推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 henryhkwui 於 2008-11-23 18:31 發表
點解要戒煙?
有什麼影響架?
酒就已經介了!!
煙是for 疣

皰疹就唔知, 一般酒, 太陽, 剌激食物都有可能, 你返發是什麼引起?

引用:
原帖由 henryhkwui 於 2008-11-23 18:33 發表
明白你心情!
我還未有女朋友,
但都擔心以前既伴侶怎樣面對呢!!
都幾煩惱下!
To be a good, real and responsible man, 你會找到真命天子的. 我祝福你

引用:
原帖由 ending 於 2008-11-26 17:41 發表
各位巴打大家好....
我在早幾個月前發現自己的尿道口對下連接包皮的地方,多了一個小洞,但唔係損口,都損到,無濃無留血的...所以一直都無理,近抳一個月到發現有了小肉粒,因為開頭唔知係咩野,所以(妰)過下,自己( ...
一般三個月內, 有野就有野, 無就無, 疣重話2年. 你應在滿三個月驗一下其他.

女性較痲煩, 可做子宮抹片check

引用:
原帖由 bad-man 於 2008-11-26 14:46 發表

我而家啱啱過左手術後既一個禮拜, 看似一切正常, 希望以後都係咁啦
保重身體, 戎煙

引用:
原帖由 mk0089 於 2008-11-26 18:30 發表
只是陰道性交,用不用驗肛門?
淋病、梅毒、疱疹同愛滋都在15/f 驗咗冇抗體(事發五個月去驗),事發已過八個月至今又冇生疣的病徵,除了有JJ炎醫極都醫唔好。
請問以各位的經驗我還用不用去檢查?
15/ ...
要, 其實15F會一次過check的
JJ炎我都未好, 以前用"灰氧猛"浸, OK, 但該醫生退休了

我好想同老婆講我有\疹, 但又怕...............救命!

我想問下有無C兄是出\疹, 但report是negative?

引用:
原帖由 mk0089 於 2008-11-27 19:24 發表
現在自己買了canesten搽,我對自己一時做錯已很自責,雖然得家人原諒但龜頭炎一日醫唔好情緒還很低落,現在還要看精神科。請各位救救我!
唔好咁灰, down果陣就上來, 寫一下感受, 再唔係打比防止自殺會, 講晒出來, 會好一點.

你試看中醫, 食了幾個月藥, 調理一下, JJ炎發不發也和抵抗力有關

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-11-28 11:12 發表
一年.....冇事
希望大家都冇事喇
恭喜, 可重新做人, 珍惜眼前人

引用:
原帖由 mk0089 於 2008-11-30 18:32 發表

沒有叫種菌!巳冇睇DR.HO兩個月。只是自己買藥搽,沒有給我吃抗生素!
用不用去覆診?因我開始睇張X達。
我有種, 是大腸桿, 又有抗藥性, 加埋皰疹, 15F怕我食太多藥, 現只開敏感藥, 現加看中醫, 希望調理一下會好點

Black Sarena, 叻仔,

保重! 早前我都想死, 但重有幾十年人要做, 又吾想父母, 老婆傷心, 再看朋友對我也不錯, 現在積極一些, 如 Black Sarena 講, 醫好病再講

引用:
原帖由 mk0089 於 2008-12-1 18:26 發表

每個人都有不同家庭結構,我未出社會做事就喪父。家內只有我一男丁,那時懷疑有病時我個人變晒,唔多出聲放假只呆在家裹。對於家人關心我只不斷說大話掩息,直至泌尿系统有問題,因我姐是幫泌尿醫生做事, ...
有家人支持, 真好! 比心機醫好佢.

我看中醫也不敢話中招, 開了行氣活血的

引用:
原帖由 叻仔 於 2008-12-1 23:59 發表
同醫生要講真話.,唔係醫生點對症下藥?
個中醫係老婆介紹, 只話JJ炎, 怕老婆知

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-12-2 01:43 發表

老實, 我就真係不敢同人講.
因為不知會有咩反應.
你講左就算.
其實你覺得未好真係自己再去覆診.
不洗要醫生開口既.
其實15/F最好就係肯同你傾.
你有問佢一定答, 又不會呼顯你.
你有 ...
Agree, 15F的態度很好, 令人很放心

引用:
原帖由 henryhkwui 於 2008-12-2 14:56 發表
想問下這裡有沒人中了皰疹???
想問下你地既心得!!!

