及梅都無事, 應OK!!
而感染疣, 應有75%在頭3個月發, 你8個月了, 可以安心.

你就是自己去玩, 我很多時耍應酬, 唱K, 邪骨都容易忍, 沖涼就真係唔知點忍!!!!

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-26 11:49 發表
出左報告,今次細胞正常,但係個hpv 出左黎,,我有好多高危既hpv,, (但冇低危),, up得出既高危都有,,死唔死

而家要keep住check得密d loo

所以各男士,可能你地去玩時都有左high risk既hpv,,傳左俾另一半又唔知,,,到 ...
我想問, 男人有hpv可以check嗎?
我無出疣2年, 安全???

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-2-1 23:18 發表

師兄, 咁你依加仲有無返發? 我原位(即係JJ右邊毛髮地方)從上年9月中初發到依加都無再發, 返而唔知點解係袋袋返發, 其實病發都算輕微, 可能袋袋皮膚構造唔同, 都唔覺有水泡, 剩係久唔久有囍a方見到有小小結焦情 ...
C hing幾耐發一次?

引用:
原帖由 garamon 於 2010-2-12 16:20 發表
955 , 性器官的疣和手、腳、面上的不同。但如果這些地方有傷口,而又接觸到性器具官的疣病毒,是有機會感染的。
我想問手腳的疣會否野到下面???

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-2-13 04:03 發表

都幾密下, 隔1, 2個禮拜就會發現, 因為我日日都有睇住, 所以一有唔唔妥就知, 不過因為好輕微, 就唔想食藥, 想靠自已免疫力去克制, 過多幾個月再考慮, 唔知其他中皰既弟兄有咩提議
你也試下中醫, 因是加強扺抗力. 另外我有食蜂膠和蜂皇(張), 你也可考慮

我自從上次發燒出返JJ炎, 係大陸睇醫生後, 而家耐唔耐(2星期左右)JJ會紅紅地, 好似線体勁發炎, 但一日後又無事, 唔知各C hing有咩意見???

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-2-14 01:03 發表
祝各位戰友身體健康, 早日康復~~~
大家咁話!!!

我拿到工作了, 都係在大陸做sales, 希望唔好咁多應酬!!!

引用:
原帖由 Lawrence_12_9 於 2010-2-16 17:02 發表

會吾會長大? ==> 呢幾日先發現到...
平時不拉扯表皮見吾見到?===>好細...唔係我o個日手痕, 黎個close up..都唔知原來個冠状沟咁多點點...有幾個好似絨毛, 明顯地尖左出黎
手指頂下去系米硬!=== ...
係冠溝邊位置係有好多線体, 會以白色一粒粒出現, 如果你見白點時大時細, 未必係.

你有否帶套? 如果有機會更少

引用:
原帖由 Lawrence_12_9 於 2010-2-17 15:24 發表

線体係會生一粒咁定 一次出好多~??
線体佈滿整個JJ, 時大時細, 你都係睇一次, 等醫生教你點認

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-2-17 23:36 發表

尋日又係袋袋返發, 真係幾密下, 反而原發病位(JJ旁毛髮位)一直無異樣, 可能我第一次唔察覺個袋袋都有事, 我聽講皰2型頭果年比較返發密, 雖然算輕微, 但都好煩 h:" />h:" />  中招到依家都5個月啦, 因為唔想靠食藥, ...
2星期發一次? 一次發幾耐??

你結婚未? 想出火無可厚非, 但你依家有返發, 邪骨唔好諗住, 5姑娘先啦

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-2-18 01:17 發表

希望啦, 但係你都記得之前個個都點.........哎...................
我都望你唔好返黎!!!

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-2-21 23:35 發表

師兄, 真係差唔多2星期一次, 每次當發現到正常3, 4日, 無咩大既病徵, 通常都係沖涼果陣"拿一拿", 情況同損左情況一樣, 輕微, 之後見袋袋有囍a方深色左, 少少結焦, 跟著過2, 3日無事 h:" />  我有老婆, 自從上年 ...
2星期一次, 又真係好密, 你第一次係JJ, 之後係春袋, 會否睇下醫生呢?

我上次食皰藥係去年3月, 而家1年了, 都無出過, 算好彩.

祝你早日康復!!!

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-2-25 21:29 發表

LEN88

我自己每隔幾日都會自己望下下面陰唇個2,3粒仔野有冇變大/突出/變樣,,,佢都係好似微微較起,但唔似花既形,,,,(真係唔自己check住都唔安樂,心理壓力真係幾大,,,好驚,,,,後悔,,不安,,,,,,自責,,真係呢d心 ...
你不要比太大壓力比自己, 其實過了3個月無出, 75%已無事, 睇呢度咁多無返就可證明!!!

祝你早日康復

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-3-1 16:45 發表

生bb我都想,不過陰道成日發炎,, 1個月1次,,唉,,, 唔知係咪有過淋病,影響到身體,搞到而家咁,, 之前都冇咁既~ 發開有條路
我的JJ炎去年也出得很密, 後來看了另外2個醫生, JJ炎好轉, 你看需否轉別的醫生,

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-3-3 22:08 發表

今日終於頂唔順咁密既返發, 第一次去左15樓睇, 感覺OK, 試食一個月藥睇下情況有無改善h:" />
有結果請報告一下

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。