推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

各位c兄.....小弟係一個兩個月前知道自己中左招......去左政府度睇.....
到而家為止覆診3次.....不過好似無咩明顯改善......我都好想去睇專科
但係因為唔知價錢同大約要用幾多錢(小弟人工好低,人工幾千.....經濟能力好差....)
我最初以為呢個病無得斷尾好灰心.....灰到想死左佢算......後來睇到呢度話原來係可以斷尾既先有番d希望

我仲想問一下.....各位有女朋友或者老婆既c兄....你地點面對佢地??因為我係識左而家呢個女朋友之後先病發......我好驚傳俾佢.....而且我好愛佢.....唔知點同佢講.....可以教教我嗎??
在此先多謝各位c兄

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-10-22 21:14 發表

你預350-500一次、要做冷凍加800-1000
冇錢去借都要
個人意見..........至於女朋友....如果唔深既.....又係佢識晒你d朋友.......我覺得求其搵個藉口分手好d....
女人通常都大口的....你想唔想所有人都知?... ...
多謝兄弟既意見.....不過無可能分手......其實我地一個香港一個上面既.....
唔會日日見到.....一個月先見兩次......如果我控制到個病.....係咪可以唔講呢?
(因為我中招既位置比較難睇到.....)

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-10-22 21:38 發表
unhappybarry
是否沉船?女的以前/現在是做這行的?
絕對正經人家.....係真心個隻
佢絕對唔係做個行的.....

另外tony兄可以pm我何醫生既info嗎??
因為無錢醫....都要驗查左先.....唔想個心成日亂諗....

收到pm了.....謝謝.....

在此多謝monchichi兄給小弟提供醫生資料......

引用:
原帖由 ding 於 2007-10-27 18:49 發表
謝謝咁多位!
同意tony兄所講, 大陸d黃綠通常只睇錢無人性, 分分鐘仲衰過唔睇....
所以如果實在無辨法睇私家既應該去政府處求疹!
根本政府想推卸「醫療」呢個責任好耐, 從轉做醫管局開始已經係咁,
想信大方 ...
有預防疫苗???係咪要無中過招先打得架???
可以請c兄快d post條link出來嗎???

我有個問題想問下各位兄弟......你地點同老婆或者女朋友做架?
呢個病連帶套都會有機會傳染......
仲有咁咪唔使生仔???就算d患處好番......一樣係帶菌者.....

各位c兄......我係好窮無錢睇私家個位小弟......仲要過多兩個月先會有錢去睇私家
呢段時間都係去油記......本來見到患處越來越細......點知最近兩日係其他地方又走一兩粒出來.....
唉......點解個天要咁玩我d窮人呀.......~_~

又係我呢個死窮鬼......尋日返油記見醫生......佢地話要換藥.....開頭我以為好囉.....肯認真少少幫我醫
點知搽左隻新藥水之後而家患處開始陰陰痛.....又問唔到點解.....個種不知所措既心情真係好辛苦.....好驚呀..
咁o岩呢半年係我人生既谷底......工作上又極不如意.....連生活都成問題.....莫講睇醫生......
sorry.....我真係唔想講d咁sad既野......但係除左呢個版......我發現我無可容身......

TONY 兄......我知道.....明天也要生活的.....而且我的命也不只是我一個人的
只能以後自愛......不過我前兩天說去油記搽的那些黃色的藥水.....真係估唔到.....痛左三日後....
本來越來越大既患處......消除左......同無事一樣.....不過....仲有兩三粒小粒.....
呢一刻好感恩我係一個香港人.....最起碼都有少少醫療保護(真係好少)
如果係大陸真係唔知點好......

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-11-24 01:15 發表
這不是醫療保護,而是偉大的香港為了控制某幾種令人至命的疾病而作出的應對.你只知道免費,但又知唔知道油記害了很多人?有些人因為去油記而錯過了最佳治療時機.
呢個我當然知到啦......
我都感受到個d所謂既醫生既"專業"態度......
但如果無左佢地.....我真係連買藥水既錢都無......咁你係我
你會點?? 我唔係贊佢地......不過我想講咩你應該明白既係咪???

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-11-24 22:51 發表
我都明白的.
kurtlau2005
好事.
minghin
絕對同意.醫得好就是件好事
謝謝......大家一齊努力......而且希望不久會有藥可以完全醫好呢個病.....

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。