同埋昨晚聽收音機..現在出去玩, 好易一次過中哂3隻病...真係幾得人驚!!!!!
我呀! 今天食埋最後一粒藥, 而家好擔心返發

同時高丸有點痛, 但食開15F的敏感藥, 我高丸m有少少痛, 正常?

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-12-4 14:15 發表

邊怕得咁多...
順其自然.
怕就再去覆診...
食完藥有咩不妥最好問下醫生.
TKS!!
其實有同15F話舊敏感藥可能令高丸痛, 佢換另一隻比我, 但都有痛

引用:
原帖由 reallypoor 於 2008-12-5 16:59 發表
各位師兄
我新黎報到....有了warts.......最慘係我一開始唔知係咩黎.....又一粒變兩粒先去睇醫生, 做左冷凍, 而家要等1至2星期睇下會唔會kill到d warts
由於我開頭唔知係咩, 重同gf ml....重要唔用condom, 而家好後 ...
Check 埋其他野未?

引用:
原帖由 mk0089 於 2008-12-5 18:53 發表
愛人要有一"套"根本就教壞人

Condom 只用來避孕不是來防性病

政府應該大力宣傳"專一性伴侶"至可以防性病

雖然我只有JJ炎,但朋友上去玩也很擔心有人始中招!

有冇兄台醫JJ炎是睇中醫?可 ...
不如你認真睇醫生啦. 中醫輔助而己

引用:
原帖由 mk0089 於 2008-12-7 04:07 發表

我巳睇過15/F ,好了七、八成,想知中醫可以怎樣輔助(條)理身體?
我之前食太多藥, 又減薪又裁員又中招, 結果好易返發, 又易感冒, 又訓唔到, 中醫幫我訓到覺先

引用:
原帖由 mk0089 於 2008-12-7 16:43 發表

有時候我信一切"整定",我D同事年中上去十幾廿次都冇事,我一次就中JJ炎,"整定"o既......收心養性等命中注定既人出現吧......
我味又係, 同事玩十年都冇事, 我只係沖涼(囡囡用下面洗), 又有沖涼液, 我又推開, 佢又無傷口, 都中皰疹, 我都唔明

引用:
原帖由 mk0089 於 2008-12-8 06:06 發表

你估佢還會上去咩!用乜洗都冇用啦!佢都中o左囉。
生無可戀la............
仲去咩!

其實成年無去了, 心多沖涼就中招, 唉!!

引用:
原帖由 ppatient 於 2008-12-8 11:42 發表
千其不要小看中醫,我衣前列腺衣原體感染都要靠中醫幫手才能好得七七八八,之前幾個月真是好絶望!但前提是要找個好醫生,中西醫一樣。
我今天準備同中醫講話中招, 但一坐低, 左邊1尺有2個執藥, 後面有對男女靠, 結果講了JJ炎, 有無那個中醫有高私隱度?

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-12-8 14:22 發表
各位兄弟, 之前個個都話有左依個病想自殺, 咁我係咪要連續跳樓一百次都唔得, 我既心情一定無人能及, 之前所有我的舊戰友全部都已經消失, 現在只有我一個人係依個3年零5個月作戰, 聽DR HO講我既狀況, 真係3年零8個月比 ...
其實去年來這迄N看到你, 心角]的確難受, 誠心希望你早日康復

引用:
原帖由 reallypoor 於 2008-12-10 17:58 發表
今日15/f打電話黎, 驗血全部過關
真係舒一口氣....
而家全力同疣作戰!
good news

保重身體, 你一定很快康復

停了一星期皰疹藥, 又返發, 但比較輕, 無乜痕痛, 但15F開了一個月藥, 心都實.

各位C兄, 可否share 一下醫皰疹的經驗, 我很恕

引用:
原帖由 mk0089 於 2008-12-10 20:23 發表

多謝關心!
是同家人和盤托出後有自閉同自殺念頭而被監去睇精神科!
有這版可抒發內心不安,真的要多謝各位!
家人能接受是好事, 祝你早日康復

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。