推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 叻仔 於 2008-12-10 21:22 發表
維他命b12.,對唇瘡有幫助.,健康食品如蜂王漿有大量維他命b什同維他命c.....水果如檸檬同橙有大量維他命c.,對免疫力有幫助.............
TKS!!!
請問皰疹重有無其他野留意.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-12-10 23:25 發表
多謝各位兄弟, 真係好似我地咁無得同人講或friend(驚講哂出去, 多數口多), 只有係度, 所以黎到依度就好似翻左屋企咁, 大家互相支持, 講翻而家病況, 真係未試過咁誇, 我睇無一個月都唔會退d腫, 真係好虧張, 大家有無見 ...
我明白的, 去年有疣, 以為OK, 今年卻皰疹, 見到JJ又血又肉, 又擔心返發, 又唔知糬措黈a人.

最最慘是無人可分, 完全唔知同誰講.

希望你比心機, 好好應付

引用:
原帖由 mk0089 於 2008-12-11 19:25 發表

食乜野中藥?
我唔知, 我同時有手汗, 訓唔到, 易倦, 大便不順, 再話JJ炎, 下次寫紙仔話中招, 睇下

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-12-13 00:34 發表

大家咁話啦, 泡疹會比疣更耐同易翻發, 但係我睇過大陸電視的節目, d好翻既人打電話上去問生唔生得仔, 通常就好翻2年後無翻發就ok, 所以都會好既放心啦
TKS!!

但我一停藥幾日就返發, 好驚無止境返發

生仔? 我都四張, 老婆又催生仔, 唔知係好彩定唔好彩, 海瀟令佢又話唔生, 我可專注醫

另外, 依家同老婆交功課(帶套)怕唔怕? 我發在JJ頭的

相關搜索目錄: 功課

引用:
原帖由 minghin 於 2008-12-13 19:03 發表

首先老婆知唔知到你有事呀?
唔知!

我吃了幾日藥, 現在無乜紅班, 因2個月無做, 老婆會懷疑

其實如果皰疹瞞唔到一世, 我想講比老婆知

Any comment???

剛剛老婆重話X'mas耍比晒佢, 唉!

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-12-13 23:20 發表

有病徵真係不好博, 諗計不好野到佢.

有無收到我pm?
有, TKS!! 大陸的, 可信?

多謝關心, 我會拖到下星期等紅疹無哂先交功課

引用:
原帖由 叻仔 於 2008-12-14 00:42 發表
如果唔講.,行埋一定.........傳染疱疹比你老婆..,,男人強壯.,疱疹影響不大.,女人體質弱.,傷害會好大.,子宮頸會發炎甚至子宮癌..........但講比佢知.,你要作好心理準備.,佢唔原諒你.,會走人........,或原 ...
多謝關心!
我們無plan要BB, 一直用套, 我發在JJ頭, 問用套交功課安全否?
黑百合兄建議無病徵才行埋(不管用套否)
我也想可否瞞一世?

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-12-14 00:51 發表

你都無入去睇...
HK出架.
見到你成日不好.
我咁橋見到所以send比你參考.
試不試你自己諗.
老婆在周圍行來行去, 個web又大大隻字寫出來, 唔敢細看

引用:
原帖由 叻仔 於 2008-12-14 21:16 發表
疱疹二型用套防唔到架.,我用左套.,立即沖涼都生左唇瘡.,無症狀都會排毒.就算食VALTREX都有25%傳染架
唔明! 用套點會生唇瘡? 生係邊?

我生係JJ頭, 用套cover到都唔得? 就算有毒都糬屭

引用:
原帖由 叻仔 於 2008-12-15 00:07 發表
皮膏傳毒呀大佬,.全身都可排毒...............
咁味一定要講比老婆知.....................

救命!!

