推介:| Make Friends | 交友 | 婚姻介紹 | 網上交友 | 幽默 | 趣味網頁 | 娛樂 | 魔術 | 精品 | 玩具 |

發新話題

藍蝶人

本主題被作者加入到個人文集中
引用:
原帖由 81tkhk 於 2011-3-3 06:14 發表

睇上面嘅文章,令在下想起後生果陣學Bookkeeping ,裡面有一條 GOLDEN RULE;有Credit就必定有Debit,Credit 同Debit 一定相等,換句話講,就係有得就有失。
咁深奧,好難明。 

引用:
原帖由 81tkhk 於 2011-3-5 01:17 發表

唔好取笑在下啦,彫蟲小技,不登大雅,簿記係在下年青時謀生本事之一,請勿見笑。
點會笑,可能某人都係。 

引用:
原帖由 扒扒 於 2011-3-6 20:01 發表

就係,(天各一方),(俞琤)講嘅讀白.
唔係阿旦請讀白咩? 

引用:
原帖由 藍蝶 於 2011-3-7 23:59 發表

你笑緊自己
你唔畀我笑你呀。

引用:
原帖由 ktwu2005 於 2011-3-8 00:32 發表
借位, 說心事

**** 本內容被作者隱藏 *****
睇到你最後果句,恭喜,恭喜! 

本帖隱藏的內容需要積分高於 100000 才可瀏覽

引用:
原帖由 藍蝶 於 2011-3-8 00:45 發表

你笑我乜?
笑我狂?笑我痴?笑我太瘋癲?
我笑別人看不穿﹗
昨晚都想回,因你話去訓,而家先回你。 

笑你應該都唔係靠簿記為生,因昨晚你睇少一個零字。 

引用:
原帖由 藍蝶 於 2011-3-8 23:45 發表

做簿記就真係亂數兼混帳
不過都要笑你看不清,係你睇我唔清多d
你唔講,我咪睇唔清。

引用:
原帖由 扒扒 於 2011-3-9 12:52 發表

唔係,主唱係(盧業媚).
咁可能我記錯另一首,由何嘉麗 (DJ) 主唱,鄭丹瑞讀白。 

引用:
原帖由 藍蝶 於 2011-3-14 22:34 發表

我講你都只係得個知字,係唔會睇得清
好過乜都唔知。 

胡仔打鑼咁找你。 

引用:
原帖由 ktwu2005 於 2011-3-15 21:13 發表

姐姐去的地方, 一定好靚同幸福o奇
過得去了, 唉! 近期補有一隻大牙, 三個月補左兩次使左八百蚊, 早兩日又崩左...可能係天意一定要我個隻牙痛
咁橋,星期日我都去了睇牙醫,洗牙 + 補(杜)牙,合計 RMB1,5xx。  付了上期,還欠 RMB5xx,3 個月後覆診再付尾數。

個牙醫睇了好幾年,在羅湖新都酒店對面(方便去桑拿 ),不過今次佢話下個月要調去南山區,如果唔遠的話,可以跟埋去佢果邊繼續幫襯。      

相關搜索目錄: 牙醫 酒店

引用:
原帖由 ktwu2005 於 2011-3-15 23:21 發表

你係咪蛀大牙? 你用燈照下, 佢同你補個d 位, 係咪特別黃d.....
等財爺比左 6千蚊, 我先搵番跟開我o既上環某診所再睇....
做了成個幾鐘,有照 x 光片,之後度位.....因屋企冇得 scan,返工時方便就上傳張收條給你看。 

財爺果六千,要等成年喎。 

引用:
原帖由 boot_boot 於 2011-3-16 18:43 發表

哥哥, 深圳灣口岸   
咁清楚。   係咪去過東方雅典。

引用:
原帖由 boot_boot 於 2011-3-18 15:45 發表

我跟過D哥哥去南山區一間叫 Kempinski 的酒店飲茶茶,
經呢個口岸去, 好快就到達.  
金巴哥哥, 咩洢Y東方雅典呀?   
幾時吹雞,帶我去飲茶。 

東方雅典係一間大型桑拿,但裝修有別於皇室假期,水立方,東方棕泉......有些不同,好有大陸 feel 。   我都好耐冇去過了。 

相關搜索目錄: 裝修 酒店

引用:
原帖由 扒扒 於 2011-3-19 11:03 發表
我甚少返大陸,或去其他國家玩.
引用:
原帖由 藍蝶 於 2011-3-19 13:56 發表

妳可以叫金巴帶路北上,按摩加食大餐
你地吹雞定日期,我支持。 

四月份有好多假期。 

引用:
原帖由 藍蝶 於 2011-3-19 23:48 發表

都唔知點答你

開始懷疑係你自己整甩d補牙物料,借d意幫趁多幾次去昅女,所以no complaint
胡仔應該想壞個腦。

又唔見我上星期去洗牙有霞想。   

洗牙果個係女醫生,兼有女助護幫手。 

引用:
原帖由 藍蝶 於 2011-3-20 00:01 發表

可能係你個女牙醫同個女助手唔夠省鏡,好難令你有些遐想卦
因近視,所以都睇唔清楚。 

相關搜索目錄: 牙醫

引用:
原帖由 藍蝶 於 2011-3-21 22:35 發表

大家咁話,睇唔清楚,可能睇咩都會靚d
你有咁深近視? 

引用:
原帖由 ktwu2005 於 2011-3-22 22:26 發表

知我者, 莫若藍蝶姐姐
姐姐, 我今日生日呀  請我食冰淇淋ok
祝胡仔生日快樂,心想事成! 

引用:
原帖由 ktwu2005 於 2011-3-24 00:27 發表

嗯! 多謝兩位

我第一個在xocat 的願望係, 如果綠豆仔番番尼就好la
邊個係綠豆仔? 

引用:
原帖由 藍蝶 於 2011-3-23 00:12 發表

相信無你咁深卦...
應該都係。 

引用:
原帖由 boot_boot 於 2011-3-25 11:10 發表

我係小朋友, 又係超級新手, 邊識帶你呢d老手呀?  
新手都識去咁多主題到答嗲。 

引用:
原帖由 藍蝶 於 2011-3-25 23:02 發表

其實我最大嗜好就瞓
一路訓,一路教。 

引用:
原帖由 藍蝶 於 2011-3-25 23:16 發表

不過我唔止近視喎﹗仲有散光,又有老花
不嬲之前都有些少散光。

前一排趺爛了副眼鏡,唯有帶住幾日隱形眼鏡先,再去配副新,驗埋眼,結果係同你一樣。 

唔通同你差不多年紀。 

相關搜索目錄: 隱形眼鏡

引用:
原帖由 boot_boot 於 2011-3-26 13:54 發表

小朋友隻手不留都應該較HJ老手哥哥隻手嫩滑.   
是不是提起我。 

我不是叫 HJ,一係叫 HJ2127 或 第一輛金巴 (而家行 89 號路線)。   

引用:
原帖由 藍蝶 於 2011-3-26 23:25 發表

坐住巴士訓同教,最好係坐長途添
呢排都好少在巴士睡覺,可能冇以前咁倦。 

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。