推介:| Make Friends | 交友 | 婚姻介紹 | 網上交友 | 幽默 | 趣味網頁 | 娛樂 | 魔術 | 精品 | 玩具 |

發新話題

藍蝶人

本主題被作者加入到個人文集中
引用:
原帖由 chanpowing$ 於 2008-12-5 10:52 發表

去博物館為名 , 實質.......................   食..食..食  
新馬路果邊幾多野食。 

引用:
原帖由 chanpowing$ 於 2008-12-5 10:59 發表

有咩介紹呀  
多數都係去食海鮮。 

豬扒包就去桑拿食。 

引用:
原帖由 chanpowing$ 於 2008-12-5 11:17 發表

新馬路食海鮮,記唔記得邊間呀。  
名唔係好記得,財神海鮮酒家  ,只記得係白綠色枱布。 

引用:
原帖由 藍蝶 於 2008-12-5 11:26 發表

瞄屍淫 即係 Museum ,原來車車都啱。
9別祥 佢呢句 Sculpture,真係睇死我,好難估﹗h:" />
大利豬扒包,係個包新鮮出爐正,件豬扒就好一般。
其實其他澳門茶餐廳既豬扒包都唔差,只要夠新 ...
我至鐘意食就係四姨太在回力開果間大班,入面有豬扒包食,一係就過[乙水]仔食。

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 藍蝶 於 2008-12-5 12:05 發表
我試過同幾個朋友過澳門玩,一日食左五餐,真係好得人驚,宵夜個餐粥,我都係係咁2食得幾啖,飽到頂上頸。
一班人去澳門,唔去賭場就主力會飲飲食食,正常。 

不過就唔好食過飽。 

相關搜索目錄: 飲食

引用:
原帖由 chanpowing$ 於 2008-12-5 12:08 發表

個名都老黎過人  
所以後尾有間財神酒店添。 

相關搜索目錄: 酒店

引用:
原帖由 chanpowing$ 於 2008-12-5 12:12 發表

你咁熟    唔問都唔知  
大家去地方唔同。   你去博物館,我都唔識。 

不過有一次又真係無聊地同班人去觀光。

引用:
原帖由 chanpowing$ 於 2008-12-5 12:20 發表

有無打錯字 , 我去 "搏命館"  呀  

觀光 ~ 去下主教山睇下 , 門口有人賣佛珠   h:" />
本來想打觀光x ,x = 金字x ,可惜唔記得點寫,所以唔識打。 

引用:
原帖由 chanpowing$ 於 2008-12-5 12:28 發表

?? 塔  , 我都打到 , 無理由你.................  
你打到呢個字正常! 

我係因為唔記得點寫,所以先唔識打,而家得啦,你寫左出黎。   土口。 

引用:
原帖由 chanpowing$ 於 2008-12-5 12:50 發表

我成日都去  ""  ,所以識得打  
係公司睇唔到你打呢個 "縑 ,而家先睇到,不過都唔識。 

引用:
原帖由 藍蝶 於 2008-12-7 00:08 發表

拼音:móu   
部首:足
總筆劃:14
倉頡碼:RMMFR

這是個粵語方言字, 意指 "蹲" 或 "混日子" "找生活":
踎低, 意思是指蹲下。踎監, 意思是指,坐牢。響邊到響邊到踎, 意思是指在哪混
多謝詳盡解釋! 

我只知道速成打:口口 = 踎,仲要最後果版先找到。 

引用:
原帖由 chanpowing$ 於 2008-12-8 15:50 發表

要 "縑 係樹至睇得真   
睇唔到喎。   踎

引用:
原帖由 chanpowing$ 於 2008-12-8 15:53 發表

唔好 (MAU) 咁多 , 唔係幾健康  
知道,我都做唔到啦。 

引用:
原帖由 chanpowing$ 於 2008-12-8 16:08 發表

做唔到     點解做唔到 ?
冇咩做運動,好多動作都做唔到。 

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 藍蝶 於 2008-12-8 17:22 發表
屋企有坐廁,又有工做,兼無做壞事...洗乜"踎"喎﹗
細個時去廣州探親,屋企冇坐廁,都唔去住。 

要走去中國酒店方便。 

相關搜索目錄: 酒店

引用:
原帖由 藍蝶 於 2008-12-8 23:05 發表
好熟面口
我鍾意一片寧靜
呢句係飲食版都好熟面口。 

相關搜索目錄: 飲食

引用:
原帖由 藍蝶 於 2008-12-9 17:12 發表
用眼看,用腦想,用心載
見你咁有心,介紹首歌你聽。 

今朝投票時發現:與蝶同眠 [主唱: 容祖兒]

引用:
原帖由 藍蝶 於 2008-12-12 14:37 發表

我好似去左訓,得你仲諗咋喎
藍蝶妹,午安!  

今朝岩岩去左第度八,話首與蝶同眠會入選十大勁歌金曲,如果係到時聽清楚先。   

引用:
原帖由 藍蝶 於 2008-12-12 14:54 發表

金巴哥,午安 !  
唔入選都可以聽下 ,不過首歌唔係幾 cheerful,仲有點 sad  
通常呢類歌先殺食,唔知邊個作詞呢? 

引用:
原帖由 藍蝶 於 2008-12-12 15:40 發表

作曲/編曲/ 監製:王雙駿
填詞:林夕
以為係你作添。   

引用:
原帖由 藍蝶 於 2008-12-12 15:49 發表

我都有作...不過係作病  
保重身體! 

引用:
原帖由 藍蝶 於 2008-12-13 01:30 發表

最好就是現在便去睡

相信你一起身就精神晒! 

引用:
原帖由 藍蝶 於 2008-12-20 23:48 發表
先來頭盤

**** 本內容被作者隱藏 *****
頭盤最正! 

回復 10850# 藍蝶的帖子

藍蝶妹,早晨! 

咁快回來,去邊到玩黎! 

引用:
原帖由 藍蝶 於 2008-12-31 12:10 發表

金巴哥,午安﹗

回來後數天又再要飛過... h:" />

藍蝶空中舞,煙雨聚江南。
午安!   玩得開心d,回來再傾。   

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。