叻仔兄,
你臕撖p疹架? 返發多唔多?
我一停藥就返發, 真係唔知點做, 依家係未點行埋, 都野到老婆?
請指教

引用:
原帖由 KK2534 於 2008-12-14 23:27 發表

師兄食好多補品....我一樣都無食呢= =

因為唔識選擇...又唔知自己需要D咩
我食緊你之前講的蜂皇漿

引用:
原帖由 叻仔 於 2008-12-15 16:53 發表
盡量拖住唔好交功課住.,多的同老婆去行山.,打球.,等老婆用盡精力.,.........
點拖.............又到X'mas (4日假), 唉

今天打比15F問我個case, 15F話交功課OK, 我又問皮膚傳染, 春袋, 大比位傳染, 佢話男傳比女較難, 但都有機會, 我會自己好好諗

引用:
原帖由 G6545 於 2008-12-14 00:51 發表
叻仔, 95555052 兩位兄弟,

其實我E家都係煩緊, 我雖然未有女朋友, 但唔知日後會發生咩事. 可能要一生孤獨......
第一, 醫好先

第二, check 其他野

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-12-15 18:26 發表

minghin:
剛剛上完去.
真係有呀.
不過呢只係有個印, 未生到出來.
15/F醫生話係好初期.
問我係不係夜睡...
凍左...
都無收我冷凍錢.
開左3M, 收$600.
又加監4個半月.
保重!
唔好灰心

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-12-17 00:12 發表
報告一下病況先
醫生話果粒是瘡、俾左d消炎膏我
其他暫時冇事
Good news

Good Luck

引用:
原帖由 reallypoor 於 2008-12-17 00:24 發表
我其實都唔想去玩, 不過見客應酬冇計, 也只是去過2次, 之後冇去了 (9個月前既事)

我都覺得你地講得啱, 決定唔做住....今個星期五上dr ho 再check check
佢話ok我先做

我女友今日做了柏氐檢查了, 2wk 知 ...
Me too.

珍惜眼前人

引用:
原帖由 ending 於 2008-12-16 22:13 發表
各位兄弟,疱疹二型有咩正狀架??
係點樣先發現到自己仲左招架??
下體出水泡, 痕, 痛, 有傷口, 身體有感冒徵狀

可驗血, 不一定準, 我在15F驗不出, 但有

引用:
原帖由 G6545 於 2008-12-16 21:55 發表

我仲了包疹二型, 沒有得醫. 就算日後有女朋友, 我都唔知點交代. 一定不會包容的.
這是一個漫長的醫冶, 你先顧好目前(如工作, 醫病), 該來的緣份總會來

引用:
原帖由 mk0089 於 2008-12-15 19:58 發表

我的JJ炎敏感啫,但勃起後回復軟下時還很紅是否正常?
精神科要食半年藥,我食咗兩個月喳!
你其實有家人支持, 很好了
這巡握j部份人連講的對像也沒有.
放鬆一點, 我硬完都會紅的, 應該正常

引用:
原帖由 hellocarcar 於 2008-12-17 00:37 發表

唔該晒兄弟...
我星期五朝早去睇...
thx
咁洗唔洗前一日打電話去??
如果要凍要幾耐架
前一日OK
一般10-15分鐘

引用:
原帖由 叻仔 於 2008-12-17 02:53 發表
男傳比女係機會少的.如果焗住要交功課.,你要食valtrex.,最多減75巴仙感染機會.,你要考慮如果老婆中招.,會受到你而家不斷返發的痛苦.............
這兩天老婆話要我請假陪佢過生日, 點解以前唔覺佢咁需要我, 唉!!

各位C兄, 之前返發出紅疹, 收後有脫皮現像(在冠週下面), 會否是疣? 又疣又皰疹, HELP!!!

引用:
原帖由 叻仔 於 2008-12-17 04:20 發表
最好唔好做功課.,拖得一時得一時..........
拖得幾耐.............

引用:
原帖由 ppatient 於 2008-12-18 13:23 發表
有Brother 問我睇哪個中醫,我不方面公開講,只能說是本地大學任教的中醫,你只要打電話去講你的的病叫他們介紹醫生給你就可。
其實中醫西醫那裡看都一樣,第一要看學曆,第二要看有沒有相關經驗,第三要看醫德。
...
我依家看的是大藥行中醫, 40年經驗, 佢話大陸TOP 5 大學, 不過m係話.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。