推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

咁鬼悶,睇下以前既大美人先!(第三次加圖)

引用:
原帖由 suewong 於 2010-1-7 17:19 發表

多謝黃兄. 令我哩個只有內在美既港女, 開心好多...
大家都開心!
不過港女係一個貶義詞,集各項陋習於一身,唔啱你噃!叫叻女至啱。

回復 642# 的帖子

戒下口,食下藥,不難好番。
最好唔好割!!!(有個老番割左,幾年都埋唔到口,後來我用左幾個月時間同佢搞番掂。)

Angelina Jolie  安祖蓮娜祖莉

16 years old

十六歲 索索脆

二八佳人

行年十六

芳齡十六

二八年華

She was sixteen

引用:
原帖由 suewong 於 2010-1-7 17:24 發表

有機會比 光緒 後宮 D 相 你地睇, 唉!!!

佢真命苦...
你冇講錯!特別係佢既皇后咁既款,唔似人形,點頂呀??

[quote]原帖由 suewong 於 2010-1-9 18:25 發表

除左樣貌, 志不同道不合. 皇后 都係太后黨, 點做夫妻丫?

agree!

60s 紅透法國影壇,樣子漂亮標緻,嬌小佻皮,一頭短髮,靈巧嫵媚的
Jean Seberg  珍茜寶  (1938 -1979)

Jean Seberg  珍茜寶

引用:
原帖由 suewong 於 2010-1-12 18:18 發表

發覺黃兄都係鍾意 d 氣質美女...
阿sue真知我。
不論男、女,氣質都最重要。相貌只是其次。
故庸姿俗粉,幾靚都難入我眼。

(轉貼)      
       珍茜寶是真正的『新浪潮女孩』,電影、時尚、政治,她一一介入,人生在青春枯萎之前結束。她的氣質,不再是20世紀前葉那種柔弱的充滿女性特質的性感,而是如男孩子般的率真、果敢、簡潔。而她主打的帥男孩風格成為了中性風的一個重要分支,在她之後,Twiggy、Mia Farrow、AgynessDeyn甚至王菲都試圖去模仿。
       其實,珍茜寶來自美國,畢業於美國愛阿華大學,18歲時從18000多位候選人中脫穎而出,主演OttoPreminger的《聖女貞德》,但本片在外界評論是一部失敗之作。但,由此,她這個Boyish風格開始奠定。1958年她又主演了弗朗索瓦絲·薩岡的小說《你好,憂愁》改編的同名電影,反響也是一般。  但這一切卻得到了大洋彼岸的一位影評人的掌聲,他就是法國新浪潮導演——弗朗索瓦·特呂弗。1960年,她前往法國,主演了讓-呂克·戈達爾裡程碑式的作品《精疲力盡》,影片的成功使珍受到國際的關注。之後,她演了一堆影片,沒有任何一部造成過任何影響力。70年代,她捲入了反戰政治運動,與黑豹黨(美國左翼黑人民權組織)的成員有來往,聯邦調查局以她為靶子開展了一系列的反面宣傳。幾乎摧毀了她的事業和生活。珍跌入低谷……1979年,悲劇終於發生,她的屍體在巴黎郊區的一輛汽車後座上被人發現。死因不明,有說是服用藥物過量,享年41歲。

相關搜索目錄: 聯邦 小說 汽車 運動

引用:
原帖由 老何 於 2010-1-12 18:56 發表

NG止AH WONG, NE個AH珍, 好多人都會發夢
老何早就發咗啦!

引用:
原帖由 suewong 於 2010-1-13 17:15 發表

好難得, 山水不入時人眼....

好彩 c6 都係咁, 唔係我都好難...
到底邊個執到先?我諗係尊夫至啱!

引用:
原帖由 suewong 於 2010-1-8 17:22 發表

arm. 不過可能懶, 唔想 side 咁多時間係打扮. d 時間要用黎照顧 c6, 同家人 / 朋友相處, 自己 d 嗜好.

底線係唔烏x (唔識打), 整齊清潔就算...
我接受淡妝,對濃妝艷抹到成隻咬烏咁既款就好反感。
我認為唔化妝都靚既,先至真係靚。

相關搜索目錄: 清潔 化妝

美國歷來最受歡迎的女歌手之一,人靚歌甜的
Doris Day  桃麗絲黛  (1922 - )

引用:
原帖由 suewong 於 2010-1-18 16:16 發表

但係佢話, 有一定閱歷後, 覺得溝通 / 人品 最緊要....
exactly!

引用:
原帖由 suewong 於 2010-1-18 16:04 發表

老何早就發鰦達啦...
阿sue你真好嘢! 我正是此意,不過含蓄D,唔講咁明。阿sue同我點睛。

引用:
原帖由 suewong 於 2010-1-18 16:37 發表

係嘛, 唔好講以前, 老何你而家都 lum 死女. (不喜勿插)

覺得你揀何太, 樣貌唔係個 critical factor (雖然佢好靚女). 佢好大方得體, 善解人意, 自愧不如...
羨煞旁人!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。