推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

31 12
發新話題

屋企舊野專區如舊書....舊物品....請貼上吧 !

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-1-3 20:34 發表
堅野/下冊有無呀,我不能收藏此書也可以藏你的來圖
一返來大家庭就有各路師兄貼好野........................................................爽死
下冊失左好耐,十年前託人係台灣買番呢本,一冊不分上下,內容一樣。

相關搜索目錄: 收藏

食書都有幾本,不過未揾到,唔知老婆擺左去邊。
又俾D老八股你睇下先啦!
呢套嘢起碼都八十幾年,遠遠大過你同我。

中華書局1920年陸續編輯排印"四部備要"叢書。

祺哥,你知唔知呢套係乜傢伙?

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-1-9 10:13 發表
這本好野,書保全得好好 !
我補充內容

《四部備要》本是中華書局編印的比肩《四部叢刊》的國學常用舉要類叢書。與《四部叢刊》網羅文獻、精於版本不同,《四部備要》長於選目、注重實用,故有治學津梁之美譽。然 ...
祺哥,你的資料真係詳盡,無得頂!好嘢!
話時話,你係中醫師?

祺哥,我部腦只能落到251#,所以不知道你有否覆我。
很多謝你花了那麼多心機轉貼大量資料,最初我還以為你打字何其神速哩!

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-1-11 12:35 發表
dw194711 師兄
一D資料是網上找來的
我塭資料好快

深水涉基隆街街邊有擋舊書擋,你去過未 !
入便有珍藏舊本書
我不在香港居住已很長一段時間,每次回港,都變左大鄉里出城,連搭車都唔係咁識,最多係搭地鐵同的士。呢個書檔我點會知?
在香港時,我有差不多二百本線裝書,移民前送晒俾人,而家身邊D線裝書唔夠十本。

31 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。