推介:| Make Friends | 交友 | 婚姻介紹 | 網上交友 | 幽默 | 趣味網頁 | 娛樂 | 魔術 | 精品 | 玩具 |

發新話題

藍蝶人

本主題被作者加入到個人文集中
引用:
原帖由 扒扒 於 2010-1-12 11:21 發表

想下都好,唔係架,可能,真係最老係我
又或者藍蝶係講我最後生都唔定。

引用:
原帖由 藍蝶 於 2010-1-12 23:13 發表

大家都唔知大家,網上講的又不可盡信,真係唔定喎﹗
或許金巴是個年輕小伙子,扒扒是個o靚模
年輕小伙子,幾十年前就係。 

扒扒係 chrissie

引用:
原帖由 藍蝶 於 2010-1-12 23:24 發表

乜你唔係八十後咩
Chrissie 就係 桔桔
但 桔桔 一定唔係 扒扒
我係八十後聽三個小神仙。 

引你講咋,chrissie = 小吉。   

唔係o靚模周秀娜。

桔桔當然唔係扒扒。 

引用:
原帖由 藍蝶 於 2010-1-12 23:38 發表

我係啱啱上網找歌,才知三個小神仙,其實我唔識
雖知你一語雙關,但都比你引到
我知唔係也是字裡行間可見。
唔通 80 後果時你唔在香港。 

引用:
原帖由 藍蝶 於 2010-1-15 23:52 發表

我發覺你其實都幾醒  
又都幾留意周遭環境  
醒就冇我份,扮醒就有。   

引用:
原帖由 藍蝶 於 2010-1-16 22:52 發表

乜唔係周遭環境幾吸引,惹人注意咩
不過如果妳唔知搭咩巴士,問佢一定識得點答妳
你都好醒,真係有好多人試過打黎問我:而家係邊度邊度,問搭咩巴士路線先岩。 

引用:
原帖由 扒扒 於 2010-1-17 10:36 發表

兩者都可以
冇錯,佢咁鐘意搭巴士,會好熟識巴士路線
尤其你果邊,應該冇問題。 

引用:
原帖由 藍蝶 於 2010-2-17 00:47 發表
也蒸了蘿蔔糕,一斤粉用上了七半斤蘿蔔,比往年弄的好食
d 蘿蔔糕好似多左d水,唔知係咪呢? 

引用:
原帖由 藍蝶 於 2010-2-18 22:57 發表

因為剛蒸起,冷卻後會變j較硬身。
仍吃剩一小块,如下:
原來係咁。   

對我黎講,蒸同煎的蘿蔔糕,都喜歡食。 

引用:
原帖由 藍蝶 於 2010-2-19 21:19 發表

話雖如此,可~~~
一般都先以貌取人,長得漂亮些,始終著數些
呢個又係真的。 

引用:
原帖由 藍蝶 於 2010-2-19 21:31 發表

今天把剩下的都吃光了,我較愛吃煎的,因為夠香口。
如果在酒樓食,我多數食蒸的。 過年就會食煎多一些。 

引用:
原帖由 藍蝶 於 2010-2-19 22:03 發表

也有相由心中,心地善良,都唔會樣衰得去邊  
樣貌係天生的,最緊要性格好。 

引用:
原帖由 藍蝶 於 2010-2-19 22:05 發表

酒樓吃的仲有一味:XO 醬炒蘿蔔糕
基本上酒樓點心,樣樣都食。 

引用:
原帖由 藍蝶 於 2010-2-19 22:39 發表

現在很多酒樓都無賣大包、麻蓉包、鴨腳扎、鵪鶉旦燒賣、魚翅餃、銀針粉、牛肉燒賣、鮮蝦粉果...
都唔係喎,前幾日先見到有鵪鶉旦燒賣,不過冇叫到。 食了牛肉球,牛肉腸。 

引用:
原帖由 藍蝶 於 2010-2-19 23:01 發表

通常飲茶都係晏就跟同事去食晏,但我公司附近d酒樓就無我講果d點心。
間米芝連攞星點心店我都未幫趁過,聽聞好多人排晒隊,無打算去,因為我怕等位。
而家午餐係唔會有時間去飲茶。   食完午飯又要回公司做事。

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 扒扒 於 2010-2-20 20:32 發表

朋友叫到,我就會去飲茶,一個人未試過去飲茶
一個人都試過去飲茶,就係失業期間。 

咁下次試下叫你去飲茶啦。

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 扒扒 於 2010-2-21 12:21 發表

係呀,祝你:工作順利
好呀,是否你請飲茶
第樣就請唔起,飲茶冇問題,不過就要就假期,搵日。 

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 藍蝶 於 2010-2-21 22:44 發表

我公司附近酒樓很容易有位,點心也上得快,一個小時內飲完茶(有時可能會偷少少雞),回公司馬上開工。
有咁耐風流.............  之前 d 工,飲 1.5 - 2 小時茶都會。   (當然係間唔中啦)

相關搜索目錄:

回復 15903# 藍蝶 的帖子

咁好,去朋友屋企打邊爐。 

可惜冇我份。 

引用:
原帖由 藍蝶 於 2010-2-23 23:03 發表

曾經幾何時 ...... ,日頭番工得閒到隨意上網聊天,現在不用 OT 都已好好喇 h:" />
咁似講緊我。   不過 N 年前仲忙,晚上十時都冇得放工。 

引用:
原帖由 藍蝶 於 2010-2-23 23:37 發表

講到N年前,我五點就收工
五點準時收工都試過,係上一份工前。  

引用:
原帖由 藍蝶 於 2010-2-27 00:27 發表

我同一份工,但就由五點改到六點收工,仲時不時超時工作。h:" />h:" />
呢個星期,我都平均要七點幾先放工。 

最好都係再之前份工,每日五點準時走。 

同你d粉絲賣下廣告:預祝你星期日跑畢全程。   

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 藍蝶 於 2010-2-27 22:00 發表

我星期六仲要番長短週,都唔知係咩公司嚟咖 h:" />

謝謝﹗跑唔完都會行完佢,係時間長短問題,希望唔會上鏡(被擔上救護車果d)
但我連短週都冇,所以應該唔係在公司做。 

1 萬米,估你跑 1 小時左右。  

引用:
原帖由 唔易做 於 2010-2-28 12:04 發表

五點準時走既工, 最終未係.............
七點幾放工, 對好多人黎講已經算早了
六點放工果份先係...........

引用:
原帖由 藍蝶 於 2010-3-2 23:50 發表

你太高估我喇
起初以為可以完成已不錯images/smilies/default/quiet.gif,但都比預期中好  (01:23)
咁 2 小時內又如何? 

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。